22/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

FRF-ul grațiază Rapidul, în Austria, Lask Linz a fost depunctată pentru nerespectarea protocolului medical!

Poza cu cei 18 rapidiști antrenându-se pe o jumătate de teren, încălcând protocolul emis de ministerele Sănătății și Tineretului și Sportului privind reluarea pregătirii sportive, a ajuns și pe retina șefului Federației Române de Fotbal. Numai că aici celebrul principiu după care Răzvan Burleanu se ghidează în perioada pandemică, și ”cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi”, nu se mai aplică. Degeaba toate contracandidatele giuleștenilor au cerut sancțiuni drastice, căci șeful FRF o dă la pace: „Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a 2-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga 1 şi Liga a 2-a. Toate cluburile, atât cele din Liga 1, cât şi cele din Liga a 2-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului, care ar putea să aplice o amendă contravenţională”, a spus Răzvan Burleanu la TelekomSport.

Totuși, președintele FRF și-a arătat dezamăgirea față de modul în care rapidiștii au decis să „păcălească sistemul” și spune că i s-a promis că nu vor mai „repeta această greșeală”. Asta înseamnă că Ovidiu Burcă și colegii săi i-au recunoscut lui Burleanu că au călcat și, totuși, nu și-au antrenat manechinii, maseurii și magazionerul, așa cum au încercat să prostească lumea în urmă cu câteva zile. „Acest caz, din punctul meu de vedere, evidențiază că în fotbal, ca și în societate, în general, ai nevoie de reguli stricte. Altfel, fiecare va încerca să păcălească sistemul, să găsească o scurtătură și așa mai departe”.

În Austria, Linz a fost depunctată

Așadar, încălcarea protocolului medical de către Rapid va rămâne nesancționată, în ciuda faptului că FRF-ul are modele din Occident, unde s-a tăiat în carne vie. Echipa LASK Linz, lider în prima ligă din Austria la întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, a fost penalizată cu şase puncte pentru că nu a respectat regulile sanitare la antrenamente, relatează L’Equipe. LASK Linz a ajuns la Comisia de Disciplină a ligii din Austria deoarece a organizat antrenamente cu toată echipa în urmă cu două săptămâni, când echipele erau autorizate să se antreneze doar în grupuri mici. Linz a primit şi o amendă de 75.000 de euro, potrivit Le Figaro. LASK Linz, care avea 27 de puncte înainte de startul play-off-ului şi un avans de trei puncte faţă de Salzburg, a ajuns acum pe locul doi. Campionatul Austriei se va relua la 2 iunie, cu porţile închise.

Clubul din Linz a anunţat că intenţionează să facă apel împotriva acestei sancţiuni. Oficialii lui LASK au depus deja o plângere pentru efracţie, afirmând că o cameră a fost introdusă pe stadionul său, pentru a-i spiona antrenamentele, în lunile aprilie şi mai.

3
1
%d blogeri au apreciat: