25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ministrul Tineretului şi Sportului anunță cantonamente prelungite, în condiții draconice, pentru sportivii care doresc să-și reia activitatea după 15 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pe perioada pregătirilor şi a competiţiilor, atunci când acestea se vor putea derula, sportivii vor trebui să fie izolaţi în cantonamente, citează Agerpres. Inclusiv pentru UTA, apare o provocare imensă, atâta timp cât baza sportivă de la „Motorul”, unde se pregătesc și joacă „roș-albii” nu beneficiază de condiții de cazare și masă, așa cum anunță Stroe că ar trebuie create pentru omologarea în condițiile pandemiei de SARS-CoV2.

„Azi nu vom vorbi despre reluarea competiţiilor, ci doar de faza de pregătire. Pentru moment, aşa cum spunea şi preşedintele României, bazele nu se vor redeschide pentru sportivii amatori. Pentru cei care vor să facă exerciţii fizice în aer liber o vor putea face, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. Condiţiile pentru sportivii de performanţă care sunt enunţate în acest ordin sunt complexe şi descriu un regim strict de izolare şi cantonament. Pentru că atât pe perioada pregătirii, cât şi pe perioada competiţiilor, când se vor putea relua, sportivii vor trebui să fie izolaţi în cantonament. Iar fiecare club sau federaţie care doreşte să înceapă pregătirea trebuie să deţină o bază sportivă proprie cu toate utilităţile”, a afirmat ministrul Stroe.

Ministrul Tineretului şi Sportului: „Antrenamentele se vor desfăşura numai în regim izolat, în patru etape”

”Fiecare participant la cantonament trebuie să respecte prevederile din acest ordin privind pregătirea numai în regim izolat. Antrenamentele se vor desfăşura numai în regim izolat, în patru etape: pregătirea antrenamentului, sesiuni individuale, sesiuni în grupuri mici şi sesiuni de antrenament colectiv. Sportivii şi antrenorii nu vor putea părăsi baza de antrenament. Singura excepţie va fi cea pentru efectuarea vizitei medicale obligatorii”, a explicat Ministrul Tineretului şi Sportului.

Înainte de intrarea în cantonament, fiecare sportiv trebuie ”să stea 14 zile în izolare totală, iar la ieşirea din izolare vor fi testaţi pentru COVID-19”.  Acesta a menţionat că toţi sportivii care vor dori să reia pregătirile după ieşirea din starea de urgenţă vor fi obligaţi ca înainte de a intra în cantonament să stea în izolare totală la domiciliu timp de două săptămâni. „Pentru ca sportivii cu antrenorii, medicii şi ceilalţi din staff să îşi reia antrenamentele ei trebuie să stea 14 zile în izolare totală, iar la ieşirea din izolare vor fi testaţi pentru COVID-19. Doar cei care au testaţi negativ vor fi admişi în bazele sportive de pregătire. Personalul administrativ va sosi înaintea sportivilor şi va lucra în ture de 14 zile, deci vor sta şi ei acolo în cantonament. De asemenea, vor fi şi ei testaţi pentru COVID-19. Procurarea testelor şi achiziţionarea acestora vor fi făcute de clubul sau federaţia respectivă”, a mai spus Ionuţ Stroe, citat de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele din 15 mai, după încheierea stării de urgenţă, dar numai „în condiţii foarte speciale”, precizând, totodată, că nu vor reîncepe competiţiile decât „după o perioadă suficient de lungă de pregătire”.

0
0