Arhivă articole

Zăbraniul nu-și cunoaște nici acum adversarele de la barajul de promovare în Liga 3-a: Gorjul – spre dueluri în trei, în Caraș s-ar putea să nu avem o campioană!Dacă Asociația Județeană de Fotbal Arad a simplificat lucrurile prin „înghețarea” Ligii a 4-a și decretarea Victoriei Zăbrani drept campioană județeană, în Gorj și Caraș-Severin, de acolo de unde trebuie să vină partenerele sale de la barajul de promovare din Liga 3-a, lucrurile sunt incerte. Sunt câte trei-patru formații în fiecare dintre cele două județe care speră încă la locul 1, dar la această oră nu știu cu siguranță când și cum vor juca. Se pare că ambele AJF-uri vor aștepta data de 15 iulie, respectiv posibile relaxări în ceea ce privește protocolul pe sănătate, pentru a lua decizia finală.

 

Campioana Gorjului se stabilește dintre Turceni, Bustuchin și Fărcășești

În Gorj, titlul de campioană pară să rămână o „afacere” în trei, adică Știința Turceni – 37 de puncte, Petrolul Bustuchin – 32 și Vulturii Fărcășești – 31.  Până una alta, preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a sugerat că măsurile impuse de autorități sunt destul de controversate, dar în acelaşi timp greu de respectat de către echipele de la judeţ. Până la o nouă ,,relaxare”, reluarea Ligii a IV-a şi a Cupei României (faza judeţeană) rămân incerte. ,,S-a dat drumul la antrenamente, dar cu îndeplinirea condițiilor de la Liga 1, care sunt extrem de greu de aplicat la fotbalul amator. Nu știu de ce s-a pus acest număr (n.a. 10), pentru că o echipă de fotbal are 11 jucători. De ce nu 20? Măcar să poți să faci antrenamente și cu rezervele. L-am sunat pe președintele Federației să ne consultăm vizavi de aceste lucruri. În țară, 5-6 AJF-uri au înghețat campionatul. Am zis să mai așteptăm puțin, să vedem ce se întâmplă. Poate după 15 iulie va fi o a doua relaxare. Noi ne-am dori să începem să jucăm fotbal. Dacă nu se va putea lucrul acesta, e clar că vom lua o decizie. Mai avem și Cupa României, care iar este cu probleme. Cum stabilim reprezentanta județului? Păi nu avem soluția decât să punem 32 de biletele într-o căciulă, să tragem și… asta e. În primul rând, ne dorim să nu punem în pericol sănătatea oamenilor noștri”, a precizat Prunariu la Radio Accent.

În Caraș se anunță „ciocniri” între primele două clasate din cele două serii sau…un „îngheț” fără campioană

În Caraș-Severin, cele mai solide echipe fac parte din „zona Oravița”. Progresul Ezeriș a ajuns la cota 39 de puncte, urmată de Voința Lupac, cu 33 de puncte, dar un meci mai puțin disputat. Dincolo, în zona Caransebeș, Rapid Buchin e prima și are 31 de puncte, pe când Șoimii Oțelul Roșu și Magica Caransebeș împart poziția secundă, având ambele câte 27 de puncte. Teoretic, aceste ultime două echipe ar trebuie să dea un baraj înainte de a se trece la disputele din „careul de ași”, dar nimic nu e sigur nici în Banat. „Este o situație foarte complicată, nu știm nici astăzi cum se va încheia în Caraș campionatul Ligii a 4-a și nici cele trei tururi rămase din Cupa României faza județeană. Noi am făcut din timp scenarii, dar iată că relaxarea s-a produs foarte lent, încă nu suntem în măsură să putem aplica ceva ca să fie bine și din punct de vedere fotbalistic, dar și medical. Mai mult, ultimele 10 zile ne produc frisoane, se vorbește apăsat de prelungirea stării de alertă și după 15 iulie, caz în care nu știu ce mai putem face. Vom aștepta până prin 13-15 iulie când vom avea informații de la Minister și FRF și vedem ce putem face. Noi vrem să primeze meritul sportiv, să jucăm ceva. Avem și o situație particulară în Caraș, cu două serii împărțite geografic și am fi obligați să dăm șanse primelor două clasate din fiecare serie. Sperăm să fie bine, dar nu exclud nici varianta de a îngheța campionatul și a nu desemna nicio campioană și, deci, nicio reprezentantă a județului Caraș la barajul de promovare în Liga 3-a”, ne-a declarat Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin.

Așadar, cu aproximativ o lună înainte de cele mai importante partide din istoria clubului, Victoria Zăbrani nu-și cunoaște adversarii.

1
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.