Punct final de stagiune și în sportul cu mingea la coș: FCC Baschet Arad a „înghețat” pe locul 3!


Fedrația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019/2019 în Liga Națională de Baschet (masculin și feminin) și Liga I. Hotărârea a venit astăzi, după ce Consiliul Director a constat imposibilitatea reluării competițiilor întrerupte la începutul lunii martie ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În continuare, s-a decis menținerea ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 8 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană.

În Liga Națională de Baschet Masculin, U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea aveau aceeași linie de clasament, 15 victorii și 3 înfrângeri și ocupau primele două poziție. BC CSU Sibiu se afla pe ultima treaptă a podiumului cu 12 victorii și 7 înfrângeri.

În Liga Națională de Baschet Feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe era lider autoritar, cu 13 victorii și o singură înfrângere. CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad completau podiumului. Elevele lui Manuel Rodriguez se pregăteau să joace în primul tur al play-offului cu Universitatea Cluj, ținta fiind calificarea în „careul de ași”, acolo unde deja ajunseseră formațiile din Covasna și Satu Mare. Atâta timp cât titlul de campioană nu se va acorda în acest sezon, e greu de crezut că FC Baschet Arad mai poate avea pretenții la medaliile de bronz.

În altă ordine de idei, Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. Prezenta decizie intră în vigoare din 22 mai 2020 iar cluburile au posibilitatea de a-și rezolva toate aspectele organizatorice în 72 de ore, conform site-ului de specialitate unitedhoops.ro.

Reprezentanții cluburilor din baschetul românesc au optat de mai bine de o lună, în majoritate covârșitoare, pentru finele stagiunii, conștienți fiind de dificultatea îndeplinirii protocolului pe sănătate, dar și pentru că aproape toate contractele de joc trebuiau reînnoite. Federația Română de Baschet a amânat luarea unei decizii și pentru ca sportivii, antrenorii și angajații cluburilor afiliate să beneficieze de ajutorul de stat prin suspendarea contractelor..

România se alătură unei liste lungi de țări care au anulat sezonul baschetbalistic, printre care Italia, Turcia sau Franța.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.