Crisul Chisineu-CrișGloria LT CermeiLiga a 3-aProgresul PecicaȘoimii Lipova

Stadioanele din Chișineu-Criș, Pecica și Cermei vor găzdui și din toamnă meciuri de Liga 3-a, Lipova nu e sigură că se va întoarce acasă în acest an calendaristic





Grupările arădene de Liga 3-a l-au avut oaspete, joi, pe Aurel Ionescu, expert în infrastrucura bazelor sportive din cadrul Federației Române de Fotbal. Însoțit de oficialii cluburilor din județul nostru, federalul a vizitat stadioanele din Chișineu Criș, Pecica și Cermei în vederea omologării pentru ediția de campionat 2020-2021, în timp ce Șoimii Lipova a solicitat o derogare pentru prima parte a lunii august.

Vicecampioana ediției precedente, înghețată de FRF  după 16 runde ca urmare a pandemiei de coronavirus, nu știe dacă se poate întoarce acasă, din această toamnă. pe noua arenă de 1500 de locuri construită din fonduri CNI. Lucările la infrastructură și dotări se apropie de final, dar gazonul e cel care dă bătăi de cap. Din câte se pare, terenul ar mai avea nevoie de o reînsemânțare, poate chiar două și atunci, cel mai probabil, echipa lui Flavius Sabău va rămâne în „exil” la Pâncota.

În rest, Aurel Ionescu nu a avut multe obiecții de făcut la ceea ce a găsit la arenele din circuitul Ligii a 3-a din județul nostru.

Daniel Cherecheși (manager Crișul): „Nu am avut niciun fel de probleme cu omologarea stadionului Aurel Ardelean, totul arată bine la Criș. Ca și noutate, am schimbat porțile, acestea sunt acum moderne, de aluminiu. Dacă tot nu s-a putut antrena nici echipa noastră în ultimele trei luni, ne-am ocupat ca lumea de gazon, iar acesta se prezintă în condiții foarte bune. De luni, băieții își vor relua pregătirea în condiții excelente”

Cristi Pilan (director sportiv Pecica): „Am trecut cu bine de procedura de omologare a stadionului. Mai avem de montat scaune la tribuna I, avem termen până în 30 septembrie, deci timp suficient. Așadar, vom avea 500 de locuri pe scaune la tribuna întâi și toate vor fi și numerotate. Ca și noutate, vor fi montate și camere video, am primit termen un an de zile să rezolvăm și această problemă pentru ambele tribune, dar și sectorul rezervat oaspeților. Altfel, cel puțin deocamdată, nu ni s-a cerut nimic special legat de Covid”.

Petre Bulza (președinte Cermei): „Totul este perfect la Cermei. Ca și anul trecut, reprezentanții FRF au fost încântați de ceea ce au văzut la noi. Ca și noutate, s-a extins tribuna cu circa 60 de scaune pentru a permite accesul mai multor suporteri și susținători la meciurile echipei noastre. Am continuat investițiile la baza materială, mini-hotelul este finalizat ca și construcție și va intra în faza mobilării și utilării”.

Așadar, în luna august Federația își va trimite, din nou, un reprezentant specializat în omologări pentru a verifica stadionul pe care va alege, în cele din urmă, să joace Lipova. Bineînțeles, dacă Victoria Zăbrani promovează după barajul în trei cu reprezentantele județelor Gorj și Caraș Severin, va trebui omologată și arena „Josef Scheirich”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button