Stranieri aradeni

Stahl își amână debutul în Europa, Astra nu a primit licența și mai are doar varianta apelului la TAS





Veste proastă pentru Astra, giurgiuvenii nu au primit licența pentru cupele europene valabilă pentru sezonul 2020-2021. Decizia a fost luată după întrunirea comisiei de licențiere a FRF și este definitivă.

Federația Română de Fotbal a anunțat, ieri, printr-un comunicat pe site-ul oficial că 7 formații din Liga 1 au obținut licența pentru ediția viitoare a cupelor europene, iar singurul club care s-a lovit de un refuz a fost Astra Giurgiu, formația patronată de Ioan Nicolae. ”Comisia de fond a refuzat acordarea licenței UEFA clubului Asociația Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul național Liga 1, percum și pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 și 47bis. Asociația Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor. Vineri, 5 iunie 2020, Comisia de apel a pronunțat decizia definitivă și executorie pe plan național, prin care s-a respins apelul formulat de club și s-a menținut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, prin care a refuzat acordarea licenței UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociația Fotbal Club Astra”, se arată în comunicatul oficial.

În motivarea indicată de către comisie se menționează probleme de infrastructură la stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, respectiv probleme de ordin financiar. Astra Giurgiu a făcut recurs însă fără succes. Nu este pentru prima dată când Astra Giurgiu este penalizată din cauza problemelor financiare în acest sezon. Giurgiuvenii au mai fost sancționați în actuala ediție prin depunctare cu 3 puncte, în campionatul regulat al Ligii 1.

Cele 7 cluburi care au solicitat și au obținut licența UEFA sunt: CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Botoșani, Dinamo, Sepsi Sfântu Gheorghe și Poli Iași.

Astra Giurgiu ocupă poziția a 4-a în Liga 1 la acest moemnt și are șanse reale să ocupe la finele play-off-ului o poziție care permite calificarea în cupele europene.

După ce Paul Copaci s-a despărțit de giurgiuveni, cu destinația Rapid, singurul arădean din lotul trupei pregătite de Bogdan Andone este Albert Stahl. Momentan, talentatul mijlocaș ofensiv nu este printre titularii „alb-negrilor”, însă în cazul unei calificări în cupele europene putea visa la un debut internațional. În prezenta stagiune a Ligii 1, fotbalistul arădean a adunat 240 de minute în 8 meciuri

În altă ordine de idei, Astra nu i-a achitat „Bătrânei Doamne” suma de 80 de mii de euro în contul transferului lui Albert Stahl, operat în vara anului trecut. Probabil, acest lucru se va întâmpla după ce comisiile federale își vor relua activitatea după pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, „astralii” i-au împrumutat în „alb-roșu” pe fundașul Radu Crișan și mijlocașul Romario Moise.

4 comentarii

    1. Impotriva borusiei dortmund căreia îi marca un hattrick si iî faceau pe nemti sa aibe mustrari de conștiință că nu l-au oprit acolo cand a fost in probe

      0
      0
  1. Stahl are enorm de multe calitati,am spus-o mereu si sustin,dar din pacate prea fortat si fragil,”bibelan de portelou”…Merg pe ideea ca timpul sau nu a apus..Prea „ninirit”….Problema de familie posibila….Tisza bacsi l-a lansat(copil de suflet) dar are nevoie de inca cineva,un antrenor care sa-i dea sanse de joc si sa nu se mai accidenteze la prima brazda…..Mult prea firav…
    Pe undeva in judet Arad ar fi trebuit sa ramana,parerea mea….No comment!Baiatul stie cu Lopta foarte bine…In schimb,repet,foarte fragil…..fizic si psihic…..

    0
    0
  2. Din pacate, daca ai asemenea carente in fotbal ,este cam greu sa razbati in fotbalul de performanta poate isi va reveni dar cand ca, timpul trece !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button