UTA Arad

Balint, foarte franc după remiza cu Petrolul: „S-a dus naibii avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off, trebuie să ne trezim și să demonstrăm că merităm promovarea!”





Din cele 6 puncte puse în joc pe teren propriu în debutul play-offului ligii secunde la fotbal, UTA s-a ales cu unul singur și începe să privească cu îngrijorare în spatele său cu trei runde înainte de concluzia stagiunii. Liderul eșalonului secund a pierdut cu Turris Oltul (scor 4-3) și a remizat în această seară cu Petrolul (scor 1-1).

„Este greu să emiți pretenții când faci aceste greșeli defensive”

Cele două rezultate au agitat puțin aple în vestiarul utist, lucru confirmat la finalul meciului de antrenorul Laszlo Balint. Acesta nu a mai părut deloc calm și și-a cam criticat elevii, fapt mai puțin întâlnit în acest sezon, unul care decurgea atât de bine până la întreruperea provocată de epidemia de coronavirus. „Este greu să emiți pretenții la promovare în momentul în care primești gol de maniera în care am primit noi. Sunt două meciuri pe care le-am disputat pe propriul teren și am primit golurile la modul în care le-am primit. Practic, a fost prima minge aruncată în careu de cei de la Petrolul și am scos mingea din plasă. Este foarte, foarte greu să emiți pretenții și să ai pretenții să joci la nivel de prim eșalon în momentul în care faci aceste greșeli defensive. Eu, astfel am și gândit meciul. Știam că o să fie destul de greu să ne creăm ocaziile pe care ni le-am creat în meciul precedent. Știam că Petrolul va fi o echipă destul de bine organizată pe momentul defensiv, a și venit cu un sistem schimbat, a jucat cu doi atacanți. Au încercat să ne surprindă pe spații, am contracarat destul de bine această problemă, însă, repet, la prima lor centrare mi-e și greu să îmi găsesc cuvintele. Chiar și sufletul acela pe care mi-l doream să se vadă din partea băieților, acel spirit din nou s-a lăsat așteptat”, a declarat Balint la microfonul celor de la Digi Sport.

După, poate, cea mai proastă repriză făcută de UTA în acest sezon, lucrurile au arătat ceva mai bine după pauză. Moise a și egalat, dintr-un penalty, reușita lui Deac. „Mă bucur că la pauză am reușit să revigorez un pic echipa. Am făcut și acele schimbări, am reușit să egalăm repede, am reușit să ne mai creăm și câteva situații, dar, din păcate, din nou, nu am avut forță să presăm până la sfârșit pentru a ne asigura cele trei puncte. Dar, este un punct care poate conta până la final”, a adăugat „principalul” arădenilor.

„Ne-am complicat destul de mult situația”

Reporterul a remarcat apoi că Laszlo Balint este destul de acid și pesimist, iar antrenorul l-a întrerupt și și-a spus și alte nemulțumiri. „Vedeți și dumneavoastră ce situație este în acest play-off. Mai sunt nouă puncte puse în joc. Din păcate, ne-am complicat destul de mult situația, pentru că s-a dus – vă rog să îmi permiteți expresia – «S-a dus naibii» avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off. Noi am reușit, între ghilimele, să aducem echipa în această ipostază. Să vedem dacă vom putea să ducem această luptă cu succes până la final. Nu este ușor, nici nu sunt foarte multe soluții acolo, cel puțin la fundașii laterali. Se resimte foarte mult lipsa lui Tomozei, din păcate, Stancu la fel, care a fost accidentat și a ieșit din calcule pentru tot acest play-off. Dar, repet, ăstia suntem și trebuie să mergem la luptă până la final”, a mai declarat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

„Mai avem trei meciuri în care trebuie să demonstrăm că merităm promovarea”

În final, Balint a spus clar că UTA mai are de demonstrat că merită să promoveze în elită. „Nu sunt pesimist, dar jucătorii trebuie să înțeleagă. Trebuie să ne trezim, pentru că toată lumea ne-a unflat înainte de acest play-off. Că UTA este cea mai bună, că va defila. Nu, se demonstrează. Eu am atras atenția asupra acestui lucru încă din momentul în care s-au înjumătățit punctele și ni s-au dat acele variante că, din punct de vedere matematic, UTA are mai multe șanse. Fotbalul nu este matematică. Jucătorii mei, din păcate, nu au înțeles acest lucru. Știam foarte bine ce fel de play-off ne așteaptă. Știam foarte bine cum va fi și sub ce intensitate vom juca fiecare meci, ce intensitate va avea fiecare duel, de ce atitudine avem nevoie ca să ieșim câștigători din aceste dueluri și, până la urmă, să ne asigurăm cele trei puncte. Le-am spus-o și băieților acuma: «Din acest play-off va promova cine va merita să promoveze. În cazul în care UTA, la sfârșitul acestui play-off, va fi pe primele două locuri, va merita să promoveze. În cazul în care nu, înseamnă că nu merităm promovarea». Și trebuie să demonstrăm. Mai avem trei meciuri în care trebuie să demonstrăm că merităm promovarea. E simplu. Atât”, a mai spus Balint, care a plecat spre vestiare, unde, însă, nu a zăbovit prea mult. S-a întors pe banca de rezervă și apoi s-a plimbat vorbind la telefon pe covorul sintetic de pe „Motorul”.

