Liga a 2-a

Teleormănenii au prins aripi după succesul de la Arad, dar au și contestat ora de disputare a jocului cu UTA: „E bătaie de joc la adresa noastră și a adversarilor”





Turris Oltul Turnu Măgurele, surpriza acestui sezon de Liga 2, poate deveni și surpriza play-off-ului pentru o promovare la care n-a visat județul Teleorman, care n-a avut niciodată un club în prima ligă a România. Trupa lui Erik Lincar a produs prima surpriză a turneului de accedere în Liga 1, învingând, joi după-amiază, la Arad, pe UTA, liderul care nu pierduse niciodată în acest sezon pe teren propriu, ba, mai mult, încasase numai un gol. Acum s-a terminat 4-3 pentru oaspeții din sudul țării, care se înfig serios în lupta pentru primele trei locuri.

Pentru Turris Oltul au marcat Dragoș Tescan (21), Silviu Pană (45), Albert Voinea (54 – penalty) și Florian Haită (89), în timp ce pentru UTA au înscris Romario Moise (3), Valentin Buhăcianu (31) și Cristian Bustea (58). Arădenii au condus de două ori și au fost de fiecare dată egalați, apoi teleormănenii au preluat conducerea și au fost egalați, ca lovitura de grație să fie dată chiar în ultimele minute.

Haită: „Această victorie ne dă un moral excelent pentru următoarele jocuri”

Reușita decisivă i-a aparținut lui Florian Haită, care a profitat de o eroare a lui Ilie. Juniorul împrumutat de la Viitorul a primit în dreapta careului și l-a executat pe Florin Iacob cu un șut din 12 metri lateral la colțul lung. La final, mijlocașul de 19 ani a fost rezervat în a da șanse echipei sale la promovare. „Ar fi o performanță extraordinară să promovăm din primul an petrecut în Liga 2 și sperăm să o îndeplinim. Nu vreau să spun că au crescut șansele noastre la promovare sau că suntem favoriți, dar am câștigat aici și o să vedem în partidele următoare. Această victorie ne dă un moral excelent pentru următoarele jocuri”, a spus Haită (foto, în stânga, în duel pentru minge cu Romario Moise), care în sezonul regulat a jucat ca titular în toate meciurile celor de la Turris Oltul și a înscris trei goluri.

Ispas: „Am câștigat unde alții nu au putut”

Din echipa învingătorilor a vorbit la finalul partidei și fundașul Denis Ispas (26 de ani). Acesta a avut o mare ocazie de gol în minutul 12, când, din 6 metri, a trimis de puțin pe lângă poartă. Jucătorul care are 12 prezențe în Liga 1 pentru Dunărea Călărași spune cum el și coechipierii săi au reușit să se motiveze.

În plus, la nervi, nemulțumit că Turris Oltul e pusă de FRF și televiziuni să joace pe zi, în căldură, Ispas a avut o replică ce amintește de o alta celebră în fotbalul românesc, a lui Cristian Borcea. „Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League”, spunea fostul acționar al lui Dinamo în 2002, atunci când „câinii” se luptau pentru titlul de campioană și pentru calificarea în competiția supremă europeană, însă, în cele din urmă, rata acest obiectiv. Acum, Ispas spune: „Lăsați-ne să facem performanță”, acuzând FRF și televiziunile că îi pun piedici echipei sale pentru a promova în Liga 1. „Noi am mai reușit să câștigăm unde alții nu au putut. Singura echipă care a câștigat la Farul tot noi am fost. Acum ne bucurăm că am câștigat și la UTA și am obținut trei puncte foarte, foarte importante pentru noi. Tot timpul, Mister și cei de pe lângă echipă, ne-au îndemnat să credem în noi și în momentele cele mai grele nu poate să ne ajute nimeni, doar să ne ajutăm noi pe noi, în echipă. Fiecare în pătrățica lui să ajute pe celălalt și doar împreună putem câștiga și face o performanță care pentru Turnu Măgurele va fi una istorică. Noi nu avem numele UTA-ei sau al Petrolului sau al Rapidului. Noi suntem o echipă mică, o echipă muncitoare, care dorim să facem performanță și vrem să avem liniște. Să ne lase toată lumea să facem performanță, că nu e normal să jucăm două meciuri la 17:00 și ceilalți să joace la 20:00. Noi am jucat la 40 de grade, pe sintetic. Nu e normal. E bătaie de joc la adresa noastră și la adresa adversarilor”, a comentat Dragoș Ispas la DigiSport.

