Fotbal judetean

Dezafiliată de FRF, Național Sebiș ar trebui să-și reia activitatea din Liga 6-a cu un nou director la timonă

După 14 sezoane pe scena eșalonului trei, Național Sebiș a făcut pasul înapoi în această iarnă ca urmare a datoriilor mari acumulate. Decizia de a trimite hârtia de retragere din campionat în luna februarie nu a fost prea inspirată, atâta timp cât, o lună mai târziu, epidemia de coronavirus a oprit fotbalul, iar de trei săptămâni FRF-ul a decis să „înghețe” cu totul sezonul, fără a mai exista echipe retrogradate.

Așa, însă, Comitetul Executiv al FRF, întrunit ieri, nu avut de ales și a decis: ”Aprobă cu unanimitate de voturi dezafilierea clubului CS Național Sebiș, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul FRF”. Mai departe, articolul 17 din ROAF pecetluiește soarta sebișenilor: ”Indiferent de motivele şi de momentul care au determinat retragerea/excluderea unei echipe de seniori din Campionatele Naționale Liga 1, Liga a 2-a, Liga a 3-a si de fotbal feminin si indiferent de momentul din timpul competitiei in care aceasta a survenit, clubul in cauza va fi sanctionat cu retrogradarea echipei de seniori in ultimul esalon competitional organizat de AFJ/AMFB si cu interzicerea dreptului de a promova pentru 2 sezoane competitionale”

În astfel de cazuri, de obicei un club o ia mai greu de la capăt, cu atât mai mult cu cât datoriile nu se șterg odată cu retrogradarea în fotbalul județean. Fiindcă datoriile nu le-au fost achitate, unele firme au cerut deja intrarea în insolvență a clubului. În plus de asta, Naționalul are de plătit lunar o sumă importantă de bani la ANAF, în contul eșalonărilor datoriilor mai vechi. Chiar dacă nu au mai votat un buget la nivelul celui cheltuit de echipa de fotbal în Liga 3-a, autoritățile locale au mai alimentat conturile clubului, cu dorința de a susține activitatea celor două grupe de copii existente.

Totodată, luna viitoare ar trebui să se organizeze un concurs pentru angajarea unui director la club, în acest moment existând doar unul interimar, cu atribuții limitate. Noul șef ar putea fi chiar Radu Borlea, cel care a avut atribuții de conducere după plecare lui Călin Cojocaru. Pe lângă înscrierea în Liga 6-a, acesta va avea sarcina să rezolve litigiile cu câțiva jucători mai vechi și antrenorul, Dănuț Somcherechi. Băimăreanului i-a fost reziliat unilateral contractul la finalul lunii martie, la „adăpsotul” stării de urgență, dar fără a i se onora salariile restante, cinci la număr. Șomcherechi a anunțat deja că va ataca sportiv și civil clubul, având și sprijinul AFAN. În rest, fotbaliștii și antrenorul secund Cosmin Merșca și-au reziliat contractele, aproape toți renunțând la banii pe care îi aveau de primit.

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close