Stranieri aradeni

Presa olandeză susține că Feyenoord pregătește atacul final pentru transferul arădeanului Dennis Man



Presa olandeză, dar mai ales www.soccernews.nl, anunță că Dennis Man este în vizorul celor de la Feyenoord chiar dacă prețul de 18 milioane de euro e considerat încă piperat de formația pregătită de cunoscutul Dick Advocaat.

Steven Berghuis (mijocaș, 28 de ani) și Orkun Kokcu (mijlocaș, 19 ani), doi dintre jucătorii importanți ai echipei, sunt foarte aproape să plece, iar conducerea trebuie să facă rapid anumite transferuri.

”Întrebarea care se pune acum este dacă Feyenoord dorește să stabilească un nou record de plată pentru club în cazul fotbalistului român. Între timp, cu Sampdoria și Atalanta Bergamo care-l doresc pe jucător, există o concurență serioasă din partea Seriei A. Trebuie ca FCSB să aplice un preț mai scăzut dacă vrea să îl vândă pe Man”, scrie www.soccernews.nl. Până acum Feyenoord n-a plătit niciodată mai mult de 7 milioane de euro pe un jucător pe care l-a transferat.

Dennis Man a jucat în acest sezon 26 de meciuri în toate competițiile. A marcat 7 goluri și a oferit și 4 pase decisive. Înaintea crizei, Gigi Becali era convins că va obține 20 milioane de euro pe fotbalistul arădean.

Dennis Man s-a transferat la FCSB în vara anului 2016 pentru suma de 300 de mii de euro, dar au fost semnate și unele clauze în favoarea clubului arădean. Prima dintre ele prevedea ca UTA să încaseze 100 de mii de euro dacă atacantul arădean joacă minim zece meciuri în primul sezon, dar această clauză a fost renegociată și arădenii s-au ales cu doar 20.000. A doua clauză era legată de debutul oficial la prima reprezentativă „tricoloră” și se ridica tot la 100.000 de euro. Man a bifat prima prezență în naționala condusă de Cosmin Contra pe 26 martie 2019, în disputa din preliminariile Euro 2020, contra celor din Insulele Feroe (scor 4-1), iar Gigi Becali a fost bun de plată. După plata TVA, în conturile cluburilor UTA și Atletico au intrat câte 41 de mii de euro, care-și vor împărți  în mod egal și posibilul procent din următoarea vânzare a arădeanului. Este vorba despre 11%, care, în caz că Becali ia cel puțin 17 de milioane pe Man, se cuantifică în 1,71 milioane de euro, din care va trebui plătit, din nou, TVA-ul.

Man s-a transferat de la Vladimirescu la Atletico la vârsta de 7 ani, fiind crescut de Cristian Păcurar, Francisc Tisza și Marius Demian într-o generație cu Petre, Oaidă sau Vasi. 9 ani a activat în „galben-negru”, iar doi în culorile UTA-ei, suficient pentru a atrage atenția prin talentul său cluburilor importante din fotbalul românesc. Man a participat cu UTA la barajele de promovare în Liga 1 cu Călărași și Voluntari, dar a și câștigat Cupa și Supercupa României la juniori mari în vara lui 2016.

Articolul din presa olandeză:









3 comentarii

  1. Să-și facă cruce cu piciorul dacă scapă de la FCSB…idem și pentru Petre.
    Iar cei tineri să deschidă naibii ochii și să realizeze că la o vârstă fragedă nu trebuie să se gândească la bani, ci la performanță…iar FCSB de ceva ani este antonimul performanței…când un cioban fariseu este manager, antrenor, psiholog, scouter și preparator fizic nu te poți aștepta la nimic altceva.

    0
    0
  2. DENIS MAN , da baiatul merita sa se duca la un club mai de valoare pt. ca este un baiat foarte talentat, ambitios si serios si daca o tine pe aceeasi linie, va ajunge cu siguranta un mare jucator . MANULE, iti doresc multa sanatate si succes pe mai departe !!!

    0
    0
  3. Era sansa lui si mi se pare absolut normal sa ajunga la cea mai buna formatie romaneasca de export,dar acum ajunge cu prosteala asta….Ciobanul il apreciaza ca marfa vandabila,nimic altceva,contrar tuturor….E momentul ca sa plece oriunde afara,altfel isi va rata cariera din cauza unui dobitoc si anii trec usor…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button