UTA Arad

Despre nedreptatea ce i s-a făcut UTA-ei, în presa națională și internațională: ”Și noi am fi fost supărați dacă ne pierdeam punctele…”





Au trecut 48 de ore de când „Bătrâna Doamnă” a fost aflat că și-a pierdut avantajul important (+11 puncte față de locul 2) avut în fruntea clasamentului ligii secunde și va juca 5 finale cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul și Rapid, având 5, respectiv 6 puncte mai mult decât adversarele sale. Răzvan Burleanu susține că a fost o vot democratic al reprezentanților tuturor divizionarelor secunde, fără a insista prea mult pe faptul că FRF-ul a limitat opțiunile de alegere prin prezentarea a doar scenarii, între care două de umplutură.

În fine, clubul UTA a anunțat deja că-și va căuta dreptatea la TAS, iar opțiunea sa este considerată normală până și de unele concurente pentru un loc sub soarele primei ligi. Iată câteva dintre opiniile apărute în presa națională în ultimele zile legate de „speța” play-offului cu înjumătățire de puncte.

Claudiu Niculescu (antrenor CS Mioveni), la Digi Sport: „De ce să mergem noi la TAS? De la locul 2 în jos nu s-au schimbat foarte multe. Oricum era distanță foarte mică. UTA are tot dreptul să fie supărată, și noi am fi fost foarte supărați, ne-am câștigat punctele, așa cum și le-au câștigat și ceilalți. Dacă nu sunt de acord, ce? Ce se întâmplă? Mi se pare normală decizia în ceea ce îi privește pe cei de la locul 2 în jus, dar pentru UTA nu este just. UTA are tot dreptul să se considere nedreptățită, dar să promoveze direct nu era normal, mai sunt puncte puse în joc. Dacă matematic nu ești promovat, trebuie să joci”, 

Daniel Stanciu (manager U. Cluj), pentru liga2.prosport.ro: „Noi am dorit să ne reluăm activitatea, dar nu în acele condiții. Cea mai importantă era promovarea și era normal ca cele șase să aibă șanse să lupte la promovare. Și ele fac un efort uriaș, dar ai o miză foarte importantă, peste 1,2 milioane de euro din drepturi tv. UTA, care este de departe cea mai bună, este nedreptățită, dar în orice scenariu ar fi existat echipe nedreptățite. Totuși, UTA este avantajată că nu s-a anulat sezonul și că poate promova”

Costel Enache (antrenor Petrolul Ploiești), în cadrul emisiunii ProSport LIVE: „Lucrurile pot fi urmărite din mai multe aspecte. Și noi am gândit o groază de scenarii și fiecare a încercat să tragă spre scenariul care îl avantajează. Asta e regula și trebuie să profităm. Oamenii (n.r. – de la UTA) cred că se simt puțin frustrați pentru că au avut un avantaj destul de mare, dar pentru cinci meciuri cred că avantajul este bun (n.r. – de la avansul de 11 puncte din sezonul regulat, din care mai erau 14 etape, UTA a rămas cu cinci puncte în plus față de echipele de pe locurile 2 și 3, în play-off). Am calculat și scenariul cu opt echipe în play-off, iar locul 1 juca împotriva locului 8. E o situație inedită, negândită și e destul de greu să găsești o modalitate să mulțumești pe toată lumea. Cineva e dezavantajat de toate aceste lucruri, dar sunt regulile impuse de FRF și noi am acceptat. Ne pregătim pentru ceea ce urmează”, a spus Costel Enache în cadrul emisiunii ProSport LIVE. costel enache

Victor Angelescu (acționarul majoritar al clubului Rapid): la DigiSport: „Am văzut că UTA este nemulţumită de înjumătăţirea punctelor. Noi am fi vrut să se joace toate meciurile sau măcar să jucăm tur-retur, dar aşa s-a stabilit. De ce șase echipe? Dacă am înţeles bine, doar acestea şase au depus dosare de licenţiere. Dacă e aşa, consider că e mai bine să jucăm doar aceste şase echipe pentru că altfel se putea interpreta”

Erik Lincar (antrenor Turris Turnu Măgurele) pentru gps.ro: „În play-out-ul Ligii 1 mai sunt 12 etape de disputat, numărul acestora nu diferă mult față de numărul etapelor rămase în Liga 2. Însă problema a fost că majoritatea cluburilor au vrut înghețarea competiției la momentul actual. În cazul primelor 6 echipe nu cred că au existat două opinii la fel. Noi am spus mereu că nu urmărim nimic, suntem de acord cu orice scenariu, însă doream să se țină cont de acel meci în minus pe care îl avem. Cei de la UTA sunt și ei foarte supărați, toate atuurile pe care le-au avut acum s-au anulat. Eu ca antrenor le dau dreptate celor de la UTA, în cazul în care formațiile care și-au construit pe teren un avantaj nu vor reuși să promoveze, va ieși un scandal monstru. Am pierdut și noi un avantaj, însă măcar beneficiem de o rotunjire. Aș fi fost împotriva opririi campionatului, îmi doresc să se dispute pe teren, însă mi se părea normal să se dispute toate partidele rămase”, 

Și în presa din străinătate a tratat subiectul

Cazul din România a ajuns și în atenția presei din străinătate. Reuters și The Guardian au scris despre situația din Liga 2, citând comunicatul emis de arădeni, dar și poziția FRF.

