Sporturi de contact

„Pantera” Tănăsie e convins: „Edi Gafencu poate ajunge campionul lumii la categoria sa, e o plăcere să lucrez cu el” + VIDEO



Sorin „Pantera“ Tănăsie, pugilistul de aur al Craiovei, campion mondial la juniori, medaliat cu bronz la Europenele de seniori şi campion european la profesionişti, se dedică de câțiva ani antrenoratului. Are în sală copii de la şase ani până la seniori, pune multă pasiune şi speră că să-și ducă elevii pe cele mai înalte culmi ale sportului cu mănuși.

Prin sfaturi și sprijin moral în special la meciurile importante, „Pantera” a pus umărul și la ascensiunea lui Eduard Gafencu, cel mai în vogă fighter arădean, însă de câteva zile relația lor profesională a trecut la un alt nivel. Tănăsie se ocupă personal de antrenamentele lui Edi chiar la sala sa de la Craiova, poate una dintre cele mai moderne de profil din țară. „Să lucrezi cu Edi e o plăcere, nu știu cine nu și-ar dori un sportiv ca el în sală. Noi colaboram demult, iar Edi nu este la primul cantonament la Craiova, dar – într-adevăr – acum relația noastră profesională este și mai puternică. Edi are toate calitățile necesare pentru a atinge marea performanță în kickboxul mondial, fiindcă este foarte inteligent si inventiv în ring și cred că s-a văzut foarte bine acest lucru în ultimele sale lupte. În plus, în sala de antrenament este un băiat foarte serios, cât îi spui să muncească atâta muncește și o face la intensitate maximă. Se vede că iubește ceea ce face, aspect esențial în acest sport dificil”, spune Sorin Tănăsie (40 de ani).

În Bănie, în sala „Panterei”, Edi Gafencu se antrenează în compania altor două talente ale boxului românesc. „Sunt copii cu care poate lucra foarte bine pe brațe pentru a-si forma din nou ochiul și reflexul. Toți venim după o pauză luată fără voia noastră și e important să ne recuperăm cât mai repede ritmul de competiție. Cei doi băieți de care pomeneam sunt Cristian Doru, la categoria 75 de kilograme și Alex Boldu, la 81 de kilograme, semifinaliști în campionatul național de tineret”, a adăugat noul antrenor al arădeanului de 27 de ani.

De la revenirea în circuitul profesionist, Gafencu a adunat 12 victorii în ring, dintre care 8 prin KO. „Vă spun sincer, dacă Edi vrea să ajungă campionul lumii la categoria sa, este capabil fără doar și poate să ajungă acolo. Depinde doar de el, în primul rând de psihicul său, de câte sacrificii va face în continuare pentru a încerca să urce în vârf. Noi vom fi lângă el, îl vom sprijini cu tot ceea ce are nevoie, căci un luptător cu calitățile sale nu găsești și, mai ales formezi, foarte ușor în România”, mai consideră Tănăsie.

În mare parte, revenirea lui Edi Gafencu în ring pentru un meci oficial depinde și de evoluția pandemiei de coronavirus, cazurile de infectare crescând destul de mult în ultimele săptămâni în țară. Cert este că mai mulți promoteri și l-ar dori pe sportivul arădean la galele ce ar trebui reluate cel mai târziu în toamna acestui an.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button