UTA Arad

Gazonul de pe „Francisc Neuman” va fi întreținut de specialiștii Primăriei, utiștii nu vor călca iarba nici pentru antrenamente până la finalizarea arenei!





Așa cum anticipam la mijlocul săptămânii trecute, gazonul de pe arena „Francisc Neuman” a fost recepționat de Primărie. În primă fază, s-au identificat câteva imperfecțiuni, cum ar fi o linie de aut de poartă puțin cârnă, o „cultură” de costrei printre firele de iarbă, dar și mici porțiuni arse.

„Constructorul”, SC Rulouri de Gazon SRL, a remediat aceste probleme, iar de joi „dreptunghiul verde” este în administrarea autorităților. ”Primăria Municipiului Arad, prin Serviciul Baze Sportive vă aduce la cunoștință faptul că la data de 30.04.2020 a avut loc o nouă întâlnire între Comisia de recepție la terminarea lucrărilor și reprezentanții constructorului SC RULOURI DE GAZON SRL. Comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru obiectivul <<Amenajare gazon, instalație de încălzire și instalație de irigare la Stadionul Municipal UTA – Frații Neumann>> a constatat faptul că au fost remediate deficiențele aduse la cunoștința constructorului la data de 28.04.2020 și astfel s-a procedat la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor pentru acest obiectiv”, sună cumunicatul emis, luni, de Primărie, însă la fel de important sunt și pașii următori.

Ovidiu Petrache, directorul firmei giurgiuvene, chiar atrăgea atenția: „Noi știm exact cum se întreține un gazon, dar nu oferim asemenea servicii odată ce predăm către beneficiar lucrarea. De obicei, fiecare oraș sau club își întreține gazonul prin oamenii săi în care are încredere și care trebuie să fie în permanență la fața locului. Și acum, la Arad, de exemplu e necesară prezența a cel puțin unui om responsabil cu întreținerea gazonului. Cu atât mai mult cu cât stadionul încă e un șantier și s-ar putea întâmpla lucruri neprevăzute. Cel mai comun ar fi pușcarea unei siguranțe, care ar reseta sistemul de irigare. În plus, acel costrei ce apare mai peste tot se smulge de obicei manual. Teoretic, Primăria Arad ar trebui să aibă angajați cel puțin doi-trei oameni, dotați cu utilaje moderne, care să întrețină permanent acel gazon. Probabil, acum când încă nu se pot juca meciuri oficiale și nici măcar antrenamente la stadion, cei de la Primărie tind să nu dea o importanță prea mare întreținerii, dar acest lucru ar fi o mare greșeală din partea lor și investiția să fie compromisă. Firma noastră și-a făcut bine treaba, gazonul are rădăcini de 20-25 centimetri, sistemele de dejivrare și irigare funcționează”.

Cum înțelege Primăria, respectiv Serviciul de Baze Sportive, să urmeze sfatul specialiștilor pentru ca iarba de pe „Francisc Neuman” să nu se altereze după recepție, am aflat chiar astăzi. ”Pentru început sarcina întreținerii gazonului de pe stadionul municipal revine serviciului de specialitate din cadrul Primariei, care are în dotare toate utilajele necesare să facă acest lucru. După finalizarea investiției, conducerea Primăriei Arad va fi cea care va decide cine va administra stadionul”, ne informează reprezentanții instituției de la kilometrul zero.

Și tot Petrache susținea că pe iarba din Calea Aurel Vlaicu fotbaliștii pot intra oricând, însă pot spera cu adevărat utiștii că, în cazul în care se vor întoarce la treabă pentru pregătirea finalului de sezon în Liga 2-a, că vor testa noul gazon? ”Antrenamentele vor fi premise numai după finalizarea investiției. Conform legii, accesul pe șantier este permis numai în anumite condiții și numai persoanelor autorizate, în cazul de față muncitorilor angrenați în executarea lucrărilor”, mai precizează cei de la Primărie.

Așadar, până ce nu se va tăia panglica la noua arenă „Francisc Neuman” nici gazonul nu va fi inaugurat nici măcar pentru antrenamentele elevilor lui Laszlo Balint, care și așa nu au prea multe opțiuni în municipiu când vine vorba despre terenuri de iarbă naturală de calitate. În rest, să sperăm că serviciul de specialitate din cadrul Primăriei știe ce are de făcut în următoarele două-trei luni, atât cât va mai trece până ce DRAST Company și firmele colaboratoare ar trebui să predea, la rândul lor, la cheie arena. Nu de alta, dar în joc sunt 3.145.368 de lei, atât cât au costat lucrările de montare a gazonului de pe arena arădeană, plus alte săptămâni sau luni de zile de nedorite „reparații”.

