Glorii arădene

Rămas bun, Mister! Inima lui Ionuț Popa a încetat să mai bată în această dimineață





Fotbalul arădean s-a despărțit de cel mai bun antrenor al său din ultimele decenii. Internat pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean încă de acum 16 zile, după ce a suferit un stop-cardiorespirator, Ionuț Popa (67 de ani) a decedat în această dimineață. În jurul orei 8, inima sa a încetat din nou să mai bată, medicii au făcut eforturi să-l stabilizeze din nou, dar 55 de minute mai târziu „Mister” avea să ne părăsească definitiv.

Figură carismatică, un tehnician de mare valoare, Popa a fost nevoit să se retragă treptat din lumea fotbalului datorită problemelor de sănătate descoperite la începutul anului trecut. După ce a umblat la medici din țară, Timișoara, Cluj, Iași sau București, dar și din străinătate, „Mister” a aflat că are o tumoare inoperabilă în spatele ochiului, iar de atunci a trecut prin tratatamente specifice. Ultimul dintre ele l-a început în luna mai, dar, din câte se pare, corpul său nu a fost destul de puternic să-l ducă la bun sfârșit.

Născut pe 17 aprilie 1953, la Săvârșin, În cariera sa, Ionuț Popa a antrenat echipele Metalul Ineu, Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost și cea din orașul său, UTA, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Trupul neînsuflețit al lui Ionuț Popa va fi depus la capela din Sânnicolau Mic. Tot aici va avea loc și priveghiul și stâlpul, începând cu ora 20, iar sâmbătă, începând cu ora 13, Ionuț Popa va fi condus pe ultimul drum.

12 comentarii

  1. Marea întâlnire finala ,la care nu suntem pregătiți mereu. !!Le este data mai ales celor care ard ca o. făclie pentru meseria lor. !Rămân amintirile și alaturi de durerea familiei se alatura si durerea marii. familii a sportului !! COPACII MOR. IN PICIOARE. !! D-zeu să-l ierte. !!

    0
    0
  2. Nea Popica te-ai dus,erai obosit dupa atatea lupte duse pe teren si in afara lui.Nu gasesc cuvinte sa scriu ce simt.Fotbalistii din cer aveau nevoie de un antrenor….Odihneste-te in pace si de unde esti,te rog vegheaza asupra familiei !

    0
    0
  3. Fie ca Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă aline durerea în aceasta perioada de mare tristețe sufletească. Vă rugăm să acceptați condoleanțele noastre sincere.
    Clubul Sportiv Victoria Zăbrani

    0
    0
  4. Am aflat cu tristețe vestea!! Dar nu de la voi!! Nu va supărați pe mine dar sunteti primul site de stiri sportsi stiri accesat de mine!!! Sunteți în primul rand pt mine!! Si am. Fost trist sa vad ca Agerpresul publicase anuntul, plus toate siturile de sport si voi inca nu!! In final a aparut si anuntul vostru cu un design deosebit!! Pe Fb si pe toate siturile de sport (am deschis GSP acum) sunt o multime de mesaje de condoleante!! Si aradenii….???? A fost si este o figura importanta a orasului!! Si a sportului aradean!! Sigur, nu sunt in Arad acum, am aflat de pe net Dar voi sunteți principalul meu punct de informare despre UTA si personitatile ei!! Nu mi-o luati in nume de rau..!!!! . Popica merita mai mult!! DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA!!! HAI UTA!!

    0
    0
  5. PROPUN CA O PELUZA A NOULUI STADION SA POARTA NUMELE PELUZA IONUT POPA CINE VOTEAZA SA DEA CLIC IN MEMORIAM DRUM LIN SPRE VESNICIE

    0
    0
    1. Despre morți numai de bine, dar sunt utisti mai mari care ar merita chiar nume de străzi! Peluza să se numească una Moisi și cealaltă Mihoc.

      0
      0
    2. Posibil…nu stiu daca mica arena(noua) ar avea suficiente zone ca sa fie denumite dupa numele unor fosti mari UTA-isti,trecuti in lumea celor drepti unde tocmai a plecat si Mister Popica….
      Sa se odihneasca in liniste si pace!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button