Arhivă articole

Clubul UTA își rezervă dreptul de ataca decizia FRF (play-off cu înjumătățirea punctelor) la forurile competente și face apel la autoritățile locale pentru sprijin financiar!

Într-o intervenție la Digi Sport, Răzvan Burleanu părea împăcat cu decizia luat astăzi de majoritatea grupărilor din Liga 2-a, aceea de a îngheța campionatul de la locul 7 în jos, fără a mai retrograda nimeni, dar mai ales disputarea unui play-off între primele 6 clasate ce implică înjumătățirea și punctelor. Clubul UTA este singura grupare dezavantajată grav de această decizie, din moment ce pierde 6 puncte în clasament și ajunge la 5, respectiv 6 puncte lungimi de undă față de contracandidatele sale. Președintele FRF susținea că s-a „produs celui mai mic nivel de nedreptate pentru cluburile participante” și se vede că, într-adevăr, știe să numere. Cinci formații sunt pe deplin mulțumite de cele întâmplate astăzi, iar una, singura, pe numele ei UTA, cea mai titrată grupare fotbalistică din Provincie, total nedreptățită.

Clubul fanion al Aradului a reacționat în această seară printr-un comunicat în care lasă de înțeles că va ataca decizia ce urmează a fi ratificată de Comitetul de Urgență și cel Executiv al FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În plus, „oficialii” arădeni fac apel la Centrul Municipal de Cultură Arad să deblocheze cele 2,9 milioane de lei, din fonduri nerambursabile câștigate la prima sesiune de proiecte în luna martie.

Dar iată comunicatul integral al clubului UTA:

”Federația Română de Fotbal a prezentat pentru vot trei scenarii de încheiere a competiției Ligii a II-a. Se știa de dinainte că două din aceste trei scenarii vor primi foarte puține voturi, deoarece nu se pot realiza logistic și financiar. Cum s-a și întâmplat, de fapt. Scenariul 1: jucarea tuturor celor 14 etape rămase – 1 vot, scenariul 2: play-off / play-out cu înjumătățire de puncte – 0 voturi, scenariul 3: doar play-off cu înjumătățire de puncte – 15 voturi.

Federația Română de Fotbal nu a prezentat niciun scenariu viabil, fără înjumătățire de puncte, în care să primeze meritul sportiv.

Respectăm votul democratic al cluburilor din Liga a II-a, vom demonstra pe teren forța UTA-ei.

Menționăm că F.R.F., organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator.    

Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru.

Facem un apel la autoritățile locale să susțină financiar perioada imediat următoare de pregătire și de competiție, o perioadă foarte costisitoare datorită protocolului special pentru această perioadă, care trebuie respectat. O perioadă costisitoare, dar foarte importantă pentru întreaga suflare arădeană. Legislația care reglementează perioada de stare de alertă permite extrafinanțarea cluburilor de drept public sau privat rămase în competiție în acest moment.    

Suporterii clubului nostru trebuie să aibă încredere în noi că vom lupta până la final pentru ei și pentru noi.

HAI UTA! HAI ARADUL!”      

Petrolul și Rapid au vrut să întindă și mai mult coarda!

În finalul ședinței care a stabilit formatul finalului de sezon în Liga a 2-a au avut loc scene și mai aiuristice decât decizia în sine. După ce formațiilor li s-au înjumătățit punctele, cei de la Petrolul au plusat și au cerut să se dispute 10 meciuri, tur-retur, nu 5, cum se stabilise.
Clubul Rapid agrease ideea, dar Răzvan Burleanu a intervenit. Președintele FRF a spus că deja a prejudiciat o echipă (m.a. UTA) prin reducerea avansului și că nu e posibilă această variantă.
După o pauză de 5 minute, Petrolul a revenit asupra declarației și a acceptat varianta inițială.
2
1
loading...

9 comentarii la articolul: “Clubul UTA își rezervă dreptul de ataca decizia FRF (play-off cu înjumătățirea punctelor) la forurile competente și face apel la autoritățile locale pentru sprijin financiar!

 1. Din păcate am avut dreptate, non caracterele dictează , conștiința și respectul nu mai primează de mult în fotbal, doresc sa transmit echipei multă sănătate și putere de muncă,sa termine această mascaradă primii,sunt cei mai buni și acest furt să-i motiveze și mai mult,va susținem necondiționat,doar UTA contează!!!

  18

  0
 2. DECI la Burleanu, la liga 3a s-a putut sa promoveze in liga 2a DIRECT prima clasata cu DOAR 3 PUNCTE AVANS dar la LIGA 2a NU SE POATE ASA CEVA ? DE CE DOMNULE BURLEANU ? UTA ARE 11 PUNCTE AVANS, DESPRE CE VORBIM ? CA VREA RAPIDUL, PETROLUL si FC. ARGES ? ASTA ESTE FURT PE FATA DOMNULE BURLEANU !!! DE CE FACETI DIFERENTE ? CE VRETI dumneavoastra , VA DECIDE TAS de la LAUSANNE SI CRED CA NU O SA AVETI DREPTATE si UTA. ARAD O SA CASTIGE !!!

