UTA Arad

Atacul și apărarea Petrolului, afectate de coronavirus: Bărboianu și Hamza – cei mai importanți fotbaliști ai ploieștenilor testați pozitiv înainte de meciul cu UTA!



Petrolul ar fi trebuit să debuteze astăzi în play-off-ul Ligii 2, când, de la ora 17:00, avea programat meci la Arad, cu liderul UTA, însă întâlnirea a fost amânată pentru o dată ulterioară, după ce la echipa ploieșteană au fost descoperite cazuri de COVID-19 chiar în ziua în care se pregătea să plece către vestul țării. Deși se spera ca rezultatele pozitive să fie eronate, să nu fie confirmate și după retestare, acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că situația trupei prahovene devine una complicată din acest moment.

Șase jucători, Younes HamzaSerge Yvan EkolloArmando VajushiȘtefan BărboianuAlberto Olaru și Adrian Nicolae, cât și magazionerul Romeo Ivan, poreclit „Peco”, sunt cei infectați cu noul coronavirus, notează Gazeta de Prahova, toți fiind asimptomatici. „Peco” a fost unul dintre oamenii responsabili cu targa la meciul de Liga 1 dintre Chindia și Poli Iași, desfășurat la 27 iunie, la Ploiești, când și-a petrecut mai bine de două ore lângă cele două echipe.

Odată cu această reconfirmare, primită vineri, cei depistați pozitiv cu noul coronavirus sunt în izolare pentru zece zile, departe de coechipieri și familii, în timp ce restul celor de la Petrolul, ieșiți negativ la testare, sunt, de asemenea, în izolare, dar fiecare la casa lui.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Prahova a început ancheta în privința acestui caz și se așteaptă finalizarea pentru a se lua măsuri în consecință.

Situația meciurilor jucate pentru Petrolul în acest sezon de Liga 2 a celor șase jucători depistați pozitiv cu SARS-CoV-2:

  • Ștefan Bărboianu (32 de ani) – fundaș – 21 de meciuri, de 21 de ori titular, o dată înlocuit. A jucat în două meciuri pentru Petrolul în Cupa României, ambele ca integralist;
  • Alberto Olaru (22 ani) – fundaș – 15 meciuri, 14 ca titular. În Cupa României are două jocuri ca integralist;
  • Adrian Nicolae (16 ani) – mijlocaș – 0 meciuri atât în Liga 2, cât și în Cupa României;
  • Serge Ekollo (21 ani) – atacant – a jucat pentru Petrolul în ultimele 9 minute ale meciului de Cupa României cu Sepsi OSK. A fost împrumutat în această iarnă de la Astra după ce în prima parte a sezonului de Liga 2 a jucat în 17 meciuri pentru Dunărea Călărași. În 16 a început ca titular și în patru a fost înlocuit. A marcat trei goluri, cu Sportul Snagov (2-0), ”U” Cluj (3-2 pe teren, 0-3 la masa verde) și Metaloglobus (3-1);
  • Armando Vajushi (28 ani) – atacant – nu a apucat să debuteze la Petrolul. A fost achiziționat tot în această iarnă, însă a fost accidentat în puținele meciuri jucate de Petrolul în acest an;
  • Hamza Younes (34 ani) – atacant – 13 meciuri în Liga 2 în acest sezon, 8 începute ca titular, de două ori fiind înlocuit, 0 goluri. A marcat două goluri pentru Petrolul în acest sezon de Cupa României, în care a avut trei prezențe, cu Industria Galda (1-0) și Sănătatea Cluj (7-0). Nu a înscris cu Sepsi OSK (0-1).

Meciul cu Rapid se joacă dacă restul componenților lotului echipei Petrolul ies negativ la următoarea testare

Petrolul va trebui să facă miercuri noi teste împotriva SARS-CoV-2, iar dacă cei aflați acum cu rezultat negativ se vor menține așa, echipa va putea juca meciul din etapa a 2-a a play-off-ului, cu Rapid, programat pentru sâmbătă, de la ora 20:15, pe ”Ilie Oană”.

În schimb, cei confirmați pozitiv vor efectua teste până când vor ieși negativi și abia apoi se vor alătura lotului. Până atunci, Petrolul trebuie să se descurce fără acești șase jucători și să spere că nu vor apărea și alte cazuri noi.

FRF nu a mai așteptat rezultatele retestării celor de la Petrolul, comunicând că partida dintre UTA și Petrolul a fost amânată și că va fi reprogramată la prima dată disponibilă. În funcție de cum vor avea drept de joc ”lupii”, date disponibile sunt 8 iulie, 14 iulie, 22 iulie și 29 iulie. „În cazul în care vor exista mai multe partide amânate, vor fi reprogramate în ordinea amânării acestora și utilizând toate datele disponibile din calendarul competițional”, a anunțat FRF.

Sursa: liga2.prosport.ro









8 comentarii

  1. Soarta sumbră pentru ploieșteni ,aruncați fara voia lor ,pe margine. E curios cum un grup superizolat. și controlat medical nonstop sa pateasca o infecție. Ca o anecdota clasica nu lipsește magazionerul. Adică ,,acarul Paun”. Până atunci UTA joaca cu TURIS. O nominalizată la un premiu făcut pentru alții !! Simpla ei participare o inobileaza destul .. ,,Infierbantata” de pauza lunga și nedreptățită prin comisii ,,UTA poate trece ,de aparenta detașare a oaspeților. Ar fi și un pas hotărâtor pentru consolidare pentru a doua oara a poziției de lider al unei întreceri ce i-a fost potrivnică de la început . Hai UTA. !!

    0
    0
  2. Comisia de Disciplină a Federaţiei Ruse de Fotbal a decis ca partida dintre Orenburg şi Ural să fie omologată la masa verde cu 0-3. Cu această ocazie, Erik Bicfalvi şi-a ispăşit etapa de suspendare şi va fi pe teren împotriva lui Ionuţ Nedelcearu.

    În urmă cu trei zile, partide intre FC Orenburg şi FC Ural Ekaterinburg a fost suspendată după ce 10 reprezentaţi ai echipei gazdă au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Echipa la care este legitimat şi internaţionalul român Paul Anton a fost plasată în carantină şi supusă mai mult teste de acest gen.

    Comisia de Disciplină a Federaţiei Ruse de Fotbal a decis ca meciul să fie decis în favoarea celor de la Ural, cu scorul de 3-0 la masa verde, deoarece sunt vinovaţii direcţi ai nedisputării partidei.

    Ural a primit 3 puncte „cadou” şi a urcat pe locul 9 în campionatul Rusiei. Astfel, Erik Bicfalvi şi-a ispăşit şi etapa de suspendare primită după cartonaşul roşu din meciul cu Tambov şi va putea fi folosit în runda viitoare, în meciul din deplasare cu Ufa, formaţia la care evoluează Ionuţ Nedelcearu.

    0
    0
    1. Rusia…Romania…in afara de prima litera diferenta de la cer la pamant ABSOLUT in orice domeniu ( chiar si in cel al integritatii , spaga de pe Dambovita fiind ultra cunoscuta in toata Europa ) , asa ca despre ce vorbim. Cei mai norocosi din aceasat ecuatie sunt cei de la Rapid , meciul de saptamana viitoare cu Petrolul o duce in postura de mare favorita la cele 3 puncte ( avand in vedere cele 5 absente preconizate in lotul petrolistilor )

      0
      0
      1. absentele ca absentele dar aia nu se antreneza pana joia viitoare ( miercurea viitoare fac o noua testare si daca nu iese vreunul pozitiv) cum frast se vor prezenta cu Rapid iar apoi miercurea urmatoare vin la Arad

        0
        0
      2. Intr adevar diferenta ca de la cer la pamant! Rusia mai are nevoie de cel putin 10 ani sa ajunga la salariul mediu din Romania, ca sa nu mai zic ca tara e complet ravasita de oligarhi iar coruptia e la nivelul tarilor din Africa Centrala.

        0
        0
        1. Pentru melancolicii comunistoizi, Rusia inca este un model de urmat. Astia sunt aia care nu rateaza nicio ocazie sa iti explice ca era mai bine pe vremuri, folosind argumentul stupid al locurilor de munca si locuintelor oferite cu marinimie de statul comunist (sic!)

          0
          0
  3. 2450 de bilete vandute pt meciul cu Petrolul? Penibil, in conditiile in care unii au luat intre 20-50 de bilete. Dar suntem buricul Pamantului.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button