Volei

UVVG ProVolei Arad a fost invitată în Divizia A1 de Federație, răspunsul trebuie dat până vineri în funcție de sprijinul autorităților locale!Până să aflăm finalul poveștilor stagionale ale fotbaliștilor de la UTA și handbalistelor de la Crișul, județul Arad poate bate în cuie a patra prim divizionară când vine vorba despre sporturile de echipă. Lângă FCC Baschet Arad, AC Piroș Security (fotbal feminin) și AMEFA (polo), se poate înscrie în elită și UVVG ProVolei Arad.

Federația Română de Volei (FRV) a transmis chiar astăzi o adresă oficială cluburilor aflate pe primele locuri în liga secundă de volei masculin, printre care – bineînțeles – și grupării de pe Mureș, în care le solicită disponibilitatea de a se înscrie în ediția viitoare a Diviziei A1.

„În adresă ni se comunică să ne exprimăm disponibilitatea de a accepta înscrierea în Divizia A1, sezonul 2020-2021, până joi, 4 iunie. Acordarea locurilor pentru prima ligă se va face în funcție de clasamentul celor două serii din A2, la momentul întreruperii cauzate de pandemia de coronavirus. Cum UVVG ProVolei Arad este pe primul loc în seria de Vest a Diviziei A2, în cazul în care acceptăm propunerea federației, ne putem considera promovați în prima ligă”, declară profesorul. Radu Sabău, care așteaptă urgent sprijinul autorităților locale.

„Am ajuns la concluzia că nu ai ce căuta în prima divizie fără aproximativ 200 de mii de euro. Consider că este un moment prielnic pentru a readuce Aradul, după 50 de ani, din nou în Divizia A1 și sperăm ca răspunsul autorităților locale să fie unul pozitiv, iar din toamnă să aducem la Arad echipe de tradiție în voleiul masculin”, mai spune președintele-antrenor al UVVG ProVolei Arad.

Așadar, până vineri, se joacă promovarea echipei de volei arădene în primul eșalon. Până una alta, Primăria, prin Centrul Cultural Municipal Arad a aprobat 150 de mii de lei nerambursabili pentru ProVolei, în cadrul primei sesiuni de proiecte, diferența până la asigurarea bugetului pe un sezon întreg fiind de aproximativ 800 de mii de lei. Probabil, aceste fonduri vor fi acordate, dacă autoritățile locale consideră de cuviință să susțină revenirea unei echipe arădene pe scena primului eșalon, în sesiunea a doua de proiecte, undeva în luna august-septembrie. Prin comparație, echipa de baschet feminin a Aradului urmează să semneze un contract de 1,5 milioane de lei pentru o jumătate de sezon cu CMCA-ul.

CSM Arcada Galați, SCMU Craiova, Dinamo, ACS Volei Municipal Zalău, Unirea Dej, Gloria Buzău, CS U. Cluj, Știința Explorări Baia Mare, CSM Câmpia Turzii, CS UV Timișoara sunt echipele ce au luat startul din ediția 2019-2020 a primei ligi voleibalistice, cu mențiunea că echipa din Buzău ar fi spus deja pas din motive financiare.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button