UTA Arad

Balint insistă pentru o promovare pe teren a „Bătrânei Doamne”: „Din respect pentru suporteri și pentru meseria noastră!”





Protocolul dur pe sănătate recomandat de autorități pentru cluburile și sportivii care doresc să-și reia activitatea după data de 15 mai a provocat reacții radicale în lumea fotbalului. În marea lor majoritatea, grupările de Liga 3-a au votat pentru „înghețarea” sezonului, iar FRF-ul a și ratificat totul, cu mențiunea că în seriile 2, 3 și 5 se vor juca baraje pentru promovare, între: Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu, Progresul Spartac și CSM Slatina, respectiv Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

Dar, nici în primele două eșaloane lucrurile nu sunt clare, mai ales că și în Liga a 2-a, condusă detașat de UTA, marea parte a cluburilor a votat pentru „înghețare” / anulare, dacă varianta finală a protocolului rămâne cea ieșită în spațiul public luni și pe care o puteți studia din nou AICI. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că va încerca să bată în cuie un nou acord,  mai realist pentru condițiile fotbalului din România, pentru ca apoi să avem și un calendar exact pentru reluarea pregătirilor și competițiilor.

Deși la avansul de 11 puncte pe care-l are are în fruntea clasamentului ligii secunde, UTA nu ar avea cum să fie lăsată în afara ediției de campionat 2020-2021 a Ligii 1 în cazul unei „înghețări”, arădenii insistă să mai joace în acest sezon. „Sunt de acord cu cei care și-au manifestat public punctul de vedere, în sensul că și mie mi se pare acel protocol puțin neadaptat realității fotbalistice din România. Sperăm și noi să apară o varinată finală nu atât de excesivă, însă, așa cum a spus și conducerea clubului nostru, indiferent de cheltuieli, UTA va face tot posibilul să respecte acest protocol. Poate unii se miră de ce insistăm atât de mult să jucăm la avansul pe care-l avem în clasament și că ar trebui să așteptăm să fim promovați direct, însă punctul nostru de vedere e clar. Vrem să promovăm pe teren din respect pentru suporterii și meseria noastră. Știm că, probabil, fanii nu vor putea fi alături de noi pe stadion, însă ne-au ajutat deja foarte mult să ajungem în această postură și vor fi alături de noi și din fața televizioarelor sau calculatoarelor. Apoi, ca antrenori și sportivi am fost învățați cu munca, sacrificiile, iar răsplata e de zece ori mai importantă când o obții pe teren, luptând până la capăt. Sigur, pe de altă parte, suntem atenți și la sănătatea noastră și a familiilor noastre și la ceea ce ne spun autoritățile că avem de făcut în lupta cu acest virus”, susține Laszlo Balint, antrenorul Campioanei Provinciei.

Teoretic, acest weekend ar trebui să fie ultimul în sânul familiilor pentru utiști, care din 16 mai s-ar putea cantona la Arad. „La această oră, planează incertitudinea, în sensul în care nu știm dacă la ieșirea din starea de urgență, ne vom putea întoarce și noi la antrenamente. Așteptăm și noi clarificări la începutul săptămânii viitoare și dacă acel protocol se mai relaxează puțin, probabil, vom demara cu toții mișcarea. La început în grupuri de trei-patru, condiții în care rolul fiecărui membru al staffului tehnic e foarte important, esențial chiar.  Apoi, după două săptămâni să începem, sperăm noi, să ne antrenăm cu toții și pe partea tactică. Deși băieții au lucrat foarte bine în pauza de iarnă și acest lucru s-a văzut și meciurile cu Ciucul și Ripensia, nu cred că 13 zile, de la 1 la 13 iunie, adică intervalul până la un nou meci oficial, ne va fi suficient pentru a fi sută la sută pregătiți. Cu atât mai mult cu cât nici meciurile amicale nu vor fi permise. Probabil, vom face doar o recapitulare a principiilor noastre de joc, cu speranța că vom începe o serie bună care să ne ducă de la etapă la etapă mai aproape de obiectiv. Dar, e prematur să vorbim despre asta acum, când noi nu știm cu siguranță când și în ce condiții ne vom putea relua antrenamentele”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

Să mai spunem că antrenamentul online de această dimineață nu a început fără urările pentru Cristian Melinte. Experimentatul fundaș a împlinit chiar astăzi 32 de ani, dar nu a fost menajat deloc de antrenorii utiști pe zoom.

2 comentarii

  1. Cum adica ” insista” ? Pai, promovarea este logica. au 11 puncte avans, i s-a adus ce a dorit, cum sa poti sa ratezi promovarea?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button