„Îngheț” și în Liga 4-a Arad: Zăbraniul – la barajul de promovare în eșalonul terț, Cupa s-ar putea finaliza în iulie! Noul președinte al AJF Arad îl aflăm pe 31 iulie!


La finalul ședinței Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Arad, din această seară, s-a luat o decizie privind finalitatea sezonului 2019-2020, întrerupt de pandemia de coronavirus în luna martie. De fapt, întrecerile județene nu s-au mai reluat deloc în acest an și vor rămâne înghețate după votul de azi.

Cu o singură abținere, Zăbraniul a fost decretată campioană!

Unanimitate nu a existat doar în momentul în care s-a luat în discuție varianta pentru finalizarea primului eșalon județean, în partea sa superioară. După cum se știe, primele șase echipe clasate au și răspuns la un chestionar și doar jumătate dintre ele s-au arătat dispuse să respecte ad literam protocolul dur pe sănătate impus de autorități. Mai mult, ținându-se cont de faptul că echipele nu se vor putea antrena în formulă completă cel puțin până la 15 iulie, diriguitorii fotbalului județean au declarat-o campioană pe Victoria Zăbrani, care – astfel – va reprezenta Aradul la barajul de promovare în Liga 3-a, de la începutul lunii august. Doar Cătălin Puia, manager al Unirii Sântana, una dintre formațiile ce ar fi dorit să dispute un play-off de șase echipe, s-a abținut de la vot.

Pe de altă parte, o decizie privind modalitatea de finalizare a Cupei la nivel județean nu s-a luat încă. Federația insistă ca echipa câștigătoare să fie decisă pe teren, iar CEX-ul se va reuni din nou după 1 iulie pentru a studia condițiile în care Curtici, Păuliș, Sântana, Beliu, Ineu, Șimand, Glogovăț și Socodor ar putea reveni pe gazon pentru a-și disputa trofeul.

Maxim 14 echipe în ediția următoare a Ligii a 4-a Arad

În altă ordine de idei, din Liga 4-a Arad nu va retrograda nicio echipă în acest sezon și vor promova campioanele, după „înghețare” ale celor două serii din Liga 5-a. Este vorba despre Șoimii Lipova II și Viitorul Șepreuș, echipe care – însă – trebuie să respecte regulile de licențiere impuse și pentru sezonul 2019-2020. Cele mai importante sunt legate de cele două echipe de juniori, terenul omologat pentru Liga 4-a și antrenor calificat. Ca să nu mai vorbim despre asigurarea unui buget evident mai mare pentru o ligă superioară. Dacă vreuna dintre cele două formații refuză să urce în Liga 4-a, AJF-ul va invita echipele de pe locul 2 – Semlecana Semlac, din Seria A, respectiv Frontiera Pilu, din Seria B. Dacă și acestea refuză, noul sezon al Ligii a 4-a va începe tot cu 12 sau 13 echipe.

Noile campionate debutează pe 22, respectiv 29 august!

De altfel, s-a stabilit ca noul sezon al primului eșalon județean să debuteze pe 22 august, fiind prevăzută și o intremediară, în luna septembrie. Se vor juca și două runde din retur, anul fotbalistic urmând să se încheie pe 28 noiembrie. Și noul sezon din Liga 5-a ar trebui să debuteze pe 22 august, în timp ce Liga 6-a, pe 29 august. Apropo de ultimul eșalon județean, de aici vor promova câștigătoarele din fiecare serie, respectiv Cermei II (Seria A) și Crișul II (Seria B).

Pentru a lua startul în noul sezon, indiferent de eșalon, toate echipele participante vor fi obligate să depună cereri de înscriere până pe 27 iulie, cu mențiunea că în Liga 4-a e nevoie și de dosar de licențiere. Campania de achiziții va debuta pe 1 iulie și se va încheia pe 4 septembrie.

Dosarele de candidatură la președinția AJF se depun începând din 22 iunie

În fine, CEX-ul a mai validat un lucru extrem de important, respectiv data la care se va desfășura Adunarea Generală Extraordinară, cu ocazia căreia vom afla și numele celui care-i va urma la șefia AJF regratatului Adrian Lucaci pe o perioadă de doi ani de zile. Dosarele de candidatură, ce trebuie să respecte statutul AJF, urmează a fi depuse în perioada 22 iunie – 10 iulie (ora 12), validarea lor urmând a se face până la data de 22 iulie.

Din informațiile noastre, principalul favorit la un mandat de președinte al AJF Arad până în vara lui 2022 este Răzvan Cadar, actualul șef al Comisiei Județene de Arbitri Arad. Vă reamintim că președintele interimar al AJF-ului a fost ales Andras Mako, unul dintre cei doi vicepreședinți din mandatul lui Lucaci, alături de Ovidiu Coman.

1
1


One thought on “„Îngheț” și în Liga 4-a Arad: Zăbraniul – la barajul de promovare în eșalonul terț, Cupa s-ar putea finaliza în iulie! Noul președinte al AJF Arad îl aflăm pe 31 iulie!

  1. In afara de partea politica ce il recomanda pe Cadar principalul favorit ? A lucrat in cadrul vreunui club ? Nici la Ajf nu prea era si toata lumea stie ca cel care muncea la arbitrii era Leo Buda. Halal fotbal avem domnilor. Nimic altceva decat vesnica politica politica politica. Domnul Cadar ar trebui sa faca tot posibilul sa ajute si pe viitor Ajf indiferent daca va fi sau nu presedinte Ajf.

    7

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.