UTA Arad

Ministrul Tineretului și Sportului, despre lacătul de pe ușile stadioanelor: „Publicul de la spectacole e ușor diferit față de cel de la fotbal”Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut, marți, o nouă conferință de presă în care a vorbit despre situația competițiilor sportive în această perioadă de Stare de Alertă declanșată din cauza pandemiei de COVID-19. Politicianul a precizată că autorităţilor le-ar fi foarte uşor să decidă ca partidele de fotbal să se dispute de la început cu spectatori în tribune, dar a subliniat faptul că în acest caz organizatorii, în speţă cluburile, vor fi ”direct responsabile de distanţarea între spectatori, de o eventuală infectare şi de eventualele victime”.

Stroe: „Să fim sinceri, publicul din sport e mai pătimaș, interacționează diferit faţă de publicul prezent la un spectacol”

În același timp, spectacolele în aer liber pot fi organizate cu maximum 500 de persoane, asta, cu toate că, stadioanele de fotbal baneficiază de spații mult mai întinse pentru a găzdui public. Ionuț Stroe a găsit și scuza perfectă: publicul de la spectacole este diferit de cel de la fotbal.

„Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori. În propunerile iniţiale venite din partea Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal, ei şi-au asumat reluarea campionatului fără spectatori. Oriunde în lume s-a repornit competiţia, acest lucru s-a făcut fără spectatori în fază incipientă. Asta pentru a creşte nivelul de siguranţă şi de combatere a răspândirii acestui virus. Eu înţeleg situaţia de la cultură (n.r. – de la 1 iunie evenimentele culturale se pot desfăşura în aer liber în prezenţa a 500 de spectatori). Gândind comparativ s-ar putea să simţim o nedreptate, noi, cei din zona sportului. Dar să fim sinceri, publicul din cele două zone e uşor diferit. Cel din sport e mult mai numeros, e mai pătimaş, interacţionează diferit faţă de publicul prezent la un spectacol. În plus, e foarte dificil ca organizator de meci să facă o selecţie şi să permită accesul a doar 400-500 de spectatori. Vă dau exemplul meu, la Universitatea Craiova sunt 7.000 de abonaţi. Cum ai putea ca şi club să selectezi doar 4-500 dintre ei? Ca la loto? Teoretic ne-ar fi foarte uşor să spunem ‘Da’ … Dar organizatorul meciului ar fi direct responsabil de distanţarea între spectatori, de o eventuală infectare, de eventuale victime care pot rezulta de acolo. Să ne aducem aminte, Liverpool – Atletico Madrid a avut pe cercetare dovedită 47 de decese. Doamne-fereşte! Deci eu nu cred că e foarte confortabil să îţi asumi aşa ceva într-o asemenea fază, ştiind că publicul din zona sportivă e foarte pătimaş. De asta spun să avem puţină răbdare. Iar pentru faza incipientă am concluzionat toţi să pornim fără spectatori”, a spus ministrul Stroe, citat de Agerpres.

Accesul spectatori pe stadion, în relație directă cu evoluția pandemiei

Prima competiție fotbalistică din România care va fi reluată este cea din Liga 1, începând de la mijlocul lunii iunie. Liga 2 se va relua la începutul lunii iulie. Ionuț Stroe spune că permiterea spectatorilor pe stadion se va face treptat, după mai multe măsurile de relaxare dictate de autorități. „După modelul în care treptat am relaxat toate măsurile în zona sportivă, e posibil să avem spectatori. Eu sunt optimist. Eu sper să ajungem în momentul în care să avem spectatori pe stadioane. Îmi doresc acest lucru ca orice alt iubitor de sport. Accesul spectatorilor este în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Dacă vom avea o evoluţie bună, în sensul diminuării la minimum a numărului de infectări, cu siguranţă nimeni nu e nebun să ţină spectatorii în afara stadioanelor”, a adăugat Stroe, citat de Agerpres.

Întrebat dacă e posibil ca la întâlnirea cu FRF din 8 iunie să se decidă accesul spectatorilor dacă numărul cazurilor din România va scădea considerabil, ministrul a răspuns: „Da, nu exclud acest lucru, sigur. Multe din măsurile de relaxare prevăzute în ordinul numărul 2 au fost peste aşteptările noastre. Deci am putut să relaxăm mult mai mult decât ne-am fi aşteptat pe 15 mai. Deci sunt optimist, e posibil, da. Dialogul cu federaţiile este unul constant. Şi relaxăm în continuu toate aceste măsuri care par restrictive”.

