Fotbal judetean

Primele șase echipe din Liga 4-a Arad vor să mai intre pe teren în acest sezon, însă doar două susțin că pot respecta protocolul! AJF-ul așteaptă mutarea autorităților

27 mai a fost ultima zi în care echipele din fotbalul județean au putut trimite răspunsurile la chestionarul pus în circulație de Asociația Județeană de Fotbal Arad. În contextul epidemiei de coronavirus și al măsurilor stricte de reluare a competițiilor sportive impuse de autorităpți, întrebările erau doar două și anume: Clubul/Asociația dvs. dorește reluarea sezonului competițional 2019 – 2020? respectiv Dacă DA , clubul/asociația dispune de resurse financiare pentru a acoperi cheltuieli impuse prin protocolul medical stabilit de Ministerul Sănătății si Ministerul Tineretului si Sportului (teste RT-PCR pentru staful tehnic propriu, jucători, arbitri și observatori)?

Din informațiile noastre, la nivelul ligilor 5 și 6, cluburile au răspuns cu nu la prima întrebare și, deci, nu a mai fost necesar un al doilea răspuns. Prin urmare, aici lucrurile ar fi destul de clare, în sensul că AJF-ul va îngheța sezonul competițional 2019-2020. Și în primul eșalon județean, grupările din partea a doua a campionatului au dat un vot negativ reluării stagiunii, mai ales că, precum în ligile doi și trei, nu vor exista echipe retrogradate în acest sezon.

În schimb, formațiile din Top 6 toate ar dori să mai joace în cadrul unui play-off, cu mențiunea că două dintre combatante, respectiv Frontiera Curtici și Șoimii Șimand, au recunoscut că nu dispun de resurse financiare pentru a acoperi cheltuieli impuse prin protocolul medical stabilit de Ministerul Sănătății si Ministerul Tineretului si Sportului. Așadar, doar Zăbraniul, Păulișul, Sântana și Ineul au răspuns cu ”DA” la ambele întrebări ale chestionarului și acum așteaptă o decizie a Asociației Județene de Fotbal Arad.

De altfel, aceasta s-a întrunit chiar ieri în ședință de Comitet Executiv și a decis următoarele:

”1. În urma analizei raspunsurilor afiliatiilor la chestionarul privind desfasurarea campionatul 2019 – 2020, Comitetul Executiv ia act de raspunsurile acestora si hotareste ca in urmatorul Comitet Executiv (in functie de viitoarele cerinte  ale MTS,  Ministerul Sanatatii si FRF)  sa discute variantele posibile de reluare a  Competitiilor Judetene de Fotbal Amator.

2. Toate demersurile noastre vor depinde  foarte mult de deciziile Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii privind conditiile  care vor trebui respectate de fiecare club pentru organizarea jocurilor.

3. Orice informare adresată de către cluburile afiliate ce implică scenarii şi măsuri pentru dezvoltarea fotbalului aradean va fi analizată de către Comitetul  Executiv al AJF Arad. Acestea pot fi trimise pe adresa de e-mail [email protected] sau fax 0257256762.”

Până la urmă, răspunsurile trimise până ieri, prin fax sau e-mail, de reprezentanții primelor șase formații clasare în Liga 4-a se bazează mult pe relaxările ce se anunță după 1 iunie sau, cel târziu, pe 15 iunie. Mai mult, se vorbește chiar și despre posibilitatea redactării unui protocol MTS/Ministerul Sănătății pentru cluburile amatoare, caz în care fotbalul mic s-ar putea relua de luna viitoare.

Până una alta, Asociația Județeană de Fotbal Arad așteaptă decizii clare de la centru, iar când acestea vor sosi, în următoarea ședință de CEX va decide dacă și cum se va mai juca în acest sezon la vârful Ligii a 4-a. Până la urmă, e posibil orice, atâta timp cât unele AJF-uri au înghețat competițiile, altele pregătesc play-offuri sau baraje pentru stabilirea echipei campioane, ce va reprezenta județul în duelurile pentru un loc în Liga 3-a. Cât despre scenarii, acestea se pot face și supune la vot în cazul în care va fi avansată o dată pentru reluarea întrecerilor oficiale.

Comentarii Facebook

1
0

4 comentarii

 1. Nu știm cine are interesul să tot complice lucrurile… Clubul din Zăbrani a spus răspicat NU! La ambele întrebări. Trebuie să fim absurzi să ne lăudăm că putem îndeplini condițiile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății și în acest sens Miculiț Eugen a lămurit confuzia creată. Cei care se laudă că pot îndeplini aceste condiții cel puțin bravează, asta că să folosim o exprimare decentă, pentru că noi nu credem că o echipă de liga 4 are aceste posibilități în momentul de față. Apoi nu înțelegem de ce insistă uni pentru un Play Off ??? Ce vor de fapt să-și impună ei regulile lor sau să mergem pe meritul sportiv? Cum poate să emită o echipă pretenții când are 12-13-14 puncte mai puține față de primele două locuri. Sigur dacă ne luăm după precedentul creat de președintele Burlenu în defavoarea UTA-ei… totul este posibil! Însă noi credem că, conducerea fotbalului județean nu se va lăsa influențată de eventualele presiuni venite din partea unor echipe. Clubul din Zăbrani nu va participa la un asemenea circ impus de uni sau de alți.

  8

  3
 2. Unii cred ca nu au toată țigla pe mansardă. Domnilor de la Păuliș, Sântana si ineu ati inceput cumva campania electorala pentru domnii primari? Cum puteti răspunde cu DA și DA la cele doua intrebări ? Măi Puia ca tot te crezi mare conducator poate ii inveti si pe ceilalalti cum sa procedeze . Dumnezeule unii nu au ce cauta in fotbalul asta .

  5

  6
 3. sa speram la cupele de vara ca pe vremuri apateu,satu nou,cermei ,misca sepreus,gurba,lunca teuz,somosches, beliu cu mici si bere,prietenie cat cuprinde,baluri…..doamne ce feciori eram, tineri din ziua de azi nu stiti ce a-ti pierdut

  1

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close