Arhivă articole

Se mai reiau competițiile județene de seniori? FRF-ul și AJF-urile discută aplicat peste două zileMinsterul Tineretului și Sportului a avut prima comunicare despre condițiile în care antrenamentele și competițiile sportive se pot relua în România. Ionuţ Stroe anunță cantonamente stricte, permanente, pentru echipele de fotbal și staffurile lor, greu de realizat inclusiv la nivelul primelor două ligi din România. Dar ce va fi mai jos?

De exemplu, joi, 7 mai, Asociațiile Județene de Fotbal ar putea ajunge la o concluzie, poate chiar un verdict după discuția online cu conducerea Federației Române de Fotbal. De la Arad, se va afla în direct cu Răzvan Burleanu și președintele interimar, Andras Mako, asistat de secretarul general, Vasile Rad. E ușor de anticipat în ce direcție vor merge discuțiile, având în vedere că fotbalul județean e practicat în proporție covârșitoare de amatori, care mai au și un alt loc de muncă, evident prioritar înaintea fotbalului. „Nu vreau să fiu pesimist sau să trag eu concluzii, însă, din păcate, nu văd cum echipele din județ se vor putea întoarce pe teren din luna iunie. L-am auzit azi și pe domnul Ministru al Sportului și e cam clar că la nivel de județ nicio echipă nu-și poate permite condițiile expuse de dânsul. Chiar dacă ar exista, să spunem, baze materiale dotate cu cele necesare și banii necesari susținerii activități, nu prea ar fi cu cine. E greu de crezut că fotbaliștii vor alege să vină la fotbal și să nu-și vadă de joburile lor care le asigură în mare parte existența. Dar, să așteptăm discuția de joi, să vedem ceea ce ne propune și FRF și, probabil, vom lua cu toții o decizie. De aceea la AJF Arad nu am făcut niciun scenariu de continuitate a competițiilor, căci toate semnalele vorbesc despre o înghețare a campionatelor. De altfel, acest lucru s-a realizat la nivelul copiilor și juniorilor, plecat de la decizia luată de FRF, acum trebuie să vedem ce facem exact cu seniorii. Poate, dacă s-ar lua o decizie clară cu barajele de promovare în Liga 3-a vom știi și mai bine încotro ne îndreptăm, dar nu e târziu să aflăm, mai ales că din starea de urgență vom ieși de abia pe 15 mai”, spune Rad.

După modelul colegilor din Bihor și Timiș, și arbitrii arădeni își vor înjumătăți baremurile dacă sezonul 2019-2020 va continua pe teren. Acest lucru a fost confirmat de Răzvan Cadar, președintele Comisiei Județene de Arbitri Arad, însă inițiativa nu va fi, probabil, valabilă și pentru stagiunea ce vine. Altfel, CJA-ul este pe cale să înceapă un curs de formare al arbitrilor de fotbal, online şi gratuit.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.