26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ciucur a rămas în tribună cu Turris din rațiuni tactice: „Decizie greu de luat când vorbim despre un fotbalist foarte bun, care se pregătește ireproșabil”

În absența lui Marius Tomozei, care se pune la punct din punct de vedere fizic după ce a ratat o parte din pregătire pe motive medicale, Laszlo Balint și colaboratorii săi au fost nevoiți să apeleze la un alt fundaș de bandă dreaptă. Fiindcă nu au apelat la Andrei Rus, Melinte sau Ciucur, care au mai evoluat pe acel post, se poate spune că stafful tehnic utist a improvizat puțin cu Cristian Bustea.

Fotbalistul sosit în vara anului trecut de la Daco Getica s-a achitat în general bine de sarcini și a înscris și un gol, printr-un șut plasat de la 20 de metri. A surprins, însă, neincluderea lui Ciucur nici măcar pe foaia de joc și vorbim despre un fotbalist cu foarte multe meciuri la nivelul Ligii 1, unul dintre puținii care au mai fost păstrați în lotul din sezonul precedent. „O decizie greu de luat când vorbim despre un fotbalist foarte bun, care se pregătește ireproșabil, însă am luat-o din rațiuni tactice și legate de numărul juniorilor. Alex e tipul de fundaș ceva mai ofensiv și știam că cei de la Turris ne vor ataca în special pe benzi. Am optat pentru Bustea de această dată și, cu excepția fazei de la golul doi, unde putea face mai mult, în rest s-a achitat bine de sarcini. A marcat și un gol, rămâne însă de văzut care sunt soluțiile pentru meciul  care urmează. Nu doar Ciucur, ci sunt și alți băieți care, la cu se antrenează, ar merita un loc în primul 11 sau măcar pe foaie, de aceea deciziile în ceea ce-i privește sunt greu de luat și neplăcute”, consideră Balint.

Antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” a fost deseori observat consultându-se în special cu Alin Pânzaru, noul său antrenor secund. „Toate sfaturile colegilor mei sunt importante pentru mine și am discutat cu toți și pe parcursul acestui joc. Toți sunt foarte competenți și mă ajută să observ uneori niște lucruri care mai îmi scapă fiind în febra meciului. E adevărat, cu Alin m-am consultat poate ceva mai mult într-un anumit moment al jocului, fiindcă a avut niște sugestii, variante…Atât și nimic mai mult, când câștigăm, câștigăm cu toții, când pierdem e vina tuturor”, a mai punctat Laszlo Balint.

Dacă, inițial, stafful tehnic utist ar fi dorit să le ofere măcar o zi liberă jucătorilor utiști, programarea pentru miercuri a restanței cu Petrolul, de vineri, „roș-albii” s-au întors la treabă și se vor antrena zilnic până la vizita „lupilor”.

11
1
%d blogeri au apreciat: