UTA Arad

Sub protecția anonimatului și mustind de înțelepciune, un federal cu apucături de chibiț atacă public UTA! Balint răspunde: ” Nu ne este frică de nimeni și nimic!”





A trecut aproape o lună de la decizia pe care Răzvan Burleanu (președintele FRF) a numit-o triumfător democratică din partea divizionarelor secunde de fotbal. Cu două excepții, Dunărea Călărași și Metaloglobus, colegele de campionat ale UTA-ei au optat pentru celebrul scenariu trei: ”Înghețarea campionatului de la locul 7 în jos și play-off cu înjumătățirea punctelor între primele șase clasate”.

Dezavantajată clar din moment ce de la un avans de 11, 12 și 13 puncte a ajuns la 5 și 6 „lungimi de undă” de contracandidatele sale, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și-a manifestat public nemulțumirea, dar a ales și calea legală în astfel de cazuri, un proces intentat Federaței Române de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.

”Încercare de a pune presiune pe ceilalți competitori?!”

Dintr-o dată, în joc, a intrat un anume angajat al FRF, care, sub protecția anonimatului, a emis judecăți de valoare despre un afiliat. Fie el și nemulțumit și cu dorința de a-și găsi dreptatea la forul elvețian. Pe baza rezultatelor înregistrate în turul campionatului, acest federal e convins că UTA-ei îi este teamă de Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul și Rapid. O judecată de chibiț, am spune, nicidecum demnă de o funcție oficială la FRF. Dar, dacă tot nu-și spune numele, atunci are liber la fabulat. „Având în vedere o adresă FIFA, cred că nu au nicio șansă. Ei au fost de acord să joace play-off / play-out, au militat pentru treaba asta și au spus că vor să joace restrâns, dar să li se lase punctele. Păi tu ce vrei, să-ți menți avantajul, dar vrei să joci doar cinci meciuri ca să rămâi sută la sută promovat? Aici este o presiune neloială, pe care ei o pun nu pe FRF, ci pe ceilalți competitori, de fapt. Este o încercare de a pune presiune pe ceilalți competitori, ceilalți colegi de-ai lor. Bă, oricum mă duc la TAS și dacă reușesc sau nu reușesc! Dacă luăm clasamentul și ne uităm pe meciurile disputate, în afară de Petrolul, ei nu au bătut pe nimeni. Asta e problema lor, de fapt. Că nu au bătut pe nimeni. Le e frică. Ei au bătut doar pe Petrolul, în ambele meciuri. Și aici e problema, faptul că vor juca împotriva unor echipe puternice, între ghilimele. Meritul lor, și nu poate nimeni să-l dea la o parte, este faptul că au reușit să se capaciteze cu echipele mici. Ei, diferența de puncte, au făcut-o cu echipele de acest gen. Au câștigat meciurile cu echipele mici, pe când ceilalți – nu. Ei, în etapa a 19-a, aveau patru puncte diferență. Diferența asta mare, de acum, au făcut-o în retur și cu un meci nejucat. Această diferență este și datorată faptului că ei au câștigat trei puncte la ”masa verde” (n.r. – cu Sportul Snagov, chiar înainte de suspendarea campionatului) față de celelalte cinci adversare. Argeșul, de exemplu, a câștigat punctele astea pe teren, nu la ”masa verde”. Ba chiar, Snagovul a încurcat pe Rapid”, susține, pentru Liga2.ro, federalul, care a dorit să-i rămână protejată identitatea.

Evaluare de „profesionist” a șanselor UTA-ei la TAS…

Sursa Liga2.ro dă exemplu și câteva piste pe care UTA le-a putea urma într-un apel la TAS, doar într-una având șanse de câștig, însă, în această situație, ar apela la o „acțiune neloială” față de toți adversarii din Liga 2. Totodată, lansează și o întrebare pentru arădeni. Ce ar fi făcut facă FRF ar fi urmat exemplul altor țări și ar fi decis „înghețarea” competiției fără ca cineva să promoveze. Din nou, remarcăm un limbaj superior, în sensul în care arădenii nu ar putea avea raționament, sau cum plastic se exprimă: ”Dacă îi duce mintea…”, ca și cum înțelepciunea curge răuri râuri doar pe holurile și birourile Casei Fotbalului.

