UTA cere sancțiuni dure pentru Rapid, care a încălcat, din nou, măsurile impuse de autorități: „Se poate merge până la excludere sau depunctare!”


Pentru a doua oară în trei săptămâni, Rapidul a călcat pe bec privind respectarea măsurilor impuse de autorități cluburilor sportive în pandemia de coronavirus. Inițial, giuleștenii au furat startul cu o reunire pe furiș, când contracandidatele sale improvizau antrenamente în case sau în jurul locuințelor, iar acum nu au ținut cont de regula grupelor de câte patru fotbaliști, prevăzută în ”Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, ci s-au pregătit colectiv.

Pozele postate de la colegii de la de Liga2.ro stau mărturie acestei noi încălcări a regulilor, iar contracandidatele teamului lui Alexa la un loc sub soarele Ligii 1 sunt îndreptățite să ceară sancțiuni dintre cele mai drastice. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cel puțin Campionii FC Argeș s-a arătat dispuși să se retragă din Liga 2-a, o reacție pe cât de dură, pe atât de articulată, având și CS Mioveni.

La rândul ei, UTA nu putea sta pe margine, mai ales că Rapidul s-a erijat în susținătorul numărul unu pentru sistemul play-off, cu înjumătățire, adoptat de FRF după acel așa-zis vot democratic din seara zilei de 13 mai. Chiar „alb-vișiniii” vorbeau de șanse egale pentru toți, iar acum tot ei fac tot posibilul să-și creeze un avantaj. „Dacă reduci numărul de meciuri, trebuie să reduci și numărul de puncte, ca să se poată lupta cu șanse de promovare toți. E clar că UTA e dezavantajată, dar e un caz de forță majoră, sunt condiții speciale. Din păcate, nimeni nu și-a dorit așa ceva. Nouă ne convenea să se joace toate cele 14 etape rămase. Dar, date fiind condițiile, consider că decizia este cea mai bună. Să se reducă punctele tuturor”, declara Ovidiu Burcă, fostul președinte al Rapidului, înlocuit, între timp, cu Daniel Pancu.

Așadar, liderul ligii secunde are tot dreptul să pună câteva întrebări retorice cu privire la diferența dintre ceea ce spun și ceea ce fac rapidiștii. „Așa înțelege echipa Rapid să lupte cu șanse egale în play-off, sfidându-și toate contracanditatele? Adică cinci echipe pot și fac toate eforturile să respecte un protocol dur și costisitor, iar una face ceea ce vrea și încă este a doua oară? Acesta e cazul de forță majoră de care vorbea domnul Burcă și pentru care solicita condiții speciale? Să înțeleg că antrenorul Rapidului a cerut antrenamente comune și în caz de forță majoră le-a și făcut. În condiții speciale, bineînțeles, cu tot lotul pe teren, pe când noi și celelalte cluburi și mai ales antrenorii noștri stau cu orele pe terenuri împărțite pentru a pregăti câte patru jucători odată. Unde e spiritul de fair-play, de colegialitate? Chiar nu mai există nici măcar valori morale, dacă despre respectarea regulilor, iată, nu poate fi vorba? Eu am mai spus-o, respectăm istoria clubului Rapid, îi respectăm pe suporterii rapidiști și credem că nici ei nu sunt de acord cu ceea ce face conducerea și stafful tehnic în acest moment. Tot ceea ce a câștigat clubul din Giulești a fost pe teren, prin muncă cinstită, ceea ce se întâmplă acum nu prea mai are nimic în comun cu trecutul. La rândul nostru, solicităm măsuri ferme împotriva clubului Rapid, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o recidivă privind încălcarea măsurilor impuse de autorități. Din punctul nostru de vedere, se poate merge până la excluderea din play-off sau depunctare. Regulile sunt făcute pentru toți în aceeași măsură, cei care le driblează cu bunăștiință trebuie să plătească”, a punctat Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „Bătrânei Doamne”.

În play-off-ul Ligii 2 se vor lupta pentru promovarea în Liga 1 șase echipe. Ecipa din Mioveni a fost prima care și-a reluat pregătirea, UTA Arad a urmat-o, iar apoi a revenit pe teren și Campionii FC Argeș. Rapid a fost a patra, iar de ieri s-a cantonat și Petrolul Ploiești. Turris Oltul va începe pregătirea la 1 iunie.

