Arhivă articole

Sporturile în aer liber sunt în blocstart, dar se aşteaptă clarificări oficiale: „E nevoie o definitivare a protocolului”Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu fiecare federaţie naţională în parte despre reluarea antrenamentelor, deoarece recomandările din protocolul MTS şi al Ministerului Sănătăţii sunt flexibile. „După data de 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început, se vor relaxa măsurile pentru sporturile individuale care se practică în aer liber, precum alpinism, atletism, automobilism, kaiac-canoe, canotaj, ciclism, echitaţie, golf, karting, motociclism, tenis, tir cu arcul, tir sportiv, yachting şi aşa mai departe”, a spus Stroe. Conform declaraţiilor ministrului, secţiile de atletism, kaiac-canoe şi tir de la CS Municipal Arad şi-ar putea relua activitatea printre primele, în vreme ce sporturile de sală ar mai putea aştepta.

Mihalache: „Aşteptăm, nu are rost să facem scenarii”

Pentru a ne lămuri cum stau astăzi lucrurile la CSM Arad, am discutat cu directorul clubului, Lucia Mihalache: „Până nu este nimic oficial, nu mă pot pronunţa. Noi am avea trei secţii, cu sporturi sau probe în aer liber, precum atletismul, kaiacul şi tirul – cu talere şi glonţ – ce ar putea să îşi reia activitatea din 15 mai, rămâne însă să vedem ce condiţii vor fi, aşteptăm și e nevoie de o definitivare a protocolului. Nu are rost să facem scenarii până nu ştim exact ce se cere la fiecare sport în parte, pentru că fiecare are specificul lui. Nu vreau să discut mai mult nici despre teste, dar probabil că li se vor solicita doar seniorilor, este clar că până în data de 14 ne vom lămuri exact şi vom discuta mai aplicat”, ne-a declarat “Puşa” Mihalache, care conduce şi Federaţia Română de Tir Sportiv:

Săptămâna viitoare, decisivă

Calendarul internaţional suportă amânări majore, ba mai mult am văzut că foarte multe competiţii s-au şi anulat. Nu ştim încă dacă vor mai fi întreceri pe plan european şi mondial în acest an. La nivel de ţară vom decide, de asemenea, în funcţie de ce ni se va comunica oficial, dinspre Minister”, conchide Lucia Mihalache. Aşadar, săptămâna viitoare este decisivă în privinţa reluării activităţii sportive, urmând să vedem care vor fi paşii şi condiţiile impuse de autorităţi. În funcţie de protocolul medical final, CSM Arad îşi va retrimite sau nu primii sportivi în pregătiri.

csmarad.ro

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.