Polo

Se „îngheață” bazinele pentru poloiști, cu AMEFA pe locul 6! Singura necunoscută: i se acordă titlul Stelei?



Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Călin Găvruş, a declarat pentru AGERPRES că la 2 iunie va avea loc o şedinţă a Biroului Federal în cadrul căreia se va decide dacă îngheţarea campionatului naţional masculin se va realiza cu acordarea sau nu a titlului de campioană, ca urmare a întreruperii lui din cauza pandemiei de coronavirus. În ceea ce priveşte reluarea antrenamentelor echipei naţionale masculine a României, Găvruş a afirmat: „Suntem în discuţii cu COSR şi când vom avea semnalul din partea autorităţilor că putem relua pregătirile în bazin atunci aplicăm imediat pentru a intra în cantonament la Izvorani”. 

Revenind la şedinţa din această săptămână, preşedintele Federaţiei spune că o decizie finală cu privire la încheierea Superligii Naţionale de polo va fi luată marţi, 2 iunie, de Biroul Federal: „Am avut o videoconferinţă în care fiecare club şi-a prezentat punctul de vedere privind campionatul. Din păcate, punctele de vedere ale primelor 4 ocupante ale clasamentului Superligii naţionale au rămas neschimbate. Adică, echipa de pe primul loc (n.r. – CSA Steaua) doreşte îngheţarea campionatului actual şi acordarea titlului, cea de pe locul doi (n.r. – CSM Oradea) vrea îngheţarea campionatului dar fără acordarea titlului, cea de pe locul 3 (n.r. – CS Dinamo) vrea îngheţarea şi acordarea locului 3, iar cea de pe locul 4 (n.r. – Corona Braşov) doreşte îngheţarea, dar fără acordarea locurilor. Deci va fi dificil de luat o decizie. Dar noi am stabilit ca pe data de 2 iunie să avem o şedinţă de Birou Federal în cadrul căreia vom lua hotărâre. Este evident că nu se poate relua campionatul. Discuţia şi decizia pe care urmează să o luăm este dacă vom îngheţa campionatul cu acordarea sau nu a titlului”, a precizat, pentru AGERPRES, Călin Găvruş.

Aproape toate campionatele din Europa au fost îngheţate în urma pandemiei

Poloiştii în general nu iubesc genul acesta de compromisuri, adică să încheiem fără joc, ci doresc să îşi dispute şansele corect, în bazin. Dar din păcate, având în vedere pandemia de coronavirus şi restricţiile acestea, nu se poate relua campionatul prea curând. Deci toate grupările, inclusiv cea de pe locul I, CSA Steaua, când au fost întrebate dacă pot şi dacă doresc reluarea pregătirilor în condiţiile protocolului impus de autorităţi, au spus că nu pot respecta toate acele lucruri. Biroul Federal trebuie să ia o decizie şi indiferent care va fi, ea va fi contestată. Toată lumea se uită către preşedinte, către federaţie, dar toţi uită că federaţia suntem noi toţi„, a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Polo.

Oficialul FRP a menţionat că aproape toate campionatele din Europa au fost îngheţate în urma pandemiei. „În Europa cam peste tot s-au îngheţat campionatele: în Rusia şi Spania au fost acordate titlurile de campioană în conformitate cu clasamentele de la data întreruperii, în Ungaria, Italia, Olanda, Slovacia şi Franţa au îngheţat campionatul fără a acorda titlurile, în Serbia, Grecia, Muntenegru, Turcia şi Germania nu s-au luat încă decizii. Singura ţară unde se discută despre reluarea campionatului este Croaţia, unde vor să înceapă meciurile în luna iulie, dar numai în bazine descoperite. Deci nimeni nu a reluat campionatul, doar Croaţia intenţionează, dar încă nu e stabilit clar„, a precizat preşedintele.

AMEFA încheie pe locul 6

La întreruperea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, CSA Steaua ocupa primul loc în clasamentul Superligii, urmată de CSM Oradea, CS Dinamo şi Corona Braşov. AMEFA Arad mai avea de disputat o etapă din returul grupei valorice 5-8, în bazinul propriu, cu Sportul Studenţesc. Conform programului iniţial ar fi urmat pentru echipa pregătită de Cristi Cosma, aflată pe locul 6 în Superligă, un baraj pentru play-off cu formaţia clasată pe locul 3, poziţie disputată de Dinamo şi Corona Braşov. După şedinţa de joi şi declaraţiile preşedintelui Federaţiei este clar că nu mai este cazul, iar AMEFA şi-a încheiat misiunea în acest sezon, la fel ca şi restul echipelor. Locul arădenilor este 6, cel pe care se clasau la întreruperea campionatului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button