UTA Arad

Balint, despre decizia TAS: „Se creează un precedent periculos în sport, noi – oricum – ne-am pregătit să transformăm și cele 25 de puncte în promovare”



„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a suferit o înfrângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar asta nu înseamnă că lupta pentru promovarea în Liga 1 e compromisă. Arădenii au tot dreptul să se simtă deposedați abuziv de jumătate din punctele cucerite pe teren, în 24 de etape, însă de acum trebuie să se obișnuiască cu ideea că avansul lor față de adversarele din play-off rămâne de 5 și 6 puncte.

Evident, Laszlo Balint nu agreează decizia judecătorului din Manchester, comunicată în această dimineață și consideră că: „S-ar putea crea un precedent periculos. De acum orice Federație sportivă, nu doar fotbalistică, poate decide orice în cazuri pe care le consideră ea ca fiind speciale. Dacă aceasta e noua normalitate, de validare a unui asemenea raționament, ce putem face noi, cum ne putem opune? Altfel, cum am mai spus-o și cu alte ocazii, eu și băieții am stabilit încă din prima zi a pregătirii că trebuie să ne pregătim pentru situația dată și să transformăm cele 25 de puncte în promovare. Eu zic că suntem pregătiți să intrăm pe teren și să ne luptăm pentru fiecare minge, pentru fiecare punct”. Chiar dacă sunt supărați de decizia care ia echipei iubite jumătate din punctele muncite, arădenii vor paria pe UTA la case-pariuri-online.com fiind siguri de promovarea în primul eșalon.

Dacă TAS-ul accepta apelul înaintat de avocații clubului UTA, suporterii intenționau să sărbătorească, în această seară, refacerea avansului (+11 puncte față de echipele de pe locurile 2 și 3, Mioveni și Turris) în Piața Avram Iancu. Și tot aici, dar și în Parcul Regina Maria din Micalaca, fanii arădeni erau invitați să urmărească pe ecran mare desfășurarea disputei dintre favoriții lor și Petrolul, mâine, de la ora 17. După cum se știe, șase prahoveni au ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus și partida a fost amânată. „Într-adevăr, nu e sfârșitul de săptămână pe care-l așteptam cu toții, însă, pe de altă parte, cred că nimic nu e întâmplător. Nu am devenit pesimist după ultimele evenimente, decizii, dimpotrivă. Rămân optimist și le transmit băieților că nivelul de concentrare și determinare trebuie să rămână unul ridicat. Nu va fi deloc ușor să ne îndeplinim obiectivul, mai ales că au apărut toate aceste situații neprevăzute, însă vreau să transformăm dezamăgirea din aceste zile într-o mobilizare extremă pentru cele cinci meciuri pe care urmează să le disputăm. Ne bazăm în continuare pe unitate și spirit, mergem înainte cu pieptul în față și fruntea ridicată, cu speranța că ne vom face suporterii fericiți în această vară. Și ei sunt puterea noastră, vom face tot posibilul să le oferim bucuria promovării în Liga 1”, a adăugat Laszlo Balint.

În altă ordine de idei, utiștii încă nu au aflat rezultatele testării pentru SARS-CoV-2. După multe zile fără nicio infectare, Aradul are un caz confirmat, asta în timp ce în special în județele din sudul a țării sunt cu zecile.









6 comentarii

  1. asteptam motivarea dar in orice caz e ceva dubios e incredibil de fapt punctele alea au fost castigate pe teren in mod normal nu pot fi anulate de nici o comisie in plus unde e jumatatea de deciziede la liga a 3 a si cea de la liga a 2 a?in mod sigur lumea a inceput sa se comporte anormal!

    0
    0
  2. Tribunal corect după părerea majorității decizie catastrofal incorecta . Și atunci ?? O întreaga pledoarie ,,pro iure” ar fi degeaba. Unde e ,,dreptul”. ??În zâmbetul parșiv a lui Burleanu. ??După practici civile legea te sfătuiește să nu stai împotriva.Avocateste se contesta des juriile. Aici se. considera că cei care împart dreptatea ,nu au nimic de câștigat. !! OARE ???

    0
    0
  3. Stimati suporteri utisti! Nimic nu schimba situatia.Suntem valorosi ,PROMOVAM! Indiferent de FRF,TAS,Covid…Daca ne e frica,poate nici nu ar fi potrivit sa speram prea sus…Cu totii asteptam confruntari pe teren.Pan’la urma, asta cred ca e esenta competiei.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  4. Daca doamne fereste pierdem cu Turis , si avansul scade la 3 puncte o sa fie greu , foarte greu.
    Noi ca suporteri zicem ca echipa are valoare …etc etc dar cand e presiune totul se schimba.
    Dar cu daruire se poate
    Hai UTA

    0
    0
  5. Nu vreau să supăr pe nimeni sunt UTIST de mic dar un club mic nu poate să lupte cu FRF cu avocați mici ca și clubul(mici). Suntem extrem de slabi la aceste capitole! Sper că băieți să promoveze fără probleme dar după această înfrângere la TAS șansela ca FRF-ul să ne mănânce sunt destul de mari. HAU UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button