Gloria LT Cermei

Cermeianii încep să-și calculeze pașii pentru sezonul următor, Moisă vrea continuitate la nivelul lotului





Sezonul 2019-2020 s-a arhivat oficial la începutul acestei săptămâni, odată cu votul dat în Comitetul de Urgență al FRF. Sigur, decizia mai trebuie validată de și de Comitelul Executiv, dar divizionarele terțe, în afara celor care mai dispută baraje de promovare în seriile 2, 3 și 5, știu că au intrat de pe acum în vacanță sau cel puțin nu vor mai reveni prea curând în iarbă, nici măcar pentru antrenamente.

Nu le-ar fi fost frică de play-out

Gloria Lunca Teuz Cermei era singura formație arădeană din seria a IV-a care se pregătea de play-out, dacă se mergea pe acest scenariu. Iar lucrurile se cam complicau pentru „sămădăi” ținând cont de campania bună de achiziții a unor echipe precum CSO Filiași, Cetate Deva sau ACS Poli. „Într-adevăr, posibilele noastre adversare au luat jucători cu nume, buni la acest nivel, dar nu știu ce randament ar fi dat pe termen scurt, ținând cont că nu aveau când să formeze relații de joc. În schimb, noi eram ceva mai omogeni, am implementat niște principii și o mentalitate în tur și eram pregătiți să facem o a doua parte de campionat bună. De altfel, am demonstrat prin acea revenire de la 1-3 cu Ghiroda, o formație și ea cu destule nume, de ce suntem capabili, personal nu aveam emoții că putem intra în horă dacă am mai fi jucat în acel play-out, noi ne doream să rămânem pe teren. Nu s-a putut, riscurile de infectare existau la acest nivel de Liga 3-a, iar sănătatea e cea mai importantă până la urmă. Fie că, poate, avem cu toții ceva de comentat și păreri de rău că nu ne-am mai întors la meseria pe care o iubim, trebuie să acceptăm realitatea și ceea ce au hotărât specialiștii în ceea ce ne privește. Trebuia respectat un protocol foarte strict și costisitor, care le dă bătăi de cap echipelor din Liga 1, darmite nouă. Asta e, fiecare continuă să se antreneze acasă, dar acum pot să înceapă și alergările pe distanțe mai lungi. Le trimit mereu un program jucătorilor, iar de la 1 iunie vom decreta vacanța”, spune Flavius Moisă, antrenorul Cermeiului.

O supriză plăcută în noul sezon

Conducerea clubului din Țara Sămădăilor pregătește încetul cu încetul strategia pentru stagiunea ce vine, dar are grijă să se achite și de restanțele pentru campionatul ce s-a încheiat oficial prin decizia FRF. „Jucătorii continuă pregătirea fizică sub coordonarea antrenorilor, iar noi întreținem bazele sportive de la Cermei și Sânpaul și așteptăm momentul în care avem voie să pășim din nou acolo. Păcat că nu jucăm, dar dacă situația medicală nu permite, ne conformăm. Atâtea luni de absență a fotbalului în viața noastră este greu de suportat. Am apelat la ajutorul statului, jucătorii vor fi plătiți din fonduri guvernamentale în această perioadă. La finalul lui iunie expiră contractele, vom vedem cu cine continuăm, noi în principiu vrem să ținem pe loc majoritatea jucătorilor și, bineînțeles, antrenorii. Vom discuta în curând cu toți, vedem ce va fi cu noul campionat, care – probabil – va începe la finalul lui august. Sperăm să putem face o pregătire bună, vrem să fim o surpriză plăcută în noul sezon” susține Petre Bulza, președintele Gloriei.

„Am lucrat pe unele principii și idei, ar fi păcat să o luăm de la capăt peste două luni”

Și Moisă și-ar dori o discuție aplicată cu conducerea, pentru a bate în cuie, măcar în mare, lotul pentru campionatul ce vine. „Din punctul meu de vedere, toți băieții care trebuiau să joace în acest retur ar trebui să rămână pe loc. Trebuie, însă, văzut ceea ce-și doresc și ei și dacă se vor înțelege cu conducerea clubului. În această vară ar dori să facem lucrurile puțin mai bine la Cermei, în sensul în care să nu mai riscăm să ne ia alte echipe jucătorii pe care ni-i dorim. Fotbalul nu e o ciorbă în care pui sare și piper, o tot guști și de abia la final ești mulțumit de rezultat. Lucrurile trebuie să fie destul de clare de la început, fiindcă din vară încoace am depus cu toții o muncă, avem niște principii și idei pe care le-am aplicat tot mai bine și ar fi păcat să o luăm de la capăt peste două luni. Eu zic că va reveni alături de noi, din Franța și atacantul Jordan Djambou, vorbesc des cu el, e bine și-și face exercițiile, dar așa, cum am spus, în principiu aș vrea să continui cu toți băieții. Într-adevăr, s-ar putea ca Udrea să nu mai fie junior de la toamnă, dar el a demonstrat că ne putem baza pe el și-l luăm în calcul și pentru un loc de senior. La câtă pauză am avut, căci, până la urmă, fotbalul e un sport colectiv, iar antrenamentele de menținere a tonusului nu pot ține loc de cele de pregătire specifică din punct de vedere fizic și – bineînțeles – tactic, ar fi bine dacă am începe pregătirea de vară cu vreo șapte-opt săptămâni înainte de prima etapă. Acum, însă, e prematur să spunem ce va fi”, a adăugat tânărul „principal” al Cermeiului.

Gloria Lunca Teuz a încheiat sezonul pe locul 9, cu 21 de puncte acumulate, tot atâtea cât CSC Ghiroda și Giarmata Vii, singura echipă pe care a înfruntat-o în retur, în acel spectaculos 3-3 de la Cermei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button