Burleanu se spală pe mâini: „Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic”, dar a premeditat totul începând de la chestionarul trimis divizionarelor secunde


Au trecut ore bune de la executarea „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Inclusiv oameni importanți din fotbal, voci puternice în fenomen, și-au exprimat public dezaprobarea pentru cum a gestionat FRF finalul de sezon în Liga 2-a. Printre aceștia se numără și fostul internațional, Ilie Dumitrescu, invitat permanent în studiourile Digi Sport, care a spus următoarele: „Să schimbi sistemul pe parcursul competiție este un mare semn de întrebare. Mă rog, dacă ai Adunarea Generală și Comitetul Executiv, atunci nu ai nicio problemă, poți să le faci pe toate. Mă uitam. Erau 13 puncte avans între prima clasată şi locul 7. S-a ajuns ca cea mai mare diferenţă să fie de 6 puncte. Joci în deplasare, există presiune, joci numai cu echipe importante, adică în orice moment poţi să şi pierzi, chiar dacă tu ai avut un parcurs fantastic. După pauza asta, nu ştii cum vor reacţiona jucătorii, forma sportivă va lipsi cu desăvârşire, iar ei au atins un moment senzaţional… Şi asta e o nedreptate pentru UTA, sută la sută, este o mare nedreptate. După o înfrângere, creşte presiunea. Da, e un mare avantaj să joci primele trei meciuri acasă”, a declarat Dumitrescu la DigiSport.

La același post de televiziune a intrat în direct și Răzvan Burleanu aseară. Șeful FRF pare convins că a luat cea mai bună decizie, asumându-și și un proces la TAS din partea UTA-ei. Mai deranjant a fost faptul că Burleanu s-a spălat, oarecum, pe mâini și a pus decizia luată pe seama…votului democratic. „Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga 2-a s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1. Da, ne aşteptăm la procese, din partea oricui pot apărea. Probabil că orice echipă, în locul UTA-ei, ar fi avut aceeaşi poziţie, cei de la Arad se pot declara nedreptăţiţi. Dar nu aveam cum să luăm o decizie care să mulţumească pe toată lumea, varianta ideală nu exista în acest moment”, a spus, printre altele, conducătorului fotbalului românesc votat, de altfel, masiv de grupările fotbalistice arădene la alegerile din 2018.

Mai sus, printre altele, Burleanu spune „s-au prezentat trei scenarii”. Cum s-au prezentat ele, cine le-a făcut, au căzut de pe Marte în calculatoarele FRF și apoi redirecționate afiliaților? Președintele FRF nu pomenește, de exemplu, nimic despre scenariul propus de UTA (n.a. în care arădenii, după modelul patentat de FRF la Liga 3-a, ar fi promovat direct la adăpostul avansului de 11 puncte, iar echipele de pe locurile 2-7 ar fi jucat pentru stabilirea celeilalte formații direct promovate și a celei care merge la baraj), care avea și adepți, printre care inclusiv FC Argeș, echipă direct implicată la lupta la vârf. Acest scenariu de ce nu s-a supus la vot?

Întrebarea este, până la urmă, retorică, atâta timp cât încă de săptămâna trecută erau semnale clare că se „coace”…scenariul trei atâta timp cât acesta funcționa ca și variantă în chestionarul pe care cluburile l-au avut de completat săptămâna trecută. Sigur, scenariul trei a fost „îmbunătățit” cu decretarea vacanței pentru echipele de la locul 6 în jos. Să spunem că FRF-ul ar fi primit propunerea din partea cluburilor să o reprimească de exemplu pe Daco-Getica în campionat, că și-ar fi rezolvat problemele între timp, pe baza principiului democratic putea fi aceasta o variantă în acel chestionar sau să devină scenariu în ședința decapitării de ieri?

Să fim serioși, FRF-ul a decis totul ca în cazul echipelor promovate direct din Liga 3-a și a celor trei baraje. Scenariul ales aici nu a fost punct pe chestionarul trimis reprezentantelor eșalonului terț, care au fost puse în fața faptului împlinit. Pe românește, au primit mutarea în plic.

„În concluzie, cred că este cea mai bună decizie acest scenariu 3 pe care îl susțineți într-o majoritate covârșitoare, fiindcă, pe de o parte, vă dă o liniște pentru săptămânile următoare, atât pentru cei care începeți competiția, atât pentru cei pentru care nu mai jucați, iar, în același timp, salvăm prin această decizie cluburile care, altfel, dacă am fi desființat disputarea competiției, probabil nu ar fi putut și am fi avut niște mini-grupe sau o întreagă competiție ciuntită, putem spune. Din informațiile pe care ni le-ați dat, conștientizăm că nu am fi avut toate echipele gata să începem competiția, nu știu, la 13 iunie, dată pe care am vehiculat-o mai devreme.Prin urmare, această decizie, chiar dacă provoacă cel mai mic nivel de nedreptate, așa cum am descris mai devreme, e un compromis pe care toți trebuie să îl acceptăm. Și noi, ca administrație, și fiecare dintre cluburile care sunt astăzi în competiție, astfel încât să susținem finalizarea pe teren a acestei competiții și, implicit, a echipelor care trebuie să meargă mai departe în sezonul 2020/2021 în acest format”, a fost concluzia de învingător și bun samaritean a lui Burleanu la finalul videocpnferinței de ieri, redată de liga2.prosport.ro.

