Stranieri aradeni

Hațegan a apelat la bicicletă pentru a-și menține forma fizică în timpul pandemiei și acum e pregătit să arbitreze din nou în Liga 1



Arădeanul Ovidiu Haţegan, cel mai bine cotat arbitru român în acest moment, este nerăbdător să fluiere din nou. Fiindcă o mai bine de două luni de zile, pe ușile tuturor bazelor sportive a stat lacătul, Hațegan a apelat la bicicletă pentru a-și menține tonusul.

Glumind, puțin arădeanul susține că este fi pregătit chiar de marile curse ale lumii la lumii la ciclism. „Acum sunt pregătit de Turul Franţei, Turul României, am făcut cu bicicleta distanţa de la Cluj la Bucureşti de vreo două ori! N-am mai avut o perioadă atât lungă fără antrenamente, dar sunt la nivel bun spre foarte bun. Am făcut teste fizice şi am ieşit nesperat de bine după o pauză aşa de lungă”, a spus arbitrul de 39 de ani la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Asemenea fotbaliștilor, și arbitrii trebuie să respecte protocolul impus pentru reluarea Ligii 1. Hațegan susține ca a făcut deja primul test din cele trei necesare, înainte de a fi declarat 100% negativ la coronavirus. De altfel, arădeanul repetă procedura făcută în luna martie, la revenirea din Spania, unde a condus meciul de Champions League, dintre Valencia și Atalanta. „Am început şi noi testarea pentru coronavirus, am făcut primul test, urmează vizita medicala săptămâna viitoare, pe urmă dăm testele fizice. E ca şi cum am începe un nou sezon,” a explicat „fluierașul” din categoria Elite.

Haţegan este unul din puţinii arbitri români specializați în arbitrajul video, care, din cauza întreruperii campionatelor, nu va ajunge în acest an și în Liga 1. „Din păcate, Europa e închisă, e greu să organizeze cursuri practice. Când facem pregătire pe teren, ai o presiune, deja simţi tensiunea meciului. Nu toată lumea e făcută să fie arbitru video. În toamnă cred că e cam devreme, nu avem timpul necesar să facem paşii ceruţi de FIFA. Aceste trei luni ne-au ţinut pe loc, chiar începusem acest proces, dar acum sunt reticent. Poate în returul campionatului viitor, dacă se poate implementa in timpul sezonului”, a mai spus arădeanul în cadrul aceleiași emisiuni de la Digi Sport.









Un comentariu

  1. Cel mai bun arbitru la meciurile UTA-ei în A !! Va fi nepărtinitor și fluieratul nu e meseria lui de baza. Băiat fin ,inteligent ,în vâltoarea fazei mai greșește și el . Ochiul de la VAR invenție costisitoare dar. de mare ajutor . Aradul fotbalistic adaugă la un arbitru de talie ,și o echipa de A Așa că ,,doctorul” nu va fi singur în plutonul de elita ,ca pe vremuri bietul Nicu RAINEA în Barladul lui cenușiu. !!! Bafta și lui și. echipei UTA , ,în ascensiunea lor meritată. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button