UTA Arad

Burleanu o încurajează pe UTA să meargă la TAS, dar își reafirmă poziția: „E cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză”





Federația Română de Fotbal își asumă un proces pe linie sportivă cu clubul UTA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Arădenii sunt cei care îl vor intenta pentru că se simt nedreptătiți de sistemul play-off cu înjumătățirea punctelor „votat democratic” de reprezentanții ligii secunde, cu girul FRF, care a propus doar trei scenarii, între care unul extrem de convenabil în special pentru echipele din partea a doua a clasamentului. Acestea din urmă au intrat deja în vacanță cu certitudinea că vor lua startul și la anul în eșalonul secund.

Prin directorul sportiv, Claudiu Drăgan, Campioana Provinciei a anunțat că după votul de miecuri din Comitetul Executiv va apela la judecata TAS. Răzvan Burleanu chiar îi încurajează pe „roș-albi” să meargă la Lausanne și spune că va pune în practică e eventuală decizie favorabilă UTA-ei. „Ne-am dorit să avem o decizie cât mai devreme, astfel încât orice club să aibă timp suficient să atace decizia la TAS. Chiar îi încurajez pe cei care se consideră nedreptăţiţi să o facă. Dacă vom pierde procesul, vom aplica decizia, oricare ar fi aceasta. Deşi sunt sigur, şi nu vreau să îi supăr nici pe cei de la UTA Arad, nici pe cei de la Turris. Apropo, cei de la Turris au agreat acest sistem, singura problemă e cu cei de la UTA Arad, nu vreau să supăr pe nimeni, dar e cel mai bun scenariu pentru cel mai mare număr de cluburi într-o situaţie de criză. Trebuie să acceptăm că e o decizie de criză. Nu puteam să forţăm cluburile care nu mai puteau, nu mai aveau capacitatea să antreneze şi să joace, chiar dacă şi-ar fi dorit acest lucru. În orice scenariu ne-am imaginat, cineva avea o nemulţumire. Se vorbeşte doar de acest principiu, de ce s-a înjumătăţit numărul de puncte. În primul rând, a scăzut numărul de puncte rămase în joc. De la 42 de puncte la 15. Credeţi că numărul de puncte trebuie să rămână acelaşi? Eu cred că nu”, spune șeful de la Casa Fotbalului, într-o intervenție la  Telekom Sport.

Pe de altă parte, Burleanu o atacă subtil pe UTA, susținând că arădenii ar fi agreat o singură variantă, promovarea fără a mai disputa niciun joc în acest sezon. În special prin vocea lui Laszlo Balint, liderul ligii secunde a afirmat mereu că dorește să obțină promovarea pe teren, din respect pentru meserie și suporteri și și-ar fi dorit să dispute toate partidele rămase din actuala stagiune – 14 la număr sau un play-off de 6 sau 8 echipe, dar – bineînțeles – fără înjumătățirea punctelor. E adevărat, pentru videoconferința de pe 13 mai, „Bătrâna Doamnă” a prezentat un scenariu în care punea problema promovării directe, dar asta numai pentru că FRF-ul crease deja precedentul în Liga 3-a, dând „undă verde” pentru eșalonul secund pentru Aerostar Bacău și FC U Craiova. „Singurul scenariu care ar fi putut să convină celor de la UTA ar fi fost o promovare directă, fără a mai disputa niciun meci. Acest scenariu este singurul care produce cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi”, a mai spus Burleanu, care – bineînțeles – a evitat să vorbească despre ceea ce tot FRF-ul a decis în eșalonul trei, în comparație cu cel secund.

Așadar, Burleanu spune că va aplica fără ezitare decizia TAS,  prin care „Bătrâna Doamnă” își poate recupera punctele, dar nu precizează care va fi și pasul următor. Iar un posibil viitor scenariu e legat de disputarea play-offului ligii secunde în dublă manșă, cu UTA plecând de la cota de 50 de puncte, iar după ea ar urma: Moveni și Turris – 39 de puncte, FC Argeș și Petrolul, cu 39, respectiv Rapid – 37.









7 comentarii

  1. În loc de scuze sau regrete , o argumentare ,,pro domo” a unei voite rezolvari anti- sport ,dar mai ales. anti UTA !! Singura varianta care nedreptățește grav în club . Nu e mica nemulțumire ,cum greșit. crede , șeful FRF !! Foarte bine ales și momentul și formula de a deschide lupta și pentru locul unu. !! La o prima vedere ,ai crede că se păstrează o oarece avans tehnic . Numai că el nu ar ajunge in caz. de pierdere a unor meciuri . Pe asta s-a și bazat ,,,onorabilul ,, ,că UTA e o echipa buna. La fotbal s-au. văzut minuni destule .. De exemplu un conducător de federație ar trebui să cunoască macar istoria acestui sport . Prin. ’54 la o finala CM. ,marea favorită Ungaria ,care surclasase Germania ,pierdea tocmai în ultimul act cu aceiași Germanie !!

    0
    0
  2. Declarația confirmă jocul la toate capetele posibile făcut de președintele federației. Și indică și calea de atac la TAS: FRF a propus membrilor Ligii 2 trei scenarii, dintre care două au fost ÎN AFARA REGULAMENTULUI în vigoare și, în plus, afectând grav rolul meritului sportiv în stabilirea ierarhiei competiționale. UTA ar trebui să conteste cele două propuneri neregulamentare, iar TAS să constate existența unei singure variante – continuarea și disputarea integrală a competiției – și să decidă aplicarea acesteia!

