Arhivă articole

Stadionul „Francisc Neuman” ar trebui finalizat până la finalul acestei luni, probele, retușurile și recepția ar trebui făcute până la debutul UTA-ei în noul sezon

Ceea ce a început Tehnodomus în urmă cu șase ani, DRAST Company va finaliza în doar cinci luni. Firma câștigătoare a licitației pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman” a ținut ritmul de lucru ridicat și, dacă nu se întâmpla ceva neprevăzut, termenul de finalizare, finalul lunii iulie, va fi respectat.

De altfel, din 17 firme subcontractate la începutul lunii martie, în Calea Aurel Vlaicu mai lucrează doar zece și asta pentru că restul și-au terminat treaba. La această oră, tribuna a II-a și cele două peluze ar fi gata de predare, tot efortul constructorilor concentrându-se pe tribuna I. Aici mai este de lucru la toate cele trei niveluri, dar și la demisol, însă și aici s-a ajuns la partea de finisaje: montare de tavanuri false sau mochetă sau aplicarea ultimului strat de lavabil. Totodată, două dintre cele trei lifturi au fost montate, o atenție specială având camera tehnică, unde trebuie racordate și mascate un mănunchi de cabluri.

Conform graficului, se lucrează deja montarea celor două tabele electronice pe scheletele ridicate în colțurile terenului. Joi vor apărea și modulele, iar pe 20 iulie, angajații firmei maghiare de unde au fost comandate vor veni pentru a le pune efectiv în funcțiune.

Dacă pentru firma luminoasă constructorul a dat o comandă pe proprie răspundere și, s-ar putea, proprie cheltuială, parcările sunt exclusiv treaba Primăriei. Dacă cele rezervate spectatorilor s-ar putea să nu tragă în jos arena în ziua omologării, parcările pentru oficialități, autocarele echipelor și VIP-urilor sunt necesare. Noroc că iarba arată mult mai bine decât acum o lună de zile, semn că angajații Primăriei au găsit soluțiile tehnice să se ocupe ca lumea de gazonul recepționat în luna aprilie.

În fine, cel puțin deocamdată, arena va rămâne deschisă la colțuri și în partea superioară a tribunelor și peluzelor. Închiderea lor cu meșe a ieșit din calcul, iar tabla ar costa primăria în jur de 200-250 de mii de euro în plus și lucrările ar dura cel puțin două luni de zile în plus. Deocamdată, cei de la clubul UTA s-au angajat să „îmbrace” cât pot de bine în reclame porțiunile goale, însă – probabil – arena „Francisc Neuman” va fi într-o zi închisă în tablă, pentru a feri publicul de capriciile vremii.

Cert este că arena ar trebui finalizată până la finalul acestei luni, iar primele săptămâni din august vor fi destinate probeleor, retușurilor și recepției. Dacă UTA va promova în Liga 1, sunt șanse bune să debuteze pe noul stadion de 11.600 de locuri al Aradului, chiar dacă s-ar putea ca în runda inaugurală să ceară programarea pe teren străin.

14
0

21 comentarii la articolul: “Stadionul „Francisc Neuman” ar trebui finalizat până la finalul acestei luni, probele, retușurile și recepția ar trebui făcute până la debutul UTA-ei în noul sezon

  1. adica prima etapa in deplasare, nu acasa … nu stim cat va dura omologarea terenului, avizele de la pompieri, dsu, etc.

   7

   5
   1. Dar spațiul destinat galeriei adverse, a fost delimitat și îngrădit?? În ce peluză este?

    0

    0
 1. Dupa 73 de luni, (la care se vor mai adauga vreo 2, cel putin) ar fi cazul sa se termine lucrarile si sa se poata vorbi intr-adevar de un stadion functional. Nici Mesterului Manole nu i-ar fi luat atata, dar sa vedeti cum vor reusi cei din fruntea urbei( fosti, actuali, viitori) sa se impauneze cu asa -zisa realizare epocala.
  Trecand de la una la alta , oare tot atat va dura si pana cand vin premiile de la Concursul UTA 75?

