UTA Arad

Tomozei, din nou în tribună? „Avem nevoie de jucători apți 100%, mi-e greu să aleg primii 18”; Al doilea fluier – eliminat din fondul sonor!



„Bătrâna Doamnă” se întoarce mâine pe teren pentru punctele care să-i readucă echilibrul și încrederea, pierdute puțin după eșecul neașteptat cu Turris Turnu Măgurele, din cadrul etapei secunde a play-offului ligii secunde la fotbal. Au fost lucruri care nu au funcționat în special pe partea defensivă, însă asta nu înseamnă că Laszlo Balint va opera schimbări în „11”-le pe care-l va alinia cu Petrolul Ploiești.

Principala discuție se poartă în jurul lui Marius Tomozei, care a rămas în tribună în urmă cu 6 zile și – probabil – așa se va întâmpla și mâine. „Tomozei face pași importanți în direcția recuperării totale. De fapt, el medical e bine,  însă fizic mai are mici probleme. A existat o perioada lungă în care nu a făcut nici măcar pregătire nespecifică și e inclusiv spre binele său să nu-l băgăm direct în astfel de meciuri, de intesitate maximă. Trebuie să avem grijă, să fim prudenți, în așa fel atunci când vom apela la el să ne ajute așa cu ne-a ajutat deja în acest sezon. Degeaba ești undeva la 80%, căci cei care intră  în teren trebuie să fie 100% din toate puncetle de vedere”, a menționat Laszlo Balint.

Mai inspirat în alegerile făcute

Pe de altă parte, antrenorul „roș-albilor” știe cel mai bine ce garanții îi pot oferi elevii săi în acest moment, independent de evoluția lor contra celor de la Turris. „Eu am spus-o și data trecută, nu îmi este deloc ușor să aleg nici primii 11 nici primii 18 pentru că băieții se antrenează exemplar. Sunt anumite decizii pe care le iau în primul rând din cauza acestei reguli cu jucătorii sub vârstă, pentru că trebuie să avem doi dintre ei în teren și – bineînțeles – trebuie să avem soluții în cazul în care, Doamne ferește, se întâmplă ceva cu ei și nu pot continua meciurile. Practic, patru locuri din lotul de 18 sunt ocupate din asemenea rațiuni, dar alegem ceva și în funcție de particularitățile adversarului sau a strategiei pe care vrem să o adoptăm. Sper să fiu mai inspirat, iar de această dată și jucătorii care vor veni de pe bancă să aducă plusul așteptat. Avem calitate, determinare și avem motivația de a reuși să trecem cu bine de acest playoff și atunci toată lumea trebuie să contribuie într-o egală măsură, indiferent de minutele pe care le petrece pe teren. Ca antrenor trebuie să mă gândesc tot timpul la diverse scenarii, să avem inclusiv un plan B în cazul în care lucrurile nu funcționează. Trebuie să vedem ce putem regla cu jucătorii care vin de pe bancă, sunt extrem de multe aspecte care cântăresc în selectarea lotului convocat pentru meciul respectiv și apoi și a primului <<11>>. Bineînțeles, trebuie să ținem cont și de faptul că am jucat primul meci după o perioadă extrem de lungă în care ne-a lipsit competiția. Și nu ritmul de joc a fost neapărat problema, ci tonusul. Acesta vine atât din perspectiva aspectului fizic, cât și din cel mental. Tonusul competițional este cu totul și cu totul particular”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Mici emoții pentru testarea de vineri

Conform protocolului, UTA se va testa pentru șasea oară de la reunirea din luna mai vineri, cu trei zile înainte disputei de la Mioveni. Fiindcă inclusiv cazurile de infectări din fotbal continuă, ultimul exemplu în acest sens fiind maseurul de la FC Argeș, ce a dus la amânarea derby-ului județului, cu CS Mioveni, Laszlo Balint are și el anumite emoții în acest sens. „Ne pare rău că a apărut acest nou caz în Liga 2-a, cel de la Pitești. Eu le vorbesc mereu jucătorilor despre acest lucru, le reaminesc să fie prevăzători. Sper să rămânem feriți de astfel de probleme, trebuie să facem toate eforturile să rămânem să nu avem infectați. Trebuie să recunoaștem că nu e deloc ușor să te lupți cu un adversar nevăzut și de aceea mă rog ca la testele de la finalul săptămânii să rămânem cu toții negativi. Chiar vreau să terminăm pe teren acest campionat și cred că dorința mea e și a tuturor celor implicați în acest play-off”, a mai comentat „principalul” arădenilor.

Ajustare importantă la înregistrarea cu cântecele galeriei

Bineînțeles, porțile arenei „Motorul” rămân închise pentru publicul spectator, care, în schimb, are opțiunea de a urmări partida UTA – Petrolul din Piața Avram Iancu. La boxele stadionului se vor auzi din nou înregistrări cu scăndările și încurajările galeriei utiste. „Chiar trebuie să-i felicit pe cei din club pentru maniera în care au reușit să capteze încurajările publicului nostru. E adevărat, e doar o palidă consolare, adică un sprijin palid comparativ cu ceea ce se întâmplă la noi ca atmosferă în momentul în care tribunele erau pline. Dar, până la urmă, este un imbold, la fel ca și gândul că oamenii se adună și ne încurajează chiar și de la distanță, urmărind desfășurarea meciului pe acel ecran amplasat în Piață”, a completat Balint, care a insistat și pentru eliminarea de pe înregistrarea cu cântecele galeriei a celui de-al doilea…fluier, ce se auzea în buclă cam din 8 în 8 minute. „Se va rezolva și această problemă. Inițial am crezut că sunt mai mulți arbitri și băieții s-au mai oprit la început, dar lucrurile sunt discutate și pe cale de rezolvare”









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button