10 comentarii

  1. De lucrat,se lucreaza binisor,intr-adevar…dar oare acel tractoras de tuns iarba o fi avand ceva jocuri la directie???

    0
    0
  2. Daca pe seama primariei cade intretinerea gazonului, atunci in august p-asta il vinde Bibart la caserola fraierilor si pune altul in loc pe pamant batatorit asa cum trebuia sa faca de la inceput…

    0
    0
    1. Unde o fi Nea Teodor Gherle, care a intretinut gazonul UT-ei zeci de ani, de era tuns, udat, si arata ca masa de biliard……

      0
      0
      1. Eheeee….,aveti dreptate mare..asa om sufletist si priceput ca si Nea Teodor,putin probabil sa mai existe la stadionul aradean….

        0
        0
  3. Stadionul , frumos și cu personalitate împrumutată de la echipa are nevoie cat. mai curând de o deschidere oficiala . Oficialul poate fi și restrâns ,deoarece adevărată problema e disputarea unor jocuri oficiale ,jocuri care îi va atribui titlul de. ,,,ACASA”. !!

    0
    0
    1. D-le Gavrila,dvs. vi s-ar parea corect fata de noi,patimasii si iubitorii UTA-ei, ca acel cadru oficial mentionat de catre dvs sa fie doar cu taietorii de „pamblici” si care isi aroga merite?Adica am asteptat sase ani de amanari,minciuni si amagiri iar la inaugurare sa nu putem fi prezenti si noi?
      Mie nu mi s-ar parea normal,macar din cel mai mic respect fata de suporteri…
      Dvs. ati vedea prin prisma ochilor o inaugurare cu tribune goale?
      Eu personal,NU!

      0
      0
  4. Poate cei de la presa ar trebui sa faca cat mai des vizite la primarie ca sa faca „presiuni” pt. angajarea unor oameni capabili sa intretina acest gazon, stadion

    0
    0
  5. Stadionul STEAUA din Bucuresti -31000 locuri, inceput in martie 2019, aproape finalizat in mai 2020 – lucrare executata de PAB Romania Arad – patron Sandu Ion.Stadionul UTA – 11500 locuri inceput acum 6 ani inca nefinalizat -lucrare inceputa de Tehnodomus Arad si continuata in sfarsit de o firma cat de cat serioasa tot din Arad.Intrebare – intreb Primaria oare de ce nu s-a putut construi stadionul UTA cu firma PAB -patron Sandu Ion ?Era finalizat de cel putin 4 ani. La fel ca si cu patinoarul – Bara avea firma care executa patinoare peste tot in lume,dar Primaria a incredintat lucrarea tot la o firma de casa.

    0
    0
  6. Stadion Steaua-31000 locuri inceput constructia aprilie 2019 ,aproape finalizat mai 2020- constructor PAB Romania Arad – patron Sandu Ion.Stadion UTA – 11500 locuri – inceput in urma cu 6 ani -constructor Tehnodomus Arad-abandon lucrare.Continuare lucrare cu Drast Company Arad si sperante de finalizare toamna 2020.Intrebare catre Primaria Municipiului Arad de ce nu s-a incredintat lucrarea firmei PAB a lui Sandu Ion,firma puternica din Arad.Il definitiva intr-un an si aveam stadion finalizat si functional de 4 – 5 ani.Situatie identica cu cea a patinoarului, unde Bara cand era la Arad,la UTA,avea afaceri la nivel mondial cu executia de patinoare si instalatii frigotehnice,dar tot Primaria Arad a incredintat lucrarea tot unei firme de casa.Alo,Primaria !!!!

    0
    0
    1. Stadionul Steaua este construit de Erbasu Construct ( daca ziarele de la Bucuresti nu mint) iar referitor ca Tehnodomus a construit stadionul sa nu uitam ca aceasta este marea problema a constructilor de la bugetul local trebuie sa facute cu firma care vine cu pretul cel mai mic la licitatie ( ca tot timpul este aceiasi firma asta nu se mai pune)

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button