Handbal

Naumenko și Ivanenko întăresc Crișul înaintea barajului de promovare în Liga Florilor





Ca și UTA, handbalistele de la Crișul Chișineu Criș își doresc să deschidă șampania la finalul stagiunii pentru accesul în elită. Sebastian Tudor a sunat adunarea pe 9 iunie, iar de o săptămână, antrenamentele se desfășoară și în sala de sport din oraș.

În paralel, conducerea clubului a lucrat și la campania de achiziții, mai ales că regulamentul le permite noilor transferuri să evolueze și la barajul de promovare ce va avea loc pe finalul lunii iulie, sau la început de august. În acest sens, în „alb-albastru” vor ajunge după 1 iulie ucrainiencele Andryiana Naumenko (foto 1 – Ionuț Balauru, Hand-ball) și Anna Ivanenko (foto 2).

Prima sosește de la AHCM Slobozia, formație care, din pricina problemelor financiare, ar putea solicita înscrierea în Divizia A și nu în Liga Florilor pe care au terminat-o pe ultimul loc, dar fără a retrograda din punct de vedere sportiv. Naumenko este pivot și acoperă un post cu probleme, după ce Damian acuză o accidentare.

În schimb, Anna Ivanenko  vine sub formă de împrumut de la Minaur Baia Mare până în vara anului următor. Sportiva de orgine urcraineană poate juca centru sau inter.

Vă reamintim că, după noul sistem, cele 8 echipe ce și-au câștigat dreptul de a se bate pentru cele trei locuri disponibile (patru, dacă Slobozia chiar va face pasul înapoi) în Liga Florilor vor activa în două grupe de 4 și vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni încrucișat în semifinale. Căștigătoarele acestor meciuri vor deschide deja șampania, în timp ce pierzătoarele vor juca cu armele pe masă.

Iată componența grupelor:

Grupa 1: CSM Galați, Dacia Mioveni, CSU Știința București, CSM Tg. Mureș.

Grupa 2: CSU Neptun Constanța, Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț, Activ Prahova Ploiești.
Comentarii Facebook

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button