Arhivă articole

Împărțiți în șapte grupe, utiștii au demarat pregătirea pentru sprintul spre Liga 1: „Mai hotărâți ca niciodată să ne îndeplinim obiectivul!”După două luni și patru zile, antrenorii și jucătorii „Bătrânei Doamne” sunt din nou, împreună, în iarbă. Cea naturală, dar și cea sintetică de la baza sportivă „Motorul”, acolo unde utiștii au demarat astăzi antrenamentele de tip nou, prevăzute în protocolul elaborat de Ministerul Tineretului și Sportului și impus de Federația Română de Fotbal ca urmare a pericolului de infectare cu SARS-CoV-2.

Ziua a început cu veștile bune legate de testare. Cum niciunul dintre fotbaliști, antrenori și membrii staffului auxiliar nu s-au dovedit purtători ai coronavirusului, Laszlo Balint a decis să dea startul cantonamentului cu circuit închis la orele amiezii. În jurul orei 14, primele grupe au ajuns la baza sportivă „Motorul”, trecută printr-un proces de dezinfecție de joi încoace și s-au apucat de treabă sub comanda antrenorilor Laszlo Balint, Cezar Zanfir și Gabi Vasiliu și a preparatorului fizic, Alexandru Radu, toți cu masca pe față. „După ce am trecut prin două <<circuite>> de dezinfectare, la intrarea pe culoarul de la vestiare, dar și când am pășit pe iarbă, ne-am apucat efectiv la treabă. Am folosit ambele terenuri pentru cele patru grupe cu care am lucrat simultan la început. Alte trei au venit puțin mai târziu, toți băieții au răspuns bine la prima mișcare. Astăzi, am făcut un antrenament de dezmorțire, de reacomodare cu efortul, dar am fost plăcut suprins să-i regăsesc pe băieți cu un tonus bun, pe unii chiar cu kilograme în minus față de momentul în care am început pregătirea de iarnă. Asta înseamnă responsabilitate, înseamnă că au fost conștincioși în cele două luni de zile în care ne-am văzut numai pe aplicații, respectând inclusiv programul de alergări la care am trecut de vreo trei săptămâni încoace. Totul, bineînțeles, cu respectarea măsurilor impuse de autorități”, ne-a declarat „principalul” grupării arădene.

25 de jucători în cantonament, apți 100% de muncă

Chiar dacă, pe undeva, s-a încărcat suplimentar cu o grupă, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a apelat și la juniorii Vulturar, Pașcu sau Gavrilă, ultimii doi nedebutând încă în eșalonul secund. Dar antrenorii „roș-albilor” merg exact pe lotul deplasat în Antalya, cu două excepții. După cum se știe, Dennis Hrezdac s-a operat de ligamente și va reveni pe gazon de abia în sezonul următor, în timp ce Bogdan Stancu s-a refăcut după ruptura musculară suferită în luna ianuarie și e din nou la dispoziție. Apoi, se știe că Bolboașă a ales să apere la Astra Giurgiu, iar concurența lui Iacob a devenit Balauru.

Lotul cantonat la Hotelul Subcetate

Iacob, Balauru, Opric – portari

A. Rus, Tomozei, Ilie, Crișan, Melinte, Roumpoulakou, Stancu, Pașcu – fundași

Moise, Ciucur, Isac, Ursu, Bustea, Miculescu, Oroian, Pușcaș, Vulturar, Gavrilă – mijlocași

Buhăcianu, C. Rus, Jebari, Al. Ioniță – atacanți

„Absolut toți jucătorii sunt apți 100% din punct de vedere medical și, din câte am văzut, foarte conectați la ceea ce urmează. Va fi o perioadă grea, inedită, pentru toată lumea, nu e deloc simplu să treci de la antrenamentele colective, pe care le știam și îndrăgeam cu toții, la această împărțire pe grupe. Dar, ne conformăm, cu speranța că peste două, maxim trei săptămâni ne vom putea pregăti din nou cu toții. Până la urmă, tot ceea ce contează este să ajungem cu toții sănătoși și pregătiți pentru cele cinci finale ce ne așteaptă în luna iulie. Suntem mai hotărâți ca niciodată să ne îndeplinim obiectivul, chiar și în condițiile în care am suferit acea nedreptate de care nu aș mai vrea să vorbesc, căci acum avem alte priorități. Aș mai vrea să le mulțumesc și persoanelor din stafful auxiliar care fac sacrificii, stând tot timpul cu noi, departe de familii”, a mai punctat „Gyuszi” Balint.

Miercuri, joi și vineri, tot pe grupe de câte patru, utiștii vor face și vizitele medicale necesare după o pauză competițională. În aceste zile, antrenamentele vor începe la ora 14, în timp ce cele de sâmbătă și duminică sunt programate dimineață.

FOTO (uta-arad.ro)

14
1

3 comentarii la articolul: “Împărțiți în șapte grupe, utiștii au demarat pregătirea pentru sprintul spre Liga 1: „Mai hotărâți ca niciodată să ne îndeplinim obiectivul!”

 1. Asa baieti,bravo…..Cine s-ar fi gandit la ce urmeaza?Unica sincopa nedorita o consider,personal,pe cea de la Ripensia,din tur….Am si uitat-o….
  UTA este UTA…nu ne doboara absolut nimic de aceasta data..nici o alegere,nici un interes parsiv…
  Nu sunt un caracter razbunator dar trebuie sa le dam peste nas acestor clici ordinare!
  Nimeni nu ne este prieten,doar improvizati de conjunctura…..Mincinosi…..
  Ar vrea ei sa fie acolo sus…..Au avut timp suficient…..Pa si la gara!

  18

  1
 2. De departe iti spun ca ai dreptate!! Nu sunt ca voi aproape de baieti… Eu doar cu gandul si cu inima!!
  Ai dreptate!! Nimeni nu ne e prieten!! Baietii tre sa realizeze asta!! Oricum tin cu UTA, orinde m-oi afla!!

  14

  1
 3. Un început ,și el o victorie .Un ,,verde” obținut cu greu ,cu autorități temătoare mai degrabă de propriile dotări decât de boala. Ostilitate e peste tot in lume ,dar în limite de texte solide și recunoscute cu sfințenie. La noi laudele și petrecerile cu ocaziile unor vizite nu sunt sincere și țin o zi . Vizita lui Burleanu ,falsa si mai mult de luat pulsul unui membru ,a arătat ce prăpastie exista intre federali și dreptatea minima..!!! Venirea UTA in A , pregătită din toate punctelor de vedere și nu pentru un sezon ,va fi o replical la celebra piesa ,,Vizita bătrânei doamne” ,când ea va pedepsi prin rezultate și lunga absenta și nedreptățile suferite . Hai UTA. !!

  17

  1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.