UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” încheie fără joc amical preparativele pentru play-offul ligii secunde: „Sperăm ca aspectul motivațional și forța grupului să facă din nou diferența”





19 mai – 26 iunie, perioada în care UTA a pregătit play-offul ligii secunde cum a putut mai bine, date fiind condițiile restrictive din protocul pe sănătate emis de MTS și Ministerul Sănătății. Asemenea formațiilor din Liga 1, „roș-albii” au trecut prin toate etapele, de la cele trei testări pentru coronavirus și perioada antrenamentelor în grupuri de câte patru jucători și apoi la ședințele de pregătire comune.

Există, totuși, și o mare diferență, aceea că „Bătrâna Doamnă” nu a identificat nici măcar un adversar pentru un meci de verificare. Nicio echipă din zona de Vest nu a mai avut atât de repede treabă, pentru a fi un partener de întrecere sigur, regulamentar pentru arădeni. „Au fost șase săptămâni grele, atipice, cu o încărcătură aparte, în special din punct de vedere mental. Băieții au răspuns bine, sunt mulțumit de ei, dar avem un minus prin faptul că nu am putut disputa niciun meci amical în toată această perioadă. Am încercat, am vorbit în stânga și dreapta, cu CFR Cluj am fost cel mai aproape să reușim să jucăm, dar nu s-a legat nicicum. A contat și poziționarea noastră într-o zonă în care nu multe echipe și-au reluat din timp activitatea, respectând protocolul medical, cu cele trei testări necesare și asta fost. Până la urmă, știam că va fi o adevărată provocare această pregătire, sperăm să trecem peste acest impediment al lipsei meciurilor de verificare odată cu începerea partidelor pe punncte, iar aspectul motivațional și forța, valoarea grupului nostru să facă din nou diferența. Important este nu avem probleme de ordin fizic și medical, căci, altfel, băieții au capacitatea mentală să regleze din mers aspectele de ordin tactic și tehnic. Repet, determinarea va fi un factor important, ce va trebui dobândit și el cumva natural, vă sprijinul publicului nostru drag, al spectatorilor care ne-au împins spre atâtea victorii, în special pe teren propriu. Dar, știind ce bucurie putem declanșa în oraș prin victoriile noastre, suntem pregătiți să ne batem pentru orice minge și împotriva oricărui adversar, fie și unul care a avut posibilitatea să se regleze și prin meciuri amicale”, a menționat Laszlo Balint.

Legat de problemele medicale, antrenorul „roș-albilor” speră în recuperarea lui Marius Tomozei, care s-a antrenat aproape normal în ultimele zile. În schimb: „Pe Bogdan Stancu, din păcate, nu cred că vom putea deloc în play-off. Vechea problemă musculară nu-i dă pace, de câte ori încearcă să reintre în efort normal resimte din nou dureri. În schimb. Tomozei e bine din punct de vedere medical, însă e clar că mai are de recuperat fizic că să fie apt sută la sută pentru bătăliile ce ne așteaptă. În rest, micile probleme cauzate de faptul că, ori ne-am antrenat pe gazonul moale rezultat după ploi, ori ne-am pregătit pe suprafața sintetică, nu ne îngrijorează în perspectiva disputei cu Petrolul”, a adăugat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

După antrenamentul de astăzi, „roș-albii” au primit liber până luni, când demarează un ciclu săptămânal specific pregătirii unui meci oficial. UTA – Petrolul Ploiești ese joacă sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17, pe arena „Motorul”, fără spectatori.

8 comentarii

  1. Viata merge înainte și nea Popica ne veghează drumul cu multe necunoscute ,dar și cu multe bătălii câștigate în avans E greu fara un amical ,dar și riscul unor deplasări ,fara măsuri asiguratoare. Un virus care se lasă greu. S-a crezut că nu are urme palpabile. Ba atentează și la mersul firesc al lucrurilor !! Belgia și Olanda au anunțat măsuri restrictive la spectatori. Ei încep în septembrie dar pregătirile prin. august. Pe stadioane o treime de spectatori ,cu o distanta de. 1,5 m și bomba .!! Fără urale ,fara strigări sau manifestări în comun S-a constatat la Atalanta- Valencia că și uralele propaga virusul !! Înmuțenia generala e admisa o sirena puternica !!! Ai noștrii așteaptă să copieze modele !!!

    0
    0
  2. Se apropie momentul „rusinea rusinilor” care are in rol principal Petrolul Ploiesti. 0-3 si 3-0 golaveraj 0-6.
    UTA, chiar dacă n-a jucat amicale, este conectată 100%, abia așteaptă să iasă pe teren. Stiu cu cine au a face, sunt aceeasi.
    UTA este de liga 1.

    0
    0
  3. Sam e bine sa fi optimist,dar totodată trebuie sa privești lucrurile real. UTA nu are nici un amical (asta este o problemá gravá) e una să joci o miuța alta e să joci partide amicale. Eu cred că băieții noștrii vor pierde cu ploieștenii . Ploieștiul nu mai este echipa pe care a intilnito UTA ultima data. Dacă pierdem măcar sa pierdem cu un 1-0 decît să fim măcelăriți cu vre un 3-4 :0 …

    0
    0
  4. Incertitudine! Petrolul si-a demonstrat valoarea actuala si forma, in meciuri amicale dificile. Din pacate, noi nu… Conteaza si arbitrajul, care cred ca-i simpatizeaza…
    Meci deschis oricarui rezultat…
    Sa fim optimisti, ca acum nu mai avem de ales. HAIDE UTA!!!

    0
    0
  5. Este adevarat ca, va fi un meci care pe care dar noi utistii trebuie sa fim optimisti cu baietii nostrii care vor da totul pe teren pt. a castiga !!! Si ce daca Petrolistii au cateva meciuri amicale si UTA. nu !!! Meciurile oficiale au alta incarcatura asa ca, petrolistii nu au niciun avantaj !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII , FITI RAZBOINICI PE TEREN !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button