Cu succesul de la Arad, Turris Oltul a urcat pe locul 2 în play-off, apropiindu-se la doar un punct de liderul UTA și distanțându-se de CS Mioveni.  Ambele echipe au însă câte un meci în minus, însă, până când aceste jocuri vor fi desfășurate, teleormănenii se mențin în loc direct promovabil. „Echipa și liniștea pe care le avem, și oamenii dornici de performanță, nu sunt lucruri de neglijat și ne stă la îndemână să promovăm. Stăm la mâna noastă, nu la mâna niciunui rezultat”, a mai spus Ispas, care a mulțumit coechipierilor săi din atac pentru evoluția din acest meci: „Au fost șapte goluri, dar eu, unul, personal, nu voiam să primesc atâtea goluri. Sunt fundaș central și echipa mea nu vreau să primească goluri. A venit rândul atacanților acum să ne scoată. Am avut și meciuri, când s-a început returul, în care noi i-am scos pe ei. Acum a venit rândul lor. De accea suntem 11 în teren și suntem o echipă.”

În sezonul regulat ”înghețat” din cauza pandemiei, Ispas a evoluat în 23 de meciuri și a înscris două goluri.

La finalul meciului de la Arad, după succesul cu UTA, Turris Oltul au format hora bucuriei pe gazon.

liga2.prosport.ro

Foto: UTA Arad și Ciprian Petcuț / Sport Pictures

3 comentarii

  1. Ciocu mic si pasu’ mare.
    Nu va mai plangeti fiindca pentru mine ati castigat dubios. Golul de 1-1 offside in momentul sutului + respingere in fata Iacob; penalty cu un fault aproape identic cu cel asupra lui Ionita de la sfarsitul partidei + la executare mingea trece pe sub mainile lui Ionita; golul 4 no comment.
    Un arbitraj +10% pentru Turris. Vorba cuiva: „ca piscatura de tantar”

    0
    0
  2. Bai ISPAS !!! A-ti castigat ca a-ti avut noroc la cate ocazii a avut UTA. Daca Ursu la 1-0 dadea gol din pozitia foarte buna pe care a irrosito, UTA facea 2-0 si erati Game over !!! La golul vostru de 1-1 a fost OFSAID CLAR de tot dar ala de tusa s-a facut ca nu vede !!! Si 11 m a vostru ,nu prea a fost, a cazut prea usor ala in careu !!! A-ti prins o aparare intr-o zi foarte proasta dar si asa corect meciul trebuia sa se inchee 3-3 daca nu gresea Fl. Ilie care nu stiu ce a fost in capul lui la o asemenea faza simpla ? Stai linistit ca, cat de cocos te dai nu o sa promovezi, o sa vezi, mai vorbim !!! HAI UTA., HAI BAIETII, REVENITI-VA CU PICIOARELE PE PAMANT SI BATETI PETROLUL MIERCURI CA ALTA VARIANTA NU AVETI !!!

    0
    0
  3. Ce mediocri suntem în gândire și in declarații,dacă și cu parcă ?,am pierdut,dar eu am încredere in antrenor și grup, toți ne atacă iar noi, in special arădenii, utisti,din disperare sau prea multă dorință de liga 1 punem presiune inutilă pe jucători și antrenor, precum zicala,”sa fii om e lucru mare”,dar sa fii suporter cum e???,din păcate la greu UTA nu are prea mulți suporteri, eu unul cred că valoarea grupului își va spune cuvântul, dacă mă înșel înseamnă că o promovare bazata pe rezultate și supoziții nu cred că reflectă valoarea clubului pe care îl iubesc,hai băieți,hai UTA, jucați din plăcere,cu gândul la tribunele pline,in rest și Messi și Ronaldo sunt criticați……!!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button