  4

  0
 3. La liga a 3-a, echipele cu mai mult de 3 puncte avans au fost declarate promovate. La liga a 2-a au inventat alte reguli, de parcă nu sîntem toți egali în fața legii. Nu și la FRF unde avem reguli diferite (chiar în interiorul aceleiași ligi) în funcție de interesele unor anumite echipe. UTA nu avea ce căuta în acel play-off. Cele 11 puncte avans (cu doar 13 meciuri rămase de jucat) reprezintă o diferență imensă pt. orice microbist de bun-simț. Dacă voiau play-off, trebuiau să-l facă cu echipele de pe locurile 2-7, care sînt toate cantonate într-un interval de 3 puncte.
  Mai mult, s-au jucat deja 23 de meciuri din 36, adică mai mult de jumătate de campionat. Teoretic, mai sînt 14 etape, dar doar 13 meciuri pt. echipele din frunte (cu excepția Turris). La finalul campionatului toate echipele vor avea 36 de meciuri, nu 38 (fiindcă Daco-Getica s-a retras). Varianta cu înjumătățirea punctelor putea fi justă dacă se juca doar jumătate de campionat (adică 18 meciuri). Dacă reduci punctele, atunci le reduci proporțional (folosind regula de 3 simplă). Mă întreb, dacă mai erau de jucat doar 6-8-10 meciuri, tot așa făceau, înjumătățeau punctele ? Aplicînd regula de 3 simplă, UTA ar fi trebuit să aibă 31,94 puncte, nu 25 (23×50/36). Decizia e injustă și din acest motiv.

  P.S. e doar o părere izvorîtă din revolta împotriva unei nedreptăți crase. Findcă e revoltător ce-a făcut Burleanu …

  5

  1
  1. O completare despre logica de fier (ruginit) a lui Burleanu: a fost normal ca pe pe Aerostar și pe Craiova (lui Mititelu) să-i trimită în liga a doua fără baraj ? Ăia nu puteau juca, și ei, un baraj tur-retur ca în celelalte serii ? Aerostar avea doar 7 puncte avans și au promovat direct, fără baraj. UTA avea 11 puncte avans, dar trebuie să joace play-off.

   P.S în post-scriptumul precedent am scris, dintr- eroare de tastare, „findcă”. Evident, trebuiau doi „i”.

   3

   1
 4. Trebuie mers clar la TAS.Nu trebuie sa ne fie frica de eventuale repercusiuni din partea FRF pt ca ele oricum au fost si vor mai fi.Sa nu uitam cum am fost programate acele restante cu pauza de 1-2 zile intre ele.Anul acesta competitional a fost o bataie de joc la adresa noastra.Trebuie sa le demonstram la TAS ca nu suntem prostii tarii chiar daca la ce echipa, antrenor si joc avem comparativ cu restul echipelor,sunt sigur ca nu vom avea probleme in a promova.

  14

  0
 5. Da, aceasta este calea corectă! Și ar fi trebuit să fie subliniată și ieri, nu prin abținere, ci prin neparticiparea la vot! UTA ar avea 100 % câștig de cauză în orice instanță civilă și, probabil, și la TAS. Dincolo de schimbarea regulilor în timpul jocului, lucru de neacceptat niciunde în lumea asta, vorbim și despre schimbări diferite ale acelorași reguli (modul de promovare din L2 în L1, respectiv din L3 în L2). Mai mult, cred că și suporterii s-ar pot constitui în parte civilă într-un eventual proces avâdn în vedere că au fost prejudiciați în dreptul pe care au, în calitate de consumatori, de a beneficia de un spectacol sportiv. Ceea ce a orchestrat FRF în strânsă colaborare cu cluburile (și, până să-i blamăm pe Rapid și Petrolul, poate ne uităm prin vecini – ASU Poli și Ripensia – mare păcat…, și Pandurii, veritabili șmecheri ai campionatului) creează un precedent extrem de periculos: încălcarea premeditată, cu bună știință, a regulamentelor în vigoare! Ceea ce nici mie, ca simplu spectator, dar nici cluburilor participante sau susținătorilor acestora, nu mai oferă nicio garanție a corectitudinii competiției!

  2

  1
  1. Și două completări: nu este vremea jumătăților de măsură! Problema nu este doar înjumătățirea punctelor; problema este modificarea sistemului competițional pe durata desfășurării competiției. Altfel, în orice instanță, dacă se ajunge la o concluzie de genul „fără înjumătățirea punctelor v-ar fi convenit”, cauza este pierdută. Nu există decât două soluții: reluarea și disputarea integrală a etapelor rămase sau înghețarea campionatului (fără clasament final, promovate sau retrogradate). Idem la L3.
   Scuzați-mă, vă rog, pentru erorile de tastare: sunt rezultatul combinației de supărare și grabă…

   4

   0
 6. Asa este CRYS , UTA. cu siguranta va avea parte de arbitraje incorecte. Pai de ce credeti ca s-a votat pt. injumatatirea punctelor ? Pt. a o scoate pe UTA. din cursa si smecherii de la rapid sa promoveze si sa joace derbyiuri in capitala cu dinamo si fcsb !!! UTA. SA NU SE LASE DE ACESTE MAGARII SI SA MEARGA LA TAS DE URGENTA !!! FORTA UTA ARAD !!!

  2

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.