În runda următoare, a treia a turneului de promovare, UTA joacă luni, 20 iulie, de la ora 17:30, la CS Mioveni, însă ambele echipe mai au de trecut o testare petru coronavirus la finalul acestei săptămâni.

18 comentarii

  1. E simplu… Sa pierdut cazul la TAS, dar trebuia sa vina explicatia si motivarea deciziei….. Ciudat ca nu a mai sosit…oare nu se vrea promovarea? Domnule Meszar… nui Aradul nici acum pregatit?
    Pe unii jucatori ii cunoastem si stim potentialul lor… iar unii joaca de parca ar fi fost motivati sa nu joace.
    sper sa gresesc dar sa dea Domnul sa se afle cine din echipa sau conducere joaca la adversari…..ca
    in Arad nu mai are ce cauta…. mars cu tradatorii

    0
    0
    1. Sunt dusi complet cu sceniaritele astea , ce Dzeu are motivarea cu promovarea ?? Ce drac , crezi ca Mesazar a vorbit la TAS sa blocheze decizia . Vai de capu vostru

      0
      0
  2. Gyuszy vezi să nu scapi vestiarul..la interviu la Digi , Ioniță reproșa că dacă se începea cu el titular altul era rezultatul! Parcă ziceai că jucătorii înțeleg alegerile tale! La Mioveni dacă veți avea atitudinea cu care ați jucat la miercurea Ciuc, câștigați meciul! Echipa din minutul 65-70 se sufocă! Ce pregătire a-ți făcut , că se gată repede bateriile?

    0
    0
  3. Dragi jucatori, mai putine vorbe si mai multe fapte. Un singur lucru trebuie inteles, nicio echipa nu se va da la o parte, pt a face loc UTA-ei sa promoveze. Asa ca, mai incetati cu fantezia de a va vedea deja cu sacii in caruta si gata promovati. Atentie, nu repetati prostia celor de la Soimii Lipova de anul trecut. Asadar, nimic nu este pierdut daca va treziti la timp. Depinde de voi ce vreti: mediocritatea ligii a 2-a sau laurii ligii 1. Stiti ca odata ajunsi in liga 1, o sa va creasca valoarea, deci, puteti ajunge in varf. De voi depinde, cat de uniti sunteti. Vreti mai mult de la viata?

    0
    0
    1. Istetule se poate dovedi ca Lipova nu a avut conditiile Utei . Nu au inca stadion se pregatesc cum si unde pot . Nu umbla tot Aradul sa-i ajute . Lipova nu are sponsori cum are Uta . Ok Lipova nu este un brand ca si Uta . Deci comparatia nu este cea mai buna .

      0
      0
  4. Echipa a jucat,din pacate..parca timorata,ba chiar neputincioasa in multe momente,fara solutii lucide,haotica… iar individual a fost primul meci din toata aceasta editie de campionat,in care nu am vazut absolut nici o sclipire personala….
    Tocmai acest joc incalcit,fara perspectiva clara,le-a dat aripi petrolistilor,de parca i-am invitat peste noi..
    OK…sa se abtina injuratorii,pentru ca deocamdata privim de sus in jos in clasament…Nu e voie sa faci comparatii,dar tragand cu ochiul si la echipele angrenate in acest „turneu final”,vad aceeasi problema…fluctuatia constantei in joc…
    E adevarat ca am facut pana acum doar un 1 punct din 6 si acela cu noroc astazi(sa recunoastem) dar clasamentul arata inca binisor….tot la mana noastra suntem…
    Nu e bine,absolut clar si nu trebuie sa ne ascundem dupa degete,dar nici mare tragedie nu este..
    Avantajul terenului de casa se anuleaza automat din cauza lipsei suporterilor(adevarati)…Eventual ca dispare oboseala deplasarii si tot ce tine de ea…
    Sa nu se faca nunta,dar nici inmormantare,nefiind cazul….
    Hai baieti….Va rog din nou sa strangeti din dinti,pentru UTA,pentru voi si pentru noi toti!

    0
    0
  5. Afara de juniori echipa e matura. Mai toți au cochetat cu liga 1 Pentru ei contează un loc stabil cu banii la timp. Asta reprezintă acum laurii. Doar unul doi ar încerca afara Mai sunt și jucători care chiar la A pentru ei ar fi un chin continuu cu loc de rezerva eterna și oferte la echipe mici care își doresc la rândul lor o promovare. Cu jucătorii străini ,daca au ceva valoare ,nu te rogi de ei să joace macar ce știu. Costa dar și neperformanta asta pe linie ,nu costa ???