Poate ne spune președintele FRF ce liniște are UTA pentru săptămânile ce urmează? A fost furată de jumătate din puncte, revine la pregătire după două luni de pauză trebuind să respecte un protocol strict, costisitor și nici măcar bucuria antrenamentelor în grup nu o are cine știe pentru câte săptămâni de acum înainte. Poate restul, Mioveni, Turris, FC Argeș și mai ales Petrolul și Rapidul sunt liniștite că le-a ieșit…„scenariul”. UTA și utiștii se simt, în schimb, călcați în picioare. Va urma, probabil, un proces la TAS, dar cel mai important o mobilizare generală la Arad pentru a demonstra tuturor că de această dată nimeni și nimic nu o poate împiedica pe „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc să ajungă acolo unde îi este locul. Se aude și la Primărie?

8
1

11 thoughts on “Burleanu se spală pe mâini: „Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic”, dar a premeditat totul începând de la chestionarul trimis divizionarelor secunde

 1. Cu păcatele lui Mircea Sandu nu era nici pe departe atât de nociv . Poate depune mărturie ,,Coras ,care a și jucat cu el.Tot îl înjurau oamenii și poate multi în multe ocazii aveau și dreptate . Paravanul obișnuit că nu poți fi pe placul tuturor. În schimb la acest Burleanu ,îți îngheață înjurătura pe buze văzând că. lucrează la multe porcarii . Are multe contestații în toate domeniile . Organizare ,gașca lui ,bani băgați. în buzunarul propriu. Își dădeau prime și la calificări și la necalificați E și machiavelic. Surâsul celui pașnic cu otrava la el . La un moment dat nici nu venea pe la TV. Noroc cu sluga de Moraru ,care a văzut că ruptura era catastrofala. Tot el adusese pensionarul neamt la națională! Nu-i l mai prinzi prin. Arad ! Și invitațiile trebuie făcute la cei care merita. !!

  15

  3
  1. Asta o crezi tu,Sandu era cancerul fotbalului românesc.Un mai mare hot nici că nu există în istoria FRF. Ăla a distrus cam toate echipele din Vest.

   1

   2
 2. Pai nu reprezentantii Aradului l-au vota din nou președinte in defavoarea lu Luoescu?? E tare papitoiulnsecurist care nu are scrupule!!! Nu tot din cauza lui a fost scos din cursa pt președenția federatiei Popescu!! Asta spune melte desore omul Burlan, pardon, Burleanu!!

  9

  2
 3. O persoana jalnica,cu un caracter josnic…..A umplut judetul cu porti de fotbal pentru copii si juniori primind in schimb voturile reprezentantelor Aradului…..
  „Prietenul meu” Adi Lucaci(sa se odihneasca in pace)…spunea acest impostor…..Acum sper ca il vede de sus cel pe care il pomenea….
  Nu stiu din ce cauza am senzatia ca ne putem astepta si la mai multe magarii…sper sa nu am dreptate….

  11

  1
 4. …. deci…se înțelege că mai jucăm ÎNCĂ….un meci cu Petrolul ?!?…. incredibil.. . dom’le !!!

  6

  0
   1. Importante sunt punctele , dacă le dăm 3 boabe cu atât mai bine, mai ales rapidiștilor

    3

    0
 5. Te speli pe maini BURLENE ? Le-ai facut jocul rapidului ,petrolului ,fc. arges .tr. magurele !!! Nu este normal ce ai facut. Tu trebuia sa iei decizia nu cluburile stiind foarte bine ca nu ai cum sa iei punctele UTA-ei, nu aveai niciun drept dupa regulament !!! Isi bate joc de munca unor baieti care au muncit pt. aceste puncte !!!

  3

  1
 6. Cireasa de pe tort ar fi sa jucam si in deplasare cu Rapid si Petrolul. Eu zic sa verificam bilele nu de alta dar nesimtitul asta ar fi in stare sa ne-o faca cotita

  0

  1
 7. Toti dati vina pe Burleanu . Nu el este buba. Buba sunt cei doi catei de langa el . Cei doi il tuf de cap . Aia sunt cu sforile .

  1

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.