Vă reamintim că grupările din eșalonul secund, inclusiv UTA, au făcut front comun cu formațiile din Liga 1 în chestiunea spectatorilor. Având sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal și girul FRF, acestea au solicitat Ministerului Sănătății să permită accesul a cel puțin 500 de persoane pe stadioane măcar după data de 15 iunie, așa cum se întâmplă în cazul audienței de la spectacolele de aer liber începând cu data de 1 iunie.9 comentarii

 1. Ministrul- chiloti nu are nici o treaba cu sportul, și mai putin cu fotbalul. Selectarea spectatorilor se va face de fiecare club gazda( evident ca vor fi și nemulțumiți). Dar măcar , fotbalul( sportul ) va reveni, incet la viata. Abia am așteptat sa înceapă fotbalul, iar din Bundesliga abia am putut vedea o repriza și un pic din Borussia- Bayern, asa e de sec totul fără spectatori.Oricum pina in Iulie se va da drumul , sper, și la spectatori( eu estimez ca la capacitate normala). Gai UTA

  0
  0
 2. Profesoru lu pește….crezi că vorbește aiurea ministru ăsta? Conducerea clubului poate plati scump dacă apare vreo un caz de deces sau infectare în masă printre suporteri . Nimeni nu dorește să-și asume așa ceva nici chiar tu profesore daca ai fi in vre o conducere.

  0
  0
 3. …apropo ce se mai întîmplă pe la stadion? Am înțeles că gazonul cam pălește pe zi ce trece ..specialistul primăriei .. e total depășit de situație. Este adevărat?

  0
  0
 4. De pe Wikipedia aflam cum acest emerit al sportului a ajuns Ministrul Tineretului si Sportului…cam nici o treaba.De accea merge asa bine in tara asta din toate punctele de vedere…nu avem profesionisti si supercalificati in aproape nici un domeniu.Pile,relatii smenuri,nepotisme etc…

  Ionut-Marian Stroe și-a început educația la Craiova. În 1998, a absolvit Colegiul Național CAROL I. În anul 2003, a terminat Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Secția Calculatoare – Lb. Engleza, din cadru Universității din Craiova, obținând licența de Inginer IT&C. La scurt timp după aceea, a fost angajat ca specialist IT la mai multe companii. Între anii 2004 și 2005, a fost angajat la Societatea Națională Radiocomunicații S.A. În aceeași perioadă, a început Masterul în Finanțe și Administrarea Afacerilor la Universitatea din Craiova. În anul 2005, este angajat ca Director la Direcția Județeană pentru Tineret Dolj, iar în anul 2007 devine Directorul Direcției de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret din cadrul Autorității Naționale pentru Tineret. Între anii 2009 și 2013, studiază Dreptul la Universitatea din Craiova, iar în anul 2014 și-a obținut cea de-a doua diplomă de master, în domeniul Drepturile Omului, la Facultatea de Sociologie a Universității din Craiova.

  0
  0
 5. Așa e un ministru pe dinafară Te uiți la un ministru ca la un as în materie și dacă nu ar fi ar trebui să asculte de breaslă Nici un nici alta . Stadioane mari în ,patru ,cinci orașe distanțare cat vrei . Numai pe Motorul și intră usor 1000 . Prin alternanta in 5 etape intra abonații și ceva in plus . În jurul celui mai iubit sport gravitează multi oportuniști ,selectați din grupul ,,Neica nimeni” !!!

  0
  0
 6. La noi nu mai e nici o pandemie de mult. Faptul ca stranuta in plus vreo 150 de oameni zilnic din care multi sunt cu boli multiple sau au o varsta inaintata nu ar mai trebui sa fie un motiv ca sa blocam in continuare activitati, gen sporturi de echipa. Suntem in luna iunie e vara si oricat de agresiva a fost boala, a fost pana la urma o gripa, nu molima secolului. Sa iesim odata din frenezia asta a dramaticului si sa ne vedem de vietile noastre, ca mai putin si trecem in taramul absurdului si al aberatiei.

  0
  0
 7. Sigu!! Aveti dreptate!! Dar guvernul asta e marionetă, deci inclusiv ministrul.. Nu vorbeste cu vorbele lui !! In alt loc se iau deciziile!!

  0
  0
 8. Lumea fotbalistica se imparte in doua….Cei care le convin aceste reguli si mai bine tac..ceilalti care sunt nedreptatiti si nu au cum sa taca….
  Mai exista si acei care „hai sa nu ne punem contra vantului”…..Acestia sunt cei mai perversi….Se stiu ei care adreseaza sustinere UTA-ei si de fapt sapa la temelie..:-))))

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button