    0
    0
  6. Cu jocul asta nu putem emite pretenții la promovare, nu inteleg cum au „uitat” fotbal jucatorii astia, sunt de nerecunoscut. De exemplu Rumpoulakou era foarte sigur la inceputul returului si juca fara greseala iar acum joaca ca un junior speriat. Nu stiu ce anume se intampla dar daca aduni 20 de jucatori de liga2 de pe strada si ii pui in teren joaca garantat mai bine ca pana ce a arat UTA in astea 2 meciuri.

    0
    0
  7. au uitat sa joace fotbal….. sigur…
    Si la Tas sa uutat ceva din dosar…? ca sa nu il superi pe tovarasul burleanu
    ESTE UN TEATRU IEFTIN… DIN PACATE REGIZAT DE CINEVA DE LA UTA… sper sa gresesc

    0
    0
  8. Două meciuri acasă, 1 p?! Cam putin. Noi speram să fie inchis play-off-ul ăsta pt UTA cu 6 puncte. Turis trebuia batută fără drept de apel, Petrolul la fel. Decimată și fracturată in antrenamente nici nu am conceput că face ravagii la Arad. Gyusi se consumă, ceva nu iese. Pe oricine bagă e la fel. Nu-i bine. Meszar, e timpul să vii lângă el, să-l sustii, nu-l poți lăsa singur. UTA de acum nu mai luptă, nu se vede nerv și dorința. Păcat de impresia pe care o lăsati acum…erați lăudati de toată țara.

    0
    0
  9. Pauza asta cu pandemia a dat peste cap totul !!! La Mioveni va fi foarte greu dar nu imposibil, macar un rezultat de egalitate sa scoata baietii si apoi sa bata Rapidul la Arad un meci in care UTA. nu are voie sa piarda !!! Vom vedea , acum promovarea va depinde si de celelalte rezultate ale adversarilor !!! In orice caz , baietii trebuie sa se schimbe in bine si sa fie echipa de dinaintea izbucnirii pandemiei o echipa foarte buna !!! Va urez succes baietii, FORTA UTA !!!

    0
    0
  10. La Mioveni va fi foarte greu ? Au jucători rapizi dar garantat UTA pleacă cu 3 puncte de acolo….doar daca vor! Balint trebuie să facă modificări în primul 11. Oroian Buhácianu Alex Ioniță trebuie băgați în primul 11 sint jucători tehnici și bătăioși.Am spus de la inceputul playoffului că UTA nu va câștiga cu Turis și nici cu petrolul. Sint cele mai bune echipe și periculoase iar UTA nu era pregătită să joace cu ele din lipsa de amicale .Trebuie citită bine echipa si-ti dai seama de pregătirea și potențialul lor. UTA va câștiga la Mioveni 1-2 sau 1-3.

    0
    0
  11. …Ciucur jucător cu mare experiență și cu viteza îl ți pe bancá??? Balint trezeste-te că echipele adverse îți ghicesc toată partitura .fa modificări, surprinde-i pe adversari ,schimba ,nu poți să joci tot cu același 11 ! Cum au intrat Oroian ,Ioniță și mai târziu Ciucur cum adversarii au cedat.

    0
    0
    1. Cei care au intrat au atins fiecare mingea de 5 ori(cel mult ) și nimic pe faza ofensiva!
      Nu am trecut de jumate din minutul 70 și tu scri ca au cedat adversarii?!!!!!!!
      Bine ca am scăpat pe final!
      Doamne ajuta !

      0
      0
    2. Intra pe site sport Arad live-text și spune-mi unde sunt menționați in cronica meciului cei care au făcut adversarii sa cedeze? 000
      Hai sa nu ne păcălim !
      Las-o mai usor ca unii chiar urmărim meciurile!

      0
      0
  12. Apropo ,,avantajul nu sa dus naibii,, dacă nu aveai cele 5 puncte în plus aveai doar 1 punct și erai pe ultimul loc fără șanse nici măcar matematic sa mai tragi la promovare !

    0
    0
  13. La MIOVENI va un meci la fel de greu de aceea este greu de dat un pronostic ,un meci de toate variantele 1 x 2 !!! Deptnde de cum joaca baietii ? Trebuie sa demonstreze pe teren ca merita in liga1a si cat de inspirat va fi Balint in alegerea primului 11 . Eu as merge a baga titular in acest meci pe OROIAN in locul lui MiCULESCU ,pe CIUCUR si IONITA in atac cu BUHACIANU . Vedem cum o sa joace baietii ?Sper sa iasa bine.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button