Arhivă articole

Piroș Security Arad ar putea respecta protocolul autorităților, dar cum va convinge fotbalistele să renunțe la joburi pentru cantonamente permanente?După apariția în spațiul public a protocolului strict emis de autoritățile locale pentru cluburile sportive, dornice să-și reia pregătirea odată cu ișirea din starea de urgență, pe 16 mai, conducerea FRF a avut discuții online cu reprezentanții grupărilor din eșaloanele doi, trei, plus șefii Asociațiilor Județene de Fotbal, concluziile nefiind deloc încurajatoare. De altfel, campionatul Ligii a 3-a a fost „înghețat”, probabil același lucru se va întâmpla și la nivel județean, cu mențiunea că – totuși – se vor juca baraje pentru promovare. Apoi, în Liga 2-a lucrurile sunt în aer, atâta timp cât majoritatea cluburilor au spus răspicat că recomandările autorităților trebuie nu pot fi respectate în formula apărută la începutul săptămânii, dacă se dorește continuarea sezonului.

Chiar dacă tot interesul e îndreptat spre echipa fanion, care are șanse mari să revină acolo unde îi este locul, e de urmărit ce se va întâmpla și cu singura formație ce reprezintă Aradul în prima ligă fotbalistică. Vorbim despre echipa de fete, AC Piroș Security, ocupantă a poziției a 5-a după turul campionatului, cu șanse bune de a mai urca în clasament și a se bate pentru trofeul Cupa României. „Am citit și eu acel protocol, iar ca și conducător de club eu spun că îl putem respecta dintr-un anumit punct de vedere. Chiar suntem pe cale să terminăm <<Piroș Residence>> (n.a. foto 2), un mini-hotel de pe strada Episcopiei unde putem caza zece sportive. Adică, putem asigura un cantonament cu circuit închis, respectând măsurile impuse de autorități, doar că nu prea avem cu cine. O bună parte dintre jucătoarele noastre au și alte joburi, chiar în alte orașe și nu văd cum le-am putea convinge să renunțe la ele și la viața lor pentru a intra într-un cantonament permanent la Arad. Iar situația e valabilă pentru toate cluburile feminine din România, cu mențiunea că unele dintre ele, în special cele care depind financiar de autoritățile locale, au probleme mari în asigurarea condițiilor pe care noi le putem oferi la Arad. Așa stând lucrurile, cu părere de rău o spun, cred că și fotbalul feminin se îndreaptă spre înghețare. Mai rămâne de văzut dacă echipa din Cluj va fi desemnată campionă, căci dacă e așa, atunci ar trebui desemnate și formațiile retrogradate”, spune Pavel Piroș, președintele „leoaicelor”. Într-adevăr, nu mai puțin de 9 jucătoare din lotul nou promovatei de pe Mureș au un loc de muncă pe lângă „meseria” de fotbaliste.

Omul de afaceri arădean susține că echipa „roș-albă” ar fi dezavantajată de „înghețare” și asta pentru că: „Având și avantajul stabilității financiare în fața echipelor cu care ne-am bate sus, cred că am mai fi putut urca în clasament, poate chiar pe un loc european, dar mai ales aveam șanse să ne batem pentru Cupa României. Profesorul Bugar, sprijinit de mine și cu implicarea totală a lui Liviu Ilea, a adus jucătoare importante în această iarnă și mai erau pregătite alte două-trei să vină la Arad dacă nu s-ar fi întrerupt campionatul. Acum, însă, cred că trebuie să ne gândim deja la sezonul următor, când sperăm să jucăm și noi pe noua arenă <<Francisc Neuman>>”, mai susține Piroș.

Ultima variantă discutată cu șefii FRF de reprezentanții grupărilor din prima ligă feminină, chiar săptămâna trecută, a fost cea legată de mini-campionat de play-off și play-out, în cazul în care echipele se pot antrena din nou după 16 mai. Protocolul pe sănătate a reconfigurat lucrurile și, după cum spune și Pavel Piroș, e greu de crezut că fotbalistele se vor mai întoarce în iarbă în acest sezon.

2
0

2 comentarii la articolul: “Piroș Security Arad ar putea respecta protocolul autorităților, dar cum va convinge fotbalistele să renunțe la joburi pentru cantonamente permanente?

  1. Se vede ca se lucreaza bine la Piros security! Se doreste performanta si de ce nu castigarea campionatului si a Cupei Romaniei! Doamne ajuta! E o imagine buna Pentru Arad

    0

    0
  2. Se vede ca se lucreaza bine la Piros security lioness.Se doreste performanta si de ce nu castigarea campionatului si Cupei RomanieiDoamne ajuta ! E o imagine buna a orasului Arad

    0

    0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.