„Acum depinde și ce ceri la TAS. E foarte important. Dacă cer să fie declarați direct promovați sunt direct perdanți. Nu pot cere treaba asta, pentru că nu vor câștiga niciodată. La TAS primează meritul sportiv.

Dacă cer să rămână valabile toate punctele și să se joace tur / retur, atunci e altceva. Dacă îi duce mintea să ceară desfășurarea sezonului în integralitatea lui, e altă discuție. Dacă ei cer să se desfășoare cinci etape cu menținerea de puncte, atunci sunt perdanți direct. Dacă cer să se joace toate etape, atunci este o acțiune neloială, pentru că majoritatea echipelor stau acum, în timp ce primele șase clasate se pregătesc.

Altceva. Dacă federația aplica o măsură, pe care o regăsim în alte campionate, și ”îngheța” fără promovare și fără retrogradare, ce făcea UTA atunci? Dacă mergea la TAS în așa o situație atunci, chiar că nu avea nicio șansă. Pentru că era o măsură luată în situație de criză, dispusă de Guvernul României. Așa, li s-a dat șansa de a-și realiza obiectivul. Lucrurile au fost analizate foarte atent. Nu s-a luat o decizie doar de dragul de a fi luată. Aceste analize au durat o lună și jumătate și s-a analizat tot contextul”, a mai spus federalul.

Balint: ”Nu pot sta indiferent când observ că se încearcă culpabilizarea noastră

Cel puțin antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, a comentat timp de o săptămână decizia luată în seara zilei de 13 mai. Cel puțin de la reunirea lotului „roș-alb”, „principalul” arădenilor nu a mai dorit să aprofundeze subiectul, cu toate că a fost și este provocat periodic de televiziuni și publicații centrale. Până la urmă, Balint a spus clar că e treaba conducerii să facă demersurile pentru recuperarea punctelor pierdute și așa și este, timp în care stafful tehnic și fotbaliștii își văd de pregătirea play-offului ce debutează pe 4 iulie.

Însă, după cele apărute astăzi pe Liga2.ro, tehnicianul Campioanei Provinciei a reacționat, subliniind clar: ”NU NE ESTE FRICĂ DE NIMENI ȘI DE NIMIC!!!”

”Am spus-o, și nu îmi stă în caracter să mă repet: nu voi mai comenta pe marginea deciziei FRF, mult mai important pentru mine este să mă concentrez pe ce avem de făcut în această perioadă pentru a ne atinge obiectivul. Cu toate astea, nu pot sta indiferent când observ că se încearcă culpabilizarea noastră, doar pentru faptul că încercăm să ne apărăm munca!
Nu credeam că o să se ajungă în situația în care un oficial al FRF să declare, chiar și sub protecția anonimatului, toate lucrurile pe care le putem citi în articolul atașat! Probabil sunt naiv, dar aveam impresia că fenomenul fotbalistic este unul în care îți asumi absolut tot ce zici și ce faci… Observ că și aceste declarații se bazează doar pe supoziții, pe „ce ar fi fost dacă”, pe exerciții de imaginație. Realitatea este doar una: UTA avea 50 de puncte la momentul întreruperii campionatului, câștigate pe teren, la diferență de 9 puncte de locul 2 și 13 puncte de locul 6. UTA nu este de vină că Daco-Getica și Snagov s-au retras din competiție, la fel cum nu este de vină că alte pretendente la promovare au pierdut puncte cu echipe fără pretenții. Faptul că mergem la TAS să ne căutăm dreptatea, face parte din normalitate. Ce vor decide judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv, nu ne mai interesează, nici pe mine, nici pe jucătorii mei, pentru că noi vrem să obținem punctele necesare promovării pe teren, chiar și în aceste condiții! Dar e o chestie de principiu. Nu poți să muncești ca să obții ceva, să vină cineva să îți ia jumătate din rodul muncii tale, și apoi să stai cu mâinile în sân!
Încă un amănunt extrem de important: NU NE ESTE FRICĂ DE NIMENI ȘI DE NIMIC!!! Antrenez un grup de jucatori extraordinari, și suntem dispuși să ne luptăm pentru această promovare până la ultimul strop de energie! Da, ne vom lăsa și sângele pe teren, dacă este nevoie, vom da tot ce este mai bun din noi pentru a duce acest club în Liga 1! Avem încredere în noi, în munca noastră de zi cu zi, și vom răzbi în ciuda tuturor obstacolelor! Suntem cu fruntea sus, pentru că avem principii, pentru că suntem conștienți de responsabilitatea pe care o purtăm reprezentând culorile clubului fondat de baronul Francisc Neuman. Respectăm toate echipele angrenate în acest play-off, le respectăm tradiția, suporterii, însă noi vom intra pe teren doar cu gândul la obiectivul nostru!” – e mesajul antrenorului UTA-ei pe contul personal de Facebook.
În loc de concluzii