    0
    0
  3. Totul e facut pentru voturi, prin ceea ce a facut el si-a castigat voturi la viitoarele alegeri de la multe echipe din ligile inferioare, i-a scapat de retrogradare pe multi, i-a promovat direct pe cei care si-au dorit asta(Liga 3).
    Din Liga a doua la fel si-a castigat voturi de la toate echipele mai putin UTA, pt ca i-a scapat de retrogradare si cheltuieli pe toti cei de jos, se pot pregati lejer de urmatorul sezon, iar pe cele de sus le-a avantajat pentru ca prin injumatatire le-a dat o sansa sa se bata la doua locuri promovabile, si daca schimba Tas-ul decizia el tot isi ia voturile pentru ca el si-a aratat intentia de ai ajuta pe toti cei de sub UTA,doar ca ar fi impiedicat de cei de la Tas.
    Singura lui problema ar fi daca UTA nu ar merge la Tas si nu ar promova direct, atunci ar fi un mare scandal, dar probabi din calculele lui chiar si cu injumatatire UTA nu poate fi ajunsa.

    0
    0
  4. Adi R. ai punctat foarte bine ,exact asta era și logica ,mai bine pierd doar un vot decît să pierd mai multe. Practic Burleanu a și recunoscut că a prejudiciat doar un club. Dar a uitat cel mai important lucru ,,meritul sportiv,, Eu unul nu cred că intenționează să promoveze neapărat Rapidul ci mai degrabă a fost vorba că el Burleanu sa nu piardă încrederea mai multor cluburi.

    0
    0
  5. Dacă e vorba de voturi ,fiind tânăr ,fara meserie ,poate cursuri înalte SRI , el țintește domnie de 20 de ani prin aducerea numelor mari pe prima scenă ,chiar fără merite Fotbalul românesc suferă de boli grave ,care îl macină din înlăuntrul lui. Fără bani ,fara structuri solide ,fara patroni și -a gonit și bruma de spectatori stabili. De la o medie de 10.000 de spectatori pe meci a trecut în câțiva ani la medii de div. C . Ce a urmat era previzibil . Necalificari in serie și aproape urna 4 valorică Daca are fi sa- in. acordam circumstanțe ,am spune că postul lui ar fi trebuit acordat unui om cu mare experiență. Gen Lucescu . Nepriceperea , îl face să treacă de la situații de prietenie ,poate sinceră ,la trădări. abominabile . Ce sa mai spunem că și-a ales ca sfătuitor pe ….. Chivorchian. !!!

    0
    0
  6. Asa ADI R !!!DACA UTA. NU MERGE LA TAS. SI PIERDE PROMOVAREA VA DATI SEAMA CE DEZASTRU VA FI PT. UTA !!! ASA ca, acest Burleanu zice ca UTA sa se duca la TAS. si o vedea el ce se intampla, deci se pare ca este constient ca a luat o decizie anapoda, dar de ce nu a luat el o decizie buna de a nu periclita situatia buna a UTA-ei in clasament si a sacrificat-o pe UTA. crezand ca va tace si nu va intreprinde nimic in ceea ce priveste judecata? Omul asta este sigur ca, UTA. va castiga la TAS si nu va mai fi sigur pe sistemul asta de 5 meciuri !!!DECI UTA. SA SE DUCA LA TAS SA ISI GASEASCA DREPTATEA !!!

    0
    0
  7. Din mai multe puncte de vedere „solutia ” FRF , a dlui Burleanu, ataca grav clubul UTA 1. I se iau puncte castigate pe teren, fara ca asta sa fie stiut de la inceput, 2. Ce la Aerostar Bacau sau la Craiova ( Mititelu) s-a putut, in aceieasi conditii …pentru UTA…nu se poate 3.Toate celelalte 5 ( chiar 6) echipe sint pe distanta a 2 puncte, deci toate beneficiaza de injumatatirea punctelor, de la UTA, scurtandu-se drastic distanta 4. Desfiintarea play-out-ului..a facut ca toate echipele sa fie scutite de cheltuieli, de retrogradare, de activitate…cum sa nu voteze – toate- cu ambele maini, aceasta solutie ? 5. UTA va avea deplasari multe si la distanta mare, toate celelalte stau pe o distanta cam de 100 km de Bucuresti. 6. UTA are probleme uriase de a-si gasi parteneri pentru jocuri amicale, celelalte echipe, din zona nu mai au activitate, cea mai apropiata echipa e Sibiul, sau CFR Cluj, dar si astea incep mai repede, si nu vor vrea amicale, dupa ce incepe campionatul ligii I.7. In aceste conditii lipsa spectatorilor va fi in defavoarea clubului UTA, care are galerie solida ( doar Rapidul si Petrolul mai au asaceva). Singurul lucru pro UTA va fi ….gazonul sintetic…de pe Motorul. In concluzie, sint destule motive pentru UTA sa fie nemultumita. Daca TAS ii va da dreptate, FRF „ameninta” ca se va juca tot play- off-ul, dar tur -retur, fara a mai injumatati punctele, jucanduse Miercuri- sambata continuu. Asa, UTA va avea deplasari istovitoare, foarte dese. Nu e simplu pentru UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button