  47

  2
  1. Asa este,doar ca asa cum spui,dupa atat timp de minciuni si amanari,cu toate ca firma Drast lasa clar ideea optimista,exista enorm de multe aspecte negative…Trec zilnic..Este un heirupism dezinvolt…Da-i inainte,sa fie….pe viteza…Vad niste cacialmale,de ma ia cu ameteli…
   „Afara vopsit gardul,inauntru leopardul”..Cioara vopsita….

   0

   15
 2. Dacă tot vor tăia panglica unui stadion făcut după chipul și asemănarea lor, adică neterminat, pe vânt și ploaie Bîlcea și ceilalți ”strălucitori” ar trebui să stea la tribună cu ”fraierii„ nu la căldură în lojă.

  39

  0
 3. Dar exteriorul chiar așa ramane pana la urmă? Proiectul arată total diferit în exterior. Fie, din ce am înțeles și interiorul tribunei 1 nu respectă proiectul, dar „a furat și a făcut” e principiul acestui oraș. Tăcem și înghițim până rămân doar ei.

  19

  0
 4. Ar trebui pus proiectantul să se suie să pună meșele alea pe exterior că numai el stie cum a facut proiectul. Oare cine-i? Niciun începător în proiectare nu făcea greșala asta. Nici nu vreau să mă gândesc ce nervi le-o fi produs celor de la Draft.

  8

  0
 5. MIOVENI – RAPID 0-0 pt. UTA. !!! Exact pronosticul care l-am dat inaintea meciului !!! Acuma UTA. trebuie sa castige obligatoriu meciul cu TURIS pt. a se detasa si mai mult de restul echipelor . HAI BAIETII , UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! VICTORIE !!!

  14

  3
  1. Am auzit ca toti cei care urlau ca trebuie mers neaparat la TAS,vor contribui financiar in recuperarea cheltuielilor…Exista formular de contributie ANAF…Ce zici?
   Meserias in pronosticuri…Cine,adevarat suporter UTA, nu doreste aceste egaluri?
   Probabil ai prevazut si eliminarea,nu-i asa?Stiai exact si minutul?Ai prevazut si ratarea monumentala a lui Hlistei?Mi-e si teama sa nu scrii ca a fost o conspiratie….:-)))Ca Jorza,Hlistei,au fost pe invers….
   Normal ca rezultatul ne convine perfect….Dar nu din cauza ca asa ai prevazut…..

   0

   20
   1. Adevarul e ca singurul care poate anticipa esti TU! TU le vezi si le auzi pe toate, doar TU ai dreptate, doar TU cunosti istoria echipei si as putea continua asa mult si bine😂
    Grandomania (si nu doar atat) iese prin toti porii, omule. Grandoman si logoreic!
    I-ai trimis o sapca , un fular si o palinca si acum ii scoti ochii ani intregi. E clar ca nu ai facut acel gest din bunatate ci ca sa te dai mare.

    20

    0
 6. Glumind un pic, am putea spune că UTA promovează si fără să joace că ăștia fac numai egaluri. Vorba cântecului, ”bate pasul tot pe loc, pe loc, pe loc…Problema lor!

  3

  0
 7. Tehnodomus nu a incput nimic !tehnodomus acum sase ani a inceput batjocorirea unui intreg oras impreuna cu falca si pnl!tehnodomus trebuie sa raspunda pt ca si a batut joc de acest stadion nu a respectat nici o lege sunt zeci de ani de puscarie pt cei de acolo odata si odata tot vor raspunde!

  4

  3
 8. Stati sa vedeti in 30 iulie se gaseste ca ceva nu e gata din vina altcuiva si termenul de finalizare se prelungește

  1

  0
  1. Termenul de finalizare conform contract este in luna Septembrie; constructorul vrea sa termine in Iulie ca sa poata UTA juca acasa primul meci in Liga 1. Hai UTA!!!

   0

   0
 9. Multumesc RAUL W pt, obiectivitate si sinceritate. Mai GIRO, vezi-ti de treaba ta, dinou ai inceput cu grandomaniile tale de prost gust ? Tu nu vezi ca, nimeni care scrie pe acest sait nu iti inghite ironiile tale aiuresti ? Vezi-ti mai omule de treaba ta, chiar nu ai alta treaba decat sa comentezi laudandu-te la infinit ?

  4

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.