UTA Arad

Avocații UTA-ei și FRF-ului și-au susținut pledoariile astăzi, decizia să dă la Lausanne vineri!





Finalul de sezon al „Bătrânei Doamne” se joacă și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne. Cu sprijinul avocaților Cosmin-Flavius Costaș și Septimiu Ioan Puț, UTA a dat în judecată Federația Română de Fotbal, cu scopul de a-și recupera punctele pierdute prin înjumătățire înainte de intrarea în play-offului de șase formații, ce debutează chiar în acest weekend.

Audierea a avut loc în această dimineață, prin video-conferință. Avocații UTA-ei și-au susținut cauza de la Cluj, cei ai Federației, Adrian Stângaciu și Paul Ciucur au adus argumentele lor de la București, iar judecătorul englez a mediat totul de la sediul TAS, de la Lausanne (Elveția). După aproximativ trei ore de dezbateri, judecătorul britanic a hotărât ca până mâine după-amiază cele două părți să mai aducă completări la dosar, iar verdictul urmează a se da vineri, cu puține ore înainte de primul fluier al partidei UTA – Petrolul, din cadrul primei runde al play-offului.

Va fi de văzut, însă, și care va fi reacția Federației în cazul în care „Bătrâna Doamnă” va avea, din nou, 50 de puncte în clasament. E greu de crezut că vineri, 3 iulie, „echipa Burleanu” va mai schimba sistemul competițional, în sensul în care să întindă play-offul pe parcursul a zece runde (tur/retur). Însă, s-a demosntrat, la Casa Fotbalului orice e posibil.

12 comentarii

  1. …sper că advocații au depus la dosar și dovada cum FRF a judecat aceeași problema dar în ligile inferioare! Nu poți pe unii care au doar 3 puncte avans sá-i promovezi direct iar pe alții care au 11 puncte sá-i pui sa mai joace incá odată …este clar că FRF urmărește promovarea unor echipe ,,favorite,, în detrimentul meritului sportiv. Jeg uman acest șarpe Burleanu.

    0
    0
  2. Ma simt frustrat sa nu ni se spuna cum a motivat FRF decizia, si argumentele UTA-ei. Videoconferinta nu este secreta deci se stie ce s-a vorbit. Ma gandesc cum ar dfi raspuns FR$F la urmatoarea intrebare : ” De ce decizia luata la liga a 3 a pentru Aerostar ( din orasul natal al presedintelui FRF) nu este valabiola si la liga a 2-a ” ? Sper sa avem avocati competenti, desi un avocat strain , in cunostiinta cu procedurile TAS era mai util ( zic eu)

    0
    0
  3. Sper să nu avem o surpriză de la TAS să ne spună că hotărârea a fost luată de echipele din liga 2 iar ei nu pot face nimic.

    0
    0
  4. Nelu….UTA a apelat la Tribunalul Arbitra Sportiv…asta este tribunal (nu se tine cont de cum au votat celelalte echipe) aici trebuie că adevărul să primeze . Contează cum a votat UTA (dacă au fost de acord cu FRF atunci au pierdut) rămîne de vázut.

    0
    0
      1. Pai toate echipele de liga a doua de pe locurile 7-18 au fost „mituite” :s-a anulat campionatul, nu retrogradeaza nimeni, nu mai au cheltuieli. Deci…cum sa nu voteze ce vrea FRF ? Asta nu-i democtratie ! Si nici legal nu este

        0
        0
  5. Pe mine ma deranjeaza subcultura si interesele anumitor cluburi. care au votat „pro”….si ma refer la Resita,in primul rand,care te fura pe fata incepand cu competitiile de juniori,direct….Hai sa nu mai discutam in rest,fara rost…

    0
    0
  6. Mmmmda..si asa vor Miticii sa fie in top mereu…..Am scris deja scrisoare la Zeul fotbalului,dorinta mea,visul meu…..Vreau din toata inima sa vad baraj de retrogradare/promovare, intre Dinamo si Rapid…asta ar fi derby…..
    Pe viata si pe moarte…..Ha,ha,ha…..

    0
    0
  7. O situatie greu de judecat…….ciudata si unica cred……incepi campionatul 22 de echipe ……si il termini doar la promovare in grupa de 6 prin votul participantelor cu punctaj diminuat prin meciuri intr-o singura mansa……nu cred ca in lumea asta au fost sau vor mai fi cazuri similare……in primul rand federatia nu are personalitate si fermitate in decizii si a transferat toata responsabilitatea pe umerii cluburilor care au votat……greu de inteles si judecat mai ales pentru cineva din afara….. dupa ce legi si regulamente sa judeci acest caz nemaîntâlnit în istoria fotbalului ?

    0
    0
    1. Pai da, pui la vot 22 de echipe, din care unele s-au si retras (…”ca prostii”),si termini in 6 echipe, dintre care la 5 echipe le tai …cite 1 punct si la o echipa ii tai 5. Logic, cum sa nu voteze, „cu ambele maini”, echipele de pe locurile 7-18 ce vrea FRF …cind pe ele le-a scapat de cheltuieli si d retrogradare ? Ce democratie este asta ?

      0
      0
  8. Prima dată, judecătorul, cred că si-a făcut cruce și i-a trebuit câteva zile să-și revină. In Anglia nu s-a auzit de înjumătățiri de puncte. Este ceva nou pt el. Idei de Romania, ce să faci?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button