UTA Arad

Enache: „Un punct ce ne ține matematic cu șanse, deși venisem cu alte gânduri la Arad”





Petrolul rămâne în viață după punctul cucerit la Arad, contra liderului UTA, în restanța din prima etapă a play-offului ligii secunde la fotbal. Ploieștenii au fost în avantaj o jumătate de repriză după reușita lui Deac, dar Moise a punctat pentru 1-1 și scorul a înghețat până la ultimul fluier al arbitrului Horațiu Feșnic.

Costel Enache s-a întors la Arad din postura adversarului pentru echipa la care și-a încheiat cariera de fotbalist, deznodământul nefiind tocmai pe placul său. „Am întâlnit o echipă UTA echilibrată, cu forță. Au confirmat tot campionatul acesta că e o echipă de valoare. Noi, din păcate, nu am reușit să punem în practică ce ne-am dorit, deși nu am ce să le rerpoșez jucătorilor. Au muncit, și-au dorit, au luptat și au crezut în șansa lor. Plecăm doar cu un punct care ne ține matematic cu șanse, ideea este că trebuie să fim foarte eficienți din clipa asta. Ne este destul de greu, am încercat întotdeauna ca ideea de bază să fie unitatea de grup și să nu căutăm să aducem staruri în echipă, iar starul nostru să fie echipa”, a spus fostul mijlocaș de pe banca lui Petrolului.

Întrebat dacă scorul partidei cu arădenii a fost just, Enache a adăugat: „Cred că după aspectul jocului rezultatul a fost echitabil, deși, poate, subiectiv fiind, am avut oportunități mai bune decât adversarul de azi. Am spus-o înainte de a începe acest play-off că vom vedea multe rezultate de egalitate și jocuri foarte echilibrate între cele șase echipe apropiate valoric. E și o miză mare, iar energiile par destul de echilibrate. Nu sunt chiar mulțumit de rezultat pentru că venisem cu alte gânduri, aveam nevoie de puncte, aveam ceva de recuperat. Dar acesta este destinul și trebuie să mergem mai departe. Trebuie să luăm și partea bună , că nu am pierdut la o echipă bună, la prima clasată și, poate, cu motivația asta să mergem mai bine de acum înainte”.

Enache a vorbit și despre absența celor 6 fotbaliști testați cu coronavirus: Younes Hamza, Serge Yvan Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae. „Momentul în care ne lipsesc colegi dintre noi este destul de delicat, menținem legătura în permanență legătura cu ei. Acum am descoperit și eu că nu e boală pe care să o luăm în râs, în treacăt. Mai grav este că ea afectează mental pe cel îmbolnăvit și colegii noștri suferă, avem și noi probleme. În același timp, sper ca energiile să se descătușeze pentru că suntem puțini și aștept maxim de la fiecare. Au făcut-o băieții până acum și sper să o facem și mai bine de acum încolo. Am declarat cu toții în cor că aceste meciuri sunt finale pentru fiecare din noi, iar acum meciul cu Turris este o adevărată finală”, a concluzionat „principalul” prahovenilor.

După meciul de azi, Petrolul a ajuns la cota 21 de puncte, la fel ca și Mioveni și Rapid și cu unul mai mult decât Argeșul. Totuși, cele două formații din județul Argeș mai trebuie să se dueleze în meci direct.









2 comentarii

  1. Puțin,prea puțin arătăm, părem victime sigure la fiecare meci, înțeleg miza dar crisparea după fețele unor jucători nu o înțeleg,nu mai arătăm încredere, determinare, calități care sa ne arate că merităm liga 1,sper sa nu ne zbatem până la final.
    Pe lângă faptul că arătăm rău fizic parcă psihic stam și mai rău.
    Trezirea până nu e prea târziu,păcat de munca voastră, suntem alături de voi dar trebuie să arătați mai mult în lipsa noastră,nu mai aveți scuze, capul jos și la muncă!

    0
    0
  2. Sanse au toate echipele, inclusiv Petrolul. O victorie etapa viitoare cu Turris, ii salta in clasament. E care pe care.
    Mai sunt 9 puncte in joc.
    Pana una-alta, UTA, asa prost cum a jucat , mai ales azi, e pe locul 1 si are cele mai mari sanse de a promova de pe acel loc, mai ales ca si celelalte echipe cam tot asa joaca. Adica nu au rupt gura targului.
    Restul discutiilor sunt doar ca sa ne aflam in treaba: de ce a jucat X si nu a jucat Y, daca juca Z sigur era mai bine etc.
    Apar acusica analistii…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button