Liderul UTA are 25 de puncte, iar Mioveni și Turris îi urmează cu 20. Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid au toate câte 19 puncte. Primele două clasate din acest mini-turneu de cinci etape care ar trebui să debuteze la 4 iulie vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

10
1


12 thoughts on “UTA cere sancțiuni dure pentru Rapid, care a încălcat, din nou, măsurile impuse de autorități: „Se poate merge până la excludere sau depunctare!”

 1. Sancțiune pe măsură anulează ,,facatura” cu punctele !! Poate se și lucrează la o amenda sau un ,,avertisment” făcut cu ochiul . La jocul lor fluctuant ,spre mediocru vor sa surprindă cu angajament fizic 5 meciuri. La o pregătire fragmentată ,cu 70-80% din potențial , ei dublează cifrele pentru. presingul in careul adversarului 90 de minute Doar atât le-a rămas. Cine termină în picioare !! Numai e. timp de scheme sau transferuri Meciurile cu ei ,vorbim și pentru ceilalți, trebuie abordate cu calm și bătuți sa le ajungă și la anul !!

  19

  1
 2. Alo Federatia ce paziti .Domnule Presedinte ar fi cazul sa interveniti. Toate echipele din pley-off sunt pt. pedepsirea Rapidului.

  17

  0
 3. Stați calmi, FRF nu va face nimic,doar trăim în România unde normalitatea e un cuvânt necunoscut,sa nu zic de onoare, respect, corectitudine… să-i batem pe teren și sa mai stea in liga a2a.

  18

  -1
 4. Zi Rapid si trage apa…….F C Arges si Miovenii plus inca 1 echipa(poate Turris) ar trebui sa se uneasca >la puncte…< si sa impiedice promovarea franarilor……fata de o argeseana,,,,,!Hai UTA !

  9

  1
 5. poate Rapidul a primit un alt program de la frf la ei o fi ajuns acea hirtie pe care scrie ca au voie 18 plus in loc de 4 sa aveti parte de minim 10 ani consecutiv de liga 2 in rest haide UTA

  7

  0
 6. D-le BURLEANU ? ACUMA CE MAI ZICETI,TOATE CELE 5 ECHIPE SUNT DEACORD Ca, RAPIDUL SA FIE DEPUNCTATA !!! APLICATI LEGEA VOTULUI CUM A-TI FACUT SI CU INJUMATATIREA PUNCTELOR !? ACUMA SE VEDE DACA SUNTETI UN OM CORECT CUM DE ALTFEL VA LAUDATi !!! SI ACEST RAPID , NU A INCALCAT ORDINUL SI LEGEA STRICTA IMPUSA DE FRF. NUMAI ACUMA CAND A FOST PRINSA CU MATA IN SAC CI DE MAI MULTE ORI AU FACUT ACEST LUCRU ANTRENANDU-SE CHIAR SI INAINTE DE A SE DA DRUMUL LA ANTRENAMENTE , DESPRE CE VORBIM ? CHIAR NU A-TI SIUT DE ACEST LUCRU ? NU CRED CA NU A-TI STIUT !!!

  4

  1
 7. se doreste cu orice pret promovarea rapidului frf ii sustine din plin ca doar sant deai casei ii doare in cot de uta si ceilalti rusine romania rusine frf forza uta

  5

  0
 8. Ca doar sunt mitici…… Nu isi trădează originea de hotomani si smecheri…….!! Autonomia fata de orasul ciobanului Bucur e singura sansa spre normalitate pt ardeal si restul tarii!

  5

  0
 9. Isi incearca miza maxima….Ultima carte,ultimul cartus..totul sau nimic,pleaca trenul din gara paraginita cu o locomotiva ruginita care nici macar nu este garata…..Ruleta ruseasca…..Plumbul va fi destinat lor….

  1

  0
 10. Ce vă doare pe voi capul de ce face vecinul?,tipic românesc, ce face rapidul e treaba lor, dacă ești bun promovezi, ai 5 jocuri ,dacă ești slab rămâi în B ,dacă pierdem 4 meciuri din 5 ești out? Dar dacă pierzi 12 din 15 sigur ești out,asa că las căi bine așa ,că nu știu dacă era bine să joci 15 etape, pe canicula din 3 în 3 zile,nu mai faceți atâta tam tam degeaba.

  1

  3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.