Cum putem interpreta această „ieșire în decor” a unui federal? Atât cât ne duce mintea, simțim că teama de a cădea prost în fața forurilor ce conduc fotbalul european este mai degrabă în tabăra Federației. Cum să fie altfel, când pe masa TAS ajung două acțiuni similare, din eșaloane diferite din România? Se știe că pe lângă UTA și Progresul Spartac a decis să meargă la Lausanne pe motiv că a fost obligată, chiar și mai puțin democratic ca la Liga 2-a, de federalii ce – iată – dau lecții publice de moralitate și „tact fotbalistic”, să dispute un baraj de promovare din Liga 3-a, cu CSM Slatina. Sigur, nu e o imagine prea bună și atunci se încearcă linia discreditării, când, până la urmă, doar TAS-ul are puterea să decidă cine are dreptate, cine a procedat corect și cine nu.

15 comentarii

  1. Un mincator de kákat acest ,,federal,, probabil un fost comunist care nu íi placea dreptatea și era obișnuit să cistice prin furturi și excrocherii…

    0
    0
  2. Un federal are cred ca nu a avut în viata lui ghete de fotbal în picioare, sau care poate cand era copil măsa nu-l lasa să joace fotbal ca se loveste si își inverzeste hainele. Halal.!

    0
    0
  3. Daca acest schizofrenic e asa stapan pe spusele lui ma intreb oare de ce face aceste declaratii in numele anonimatului?

    0
    0
  4. Se confirma cele spuse de mine acum câtăva vreme:f.r.f.-fotbal si mai mult HOTIE are o ură viscerala fata de tot ceea ce nu poate controla…si cred față de vestul țării…federal anonim…pentru ca ştie că mâncă căcat!

    0
    0
  5. Câti ain avea căcatul anonim de la frf când in fotbalul românesc se făcea intr-adevăr performanta…(Feyenoord-U.T.ARAD 1-1;0-0;)!!!! CACAT CU OCHI DE FEDERAL!anonim.!!! asta e si valoarea ta..anonim.

    0
    0
  6. Speța progresului s-ar putea sa ne ajute indirect. Dacă pe ăia tas îi declară promovati cand sunt la egalitate de puncte, atunci noi cu avans de 11 puncte si nu 9 cum gresit a zis mister Balint, putem fi si noi promovati

    0
    0
  7. Acest domn ce vrea de la UTA. ? Sa renunte la de a mai merge la TAS ? Sa creada el asa ceva, ca, intimideaza UTA !!! Extraordinar, acuma acuza UTA. ca nu este frumos din partea ei din respect pt. cele 5 echipe ? Ce vorbesti domnule ? UTA a jucat corect si li s-a luat punctele cu japca , ca vezi domne ca UTA. nu a batut decat pe Petrolul din cele 5 si a castigat puncte cu echipele din subsolul clasamentului !!! Pai cum domnule, UTA. a batut Petrolul e de 2 ori, a facut egal cu Mioveni, Egal cu FC. Arges, egal cu mioveni si a pierdut la Rapid , cred ca este in eroare acest domn !!! UTA-ei nu ii este frica de niciun adversar doar de arbitrajele care vor fi si care cred in continuare ca, UTA. va avea de furca pt. ca deja se vad reprosuri si amenintari !!! Acest domn de ce nu scoate o vorbulita de cum au promovat acele echipe de liga3a de pe primul loc fara a mai juca vreun meci si promovate chiar cu 3 puncte avans fata dea2a , ce zice domnul anonim al frf ? Aici unde este respectul fata de celelalte echipe de liga3a ? FORTA UTA !!!