„UTA Arad, liderul din liga secundă a României, a anunțat joi că va face apel împotriva <deciziei total discriminatorie> a Federației naționale de fotbal, aceea de a încheia sezonul cu un play-off între primele șase echipe, ele având punctele înjumătățite

FRF a transmis că a luat această decizie după ce toate echipele din Liga 2 au votat pentru trei opțiuni diferite”, a scris Reuters.

„UTA Arad a acuzat Federația Română de o <decizie total discriminatorie>, după ce echipelor din Liga 2 li s-au înjumătățit punctele și li s-a impus un play-off. Aradul avea 11 puncte avans înaintea suspendării campionatului”, notează The Guardian.









8 comentarii

  1. Daca este asa si s-a hotarat a merge la TAS…atunci cat mai repede inainte!Mult succes!
    Asta ca sa nu ne creada fraieri Burleanu si acolitii sai!

    0
    0
  2. Cei care folosesc toată ziua cuvântul democrație aceia o calca mai rău în picioare. Cuvânt nobil din marea istorie antică a Greciei ,a fost confiscat de comuniști. Toate relele erau însoțite de celebrul cuvânt ,așa încât oamenii când auzeau de democrație fugeau mâncând pământul !! Democrația lui. Burleanu. a pătruns că virusul și la liga 1 . Gata și aia cu înghețatul Noroc că au fost trași de mânecă vorba lui Mourinho,,daca nu vreți să jucați stați acasă și uitati-va la TV la Bundesliga !! Prea mare măgăria asta cu înjumătățirea și am impresia că până pe 4 iulie se va mai discuta. România poate constitui exemplu negativ ,pentru jocurile europene pe care vrea să le găzduiască !!!

    0
    0
  3. PAI ERA NORMAL CA frf SE SE SPELE PE MAINI SI SA ZICA CA, ASA AU VOTAT ECHIPELE DIN LIGA2A DAR NUMA CA UTA ARAD A RAMAS SINGURA ECHIPA DIN LIGA2A FOARTE NEDREPTATITA INTR-UN MOD FLAGRANT !!! DE CE NU AU LASAT PUNCTELE DISPUTATE PE TEREN SI ERA OK, NU CA, NU A VRUT rapidul< petrolul ,fc.arges etc.DAR NICI ASA NU POATE SA RAMANA, TREBUIE DE URGENTA DUS LA TAS. PT. CA, UTA ESTE IN PERICOL DE A PIERDE PROMOVAREA DACA S-A AJUNS ATAT DE JOSNIC AICI !!!

    0
    0
  4. Nu cred că Burleanu dorește executarea echipei arădene(nu cred că este așa de prost ,că în curând va fi la inaugurarea stadionului UTA. ) El a dorit că Rapid și Petrolul să ajungă să promoveze,echipele care vor fi executate vor fi Mioveni îl și Turisul . Asta urmărește el echipe de tradiție cu suporteri .iar Turisul și Mioveniul stau foarte prost la asta. Eu cred că UTA va promova direct cu Rapidul iar petrolul va juca barajul. Asta pare să fie strategia celor din FRF. Daca avea ceva cu UTA le baga bete in roate de la început. Repet nu cred că e Așa de cretin să distrugă o echipă întreagă mai ales că stadionul va fi gata în curând și dacă va venii la inaugurare îi va creste ,,cota,, lui Burleanu.

    0
    0
    1. Raul e deje facut, chiar daca vom reusi promovarea pe teren , daca stimabilul domn predeinte va veni la inaugurarea va avea parte de o „primire” de vis…

      0
      0
  5. Este foarte delicata problema cu acest sistem de injumatatire a punctelor pt. UTA. !!! UTA. ma are decat 5 -6 puncte avans fata de urmaritoarele pretendente la promovare, deci UTA nu mai poate fi asa de sigura la promovare, poate sa promoveze s-au poate nu ,nu poti stii cum va fi arbitrajele pe teren pt . UTA ? O sa fie o batalie pe viata si pe moarte intre aceste echipe . Cea mai buna varianta este ca UTA sa joace dar sa si sa se puna la adapost prin TAS daca nu promoveaza !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button