Cristi Dodean, despre posibilitatea reluării antrenamentelor de tenis de masă : „Copiii nu merg la şcoală, deci mi-e greu să cred că îi putem chema la sport”


Antrenorul secţiei de tenis de masă de la CSM Arad, Cristi Dodean, nu dă prea multe şanse tenisului de masă în această perioadă, înclinând să creadă mai degrabă că sezonul intern actual este ca şi încheiat. „Multe ţări importante din Europa au închis campionatele de tenis de  masă. Am văzut şi eu acel protocol al MTS, dar cred că el este conceput mai degrabă pentru centrele olimpice şi pentru cluburile care îşi permit astfel de măsuri. În primul rând, noi, în tenisul de masă, avem foarte mulţi sportivi copii şi juniori. Ei nu merg la şcoală, deci mi-e greu să cred că îi putem chema la sport, în săli, unde pericolul de infectare cu noul coronavirus este mare. Eu văd o legătură strânsă între cele două, şcoală şi sport şi cred că în momentul în care va începe anul şcolar, ne putem gândi şi la sport. Prea puţini îşi pot permite cantonamente cu regim închis, să te cazezi la nu ştiu ce hotel prin oraş, de aceea zic că este conceput mai mult pentru loturile olimpice. Eventual, sporturile individuale în aer liber pot beneficia de relaxări şi îşi pot relua competiţiile, dar cele de sală nu văd cum. Sunt sceptic în privinţa continuării sezonului”, ne-a declarat Cristi Dodean.

Când intră Dana Dodean în programul de pregătire al lotului Olimpic?

În ceea ce o priveşte pe Daniela Dodean, calificată la Jocurile Olimpice, sora antrenorului CSM-ului continuă să se afle acasă, în Portugalia, unde urmează un program de pregătire fizică. O eventuală chemare la lot, pentru o pregătire centralizată, depinde de evoluţia epidemiei la nivel european: „Momentan, ştiu că zborurile sunt suspendate. Şi dacă ar vrea să vină, nu ar putea. În funcţie de cum va evolua pandemia de COVID-19, probabil că Federaţia va gândi un plan de pregătire al lotului olimpic. În privinţa sezonului intern nu ştim încă nimic, totul este suspendat”, mai spune Cristi Dodean.

În iunie se decide soarta Mondialelor pe echipe

Altfel, Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Tenis de Masă, întrunit pe 1 mai, a discutat situația la zi provocată de pandemia de COVID-19. Cele mai importante concluzii au fost următoarele: perioada suspendării tuturor competițiilor și evenimentelor ITTF a fost prelungită până la finalul lunii iulie 2020; situația este monitorizată, în vederea reluării competițiilor și evenimentelor în august 2020; competițiile internaționale pentru veterani și TTX au fost anulate pentru tot restul anului 2020; o decizie în privința perioadei de desfășurare a Campionatelor Mondiale de seniori – echipe din 2020 (cu Dana Dodean printre protagoniste), care ar fi urmat să aibă loc la Busan, Coreea de Sud, urmează să fie luată în iunie 2020; conducerea ITTF a decis reducerea costurilor operaționale, în concordanță cu realitatea financiară din 2020.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.