    0
    0
  8. Federalul e ales să zică ce a gândit federația Nimeni de acolo nu se dezice . Oamenii acolo sunt bine aleși ,ca in mafia siciliana . Înghețarea fara promovare nu e agreata de UEFA Așa federația ,care a fost organizatoare ,ar fi trebuit să plătească la toți cheltuielile. Am văzut și cum ar fi trebuit puse punctele. într-o variantă la italieni Nu se împarte aritmetic. Se. ia un algoritm de distanțare și se aplica un. coeficient real Aici putea fi maxim 3 puncte. Și ajungem la o distanțare de 8 puncte. nu 5. Chiar la vot ar fi câștigat UTA !! Trei din 6 nu promovează și nici la baraj nu vor merge Ar fi votat cu UTA ,și ar fi fost 4 la 2 !! S-a ales 6 pentru trei locuri cu defavorizarea uluitoare a unei echipe aproape promovate !!

    0
    0
  9. In momentul in care, faci afirmatii ca si anomim , spune totul despre caracterul tau, cat despre afirmatiile acestuia, nici nu ar trebui luate in considerare, insa este evident ca e de rea credinta, cand spune ca UTA nu a batut decat pe Petrolul vorbind de frica, fara sa spuna in acelasi timp ca, UTA, nici nu a piedut cu cele 5, desi a evoluat in deplasare la: Turis, Arges, Petrolul, in fapt, singura infringere venita si aceea in perioada( cand UTA juca din 3 in 3 zile) este esecul tot din deplasare cu Rapid… UTA este evident o echipa nedreptatita, careia rezultatele muncii sale, i-au fost sterse din pixul unor persoane care nu cred ca au multe in comun cu fotbalul, camionatul se joaca cu toate competitoarele, nu cu primele 6 sau 8 echipe , conteaza rezultatele cu toate echipele din liga a II a. Celalate echipe s-au impiedicat permanent , in timp ce UTA nu.. ceea ce spune multe de valoarea , constanta si seriozitatea echipei noastre , de departe cea mai buna din campionat si sunt convins ca UTA le va da la final o palma, tuturor acestor anonimi si carcotasi , indiferent ca se va schimba ceva la TAS sau nu.

    0
    0
    1. Cu riscul de a fi injurat: sa nu ne imbatam cu apa rece, ceva adevar exista in afirmatiile federalului rauvoitor. Faptul ca am scos egal la Turris si Arges intr-o perioada cand jucam 2 meciuri pe saptamana, nu inseamna automat ca i-am fi batut acasa, iar egalul cu Mioveni-ul de la Arad vine sa sublinieze faptul ca situatia la varf e chiar echilibrata, valorile sunt nivelate. Nu avem nici garantia ca am fi batut Rapid-ul acasa, nu zic de un egal, Doamne fereste de mai rau. Cine a vazut acel 0-3 de la Petrolul, trebuie sa recunoasca ca am avut noroc si un mare portar, la felul cum ne-au dominat gazarii , puteam sa luam multe. Sigur, in retur, a fost clar, si Petrolul nu m-a impresionat chiar cu nimic, iar UTA afacut un meci bun spre foarte bun.
      Sigur ca UTA, dintre toti, a avut constanta si avansul este binemeritat. Dar, repet, nu putem anticipa deznodamantul din meciurile retur cu sus numitele. Poate clacam, poate ca nu, cert este ca nu ne-am ‘batut” cu cele de la varf. Turris a dominat inceputul stagiunii si nu cred ca si-a spus ultimul cuvant, Rapidul are sprijinul FRF si o serie de victorii nu ar mira pe nimeni, Mioveni-ul e o echipa solida pt Liga 2-a, Arges-ul si Petrolul pot incurca, intr-o zi buna, chiar pe oricine. Nu spun si nu va rog decat sa gandim la rece la cele de mai sus, fara inversunare si fara idei preconcepute. Toti iubim UTA, toti ii dorim binele, si toti credem ca a fost nedreptatita. Pe de alta parte, cred ca si cele 5 puncte avans ar trebui sa fie suficiente, la fel cum si cele 11-12 ar fi fost. Chiar daca am tine-o numai in egaluri, ceilalti se vor incurca intre ei, toti am ambitii de Liga 1. Demersul la TAS e, la fel, logic, dar asta nu inseamna ca in sezonul viitor, indiferent in Liga 2 sau Liga 1, federalii nu se vor razbuna, intr-un fel sau altul, pe noi.

