Fotbal judetean

Zăbraniul nu a scăpat de campioana Carașului la barajul de promovare în Liga 3-a, dar în horă mai intră și cea mai bună echipă din Gorj!





Epidemia de coronavirus a determinat Federația Română de Fotbal să schimbe sistemul de promovare din județ și asta pentru că, odată cu înghețarea campionatului Ligii a 3-a, nicio echipă nu mai retrogradează la finele acestui sezon. Astfel, locurile vor fi mai puține pentru campioanele județelor și se vor organiza baraje în trei, în loc de clasicele dueluri date în anii trecuți.

Așadar, conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă din 11 mai 2020, vor din Liga a 4-a în Liga a 3-a, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Conform aceleiaşi hotărâri, fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

În urma tragerii la sorți efectuate astăzi, la Casa Fotbalului, campioana județului Arad, desemnată, aseară, prin decizie de CEX a AJF-ului, în persoana Victoriei Zăbrani, le va avea în față pe cele mai bune echipe din județele Gorj și Caraș Severin. Așadar, Aradul nu a scăpat de cărășeni, cu care fuseseră inițial împerechiați pentru un baraj în doi, dar la „masă” se mai așează și o formație olteană.

Ezeriș / Buchin, respectiv Turceni vor fi, cel mai probabil, adversarii trupei lui Mutică

Din informațiile pe care le avem până la această oră, AJF-urile din Caraș-Severin și Gorj nu au luat o decizie finală privind modalitatea de finalizare a actualei stagiuni, însă marile favorite ar fi Progresul Ezeriș și Rapid Buchin (care ar mai putea da un baraj ca și prime clasate în cele două serii), respectiv Știința Turceni, ce are 5 puncte în fața celor de la Petrolul Bustuchin și Vulturii Fărcășești în Liga 4-a Gorj. Conform tabelei Berger pentru trei echipe, avem deja și ordinea disputelor: Arad – Caraș Severin, Gorj – Arad, respectiv Caraș Severin – Gorj.

Celelalte echipe ce au făcut parte din Regiunea 4, Vest, se vor întâlni în următoarea ordine: Mehedinți – Timiș, Hunedoara – Mehedinți, Timiș – Hunedoara.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Regulile barajelor

Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.

În ceea ce priveşte jucătorii care pot fi folosiţi în acest play-off, dreptul de joc al acestora este stabilit de Anexa 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc.

În jocurile de baraj se aplică si următoarele reguli:

a) nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21;

b) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţa;

c) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;

d) echipa organizatoare a jocului trebuie să pună la dispoziţie minim trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei.

Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate de echipa organizatoare a fiecărui joc astfel:

  • cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor în valoare de 3.000 lei, valoare corespunzătoare Ligii 3
  • cheltuielile de organizare a jocului: chirie stadion, asigurarea ordinii și siguranţei, a asistenţei medicale și a tot ce implică desfășurarea jocurilor

Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:

  • să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;
  • să asigure toate condiţiile prevăzute de ROAF. pentru organizarea unui joc oficial;
  • clubul organizator are obligaţia de a asigura pe întreaga desfăşurare a jocului, asistenţa medicală în conformitate cu prevederile art. 54 din ROAF, corespunzătoare Ligii 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button