      0
      0
      1. „Poate clacam, poate ca nu” eu zic sa te uiti cum a inceput UTA returul, atat ca joc cat si ca rezultate si cum au inceput contracandidatele si o sa vezi ca „poate clacam” avea un procent destul de mic.

        0
        0
  10. Anonimul asta de angajat federal e de tot rasul, cred ca e angajat cu ingrijitul peluzei pe la FRF si e suporter rapidist, altfel cum sa declari ca Rapid a pierdut cu Snagov si UTA i-a batut 3-0 la masa verde. Pai UTA i-a batut 4-0 in tur, Rapid a pierdut 3-2 in tur, ca UTA a castigat 3-0 la masa verde in retur nu e problema UTA-ei ca s-a retras Snagovul.
    – UTA a militat pentru jucarea intregului campionat nu pt play off si se putea juca bine mersi pana in august cum se poate in Polonia, Cehia etc.
    – UTA nu a pierdut decat un meci cu primele 11 echipe din clasament din care cu primele 7 a avut in deplasare mai putin cu Mioveni iar meciul pierdut a fost pe sfarsitul perioadei 3.11.2019-26.11.2019 in care UTA a avut 8 meciuri in 23 de zile. UTA e furata si aici fiindca ar fi avut meciurile acasa cu primele 7 clasate mai putin Mioveni unul din ele fiind deja castigat fara drept de apel 3-0 cu petrolul.
    – UTA are cel mai bun lot de departe dintre cele 6 echipe si avea cel mai bun joc dar poti pierde 2 meciuri din ghinion, poti sa domini, sa ai 3 bare si sa pierzi la un contraatac. UTA trebuie sa caute la TAS macar sa se joace tur retur fara injumatatire de puncte.

    0
    0
  11. Da, ce inteleg eu e ca… Esti un tip pesimist… Nu vreau sa ma gandesc decat la faptul ca vom obține promovare!! Asa ca optimist pot sa cred ca, fără pandemie, echipa ar fi fost turata,… Sigur bateam acasă Clujul… Pe rapidistinii urcam pe garduri, si nu am fi avut probleme cu celelalte echipe cu pretenții… acasa!!!! Vedeam oricum o victorie cu Mioveniul..!!! A… Și eram scapati de Petrolul … Petrolul care o incurca sigur pe Rapid!! Asa ca la formatul complet Rapid…. Era cu mici sanse de promovare…. Oricum… Asa cum ai prezentat tu lucrurile, pot sa le prezint si eu din perspectiva optimista… Sigur iti nerespectare pesimismul si sigur nu te injur… Si pentru mine și pentru tine si pentru noi… DOAR UTA CONTEAZA!!

    0
    0
  12. @suporterutabuc oare cat mai suntem adeptii capului plecat?
    Noi trebuia sa nu ne mai ducem la TAS ca anul viitor nu ne vor ierta FRF si liga dar asa ca idee crezi ca Burleanu nu are nevoie de voturile echipelor aradene si nu sunt putine iar LPF nu are nici o treaba cu FRF, nu uita cate meciuri au fost intre ele.
    Eu nu am nici o frica pentru sezonul viitor .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button