UTA Arad

Liga Elitelor U19: UTA joacă semifinala cu Dinamo într-o singură manșă, la București! Gaica: „Cel mai important este să fim cu toții sănătoși”





Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat azi, 16 iulie 2020, formatul de finalizare a Ligii Elitelor U19, ediția 2019/2020. Având în vedere că termenul pentru comunicarea la UEFA a echipei participante în Youth League este 3 august, competiția se va încheia printr-un turneu final. Astfel, primele două echipe din clasament, în fiecare serie (la momentul opririi competiției), vor accede în semifinale.

În seria de est, SC Dinamo 1948 și FCSB sunt la egalitate de puncte, însă SC Dinamo 1948 stă mai bine în clasament atât la meciurile directe, cât și în ceea ce privește golaverajul. „Câinii roșii” vor fi chiar adversarii UTA-ei, campionii seriei de Vest, „duelul” urmând să aibă loc într-o singură manșă. Se va juca pe 1 august la baza sportivă de la Buftea, odată cu cealaltă semifinală, Viitorul Constanța – CFR Cluj. Câştigătoarele disputa finala pe 3 august, la Mogoșoaia.

Gaica: „Vom face tot posibilul să câștigăm contra lui Dinamo și apoi să ne batem pentru trofeu”

Juniorii mari ai „Bătrânei Doamne” sunt în a 5-a săptămână de pregătire și și-au făcut și primele teme în legătură cu Dinamo, echipă antrenată de Mihai Dobre. Inițial, semifinala trebuia să se joace tur – retur, dar acum FRF-ul a decis să comprime totul la trei partide. „Ne convine, nu ne convine, acestea sunt regulile și vom face tot posibilul să câștigăm contra lui Dinamo și apoi să ne batem pentru trofeu. Echipa e, în general, pregătită, chiar dacă ne lipsesc și nouă meciurile amicale. Sperăm să-i recuperăm și pe Rădulescu și Paunchici, care acuză acum niște probleme medicale și să atacăm cu toate forțele în primul rând semifinala. Dinamo a jucat finala acestei competiții în ultimele trei sezoane, deci e clar că au centru de copii și juniori puternic. Însă, la rândul nostru am demonstrat forță în sezonul întrerupt în martie. De acum înainte cel mai important este să fim cu toții sănătoși și să avem un ritm de competiție cât mai bun la ora meciurilor”, ne-a declarat Sandu Gaica, ajutat pe banca tehnică de Adi Ungur și Mihai Petcuț.

Conform protocolului emis acum două zile de FRF, juniorii utiști sunt obligați să se testeze pentru coronavirus cu 10 zile înainte de primul meci oficial și apoi să-l repete cu trei. Din lotul primei echipe ar avea drept de joc în Liga Elitelor, David Miculescu, Alex Oroian, Damian Isac, Raul Opric, Eric Pașcu și Andrei Gavrilă, însă e clar că Laszlo Balint nu se va dispensa cel puțin de primii trei dacă UTA nu va fi programată matematic după meciurile cu CS Mioveni și Rapid. Pe 1 august e programată și ultima partidă din cadrul play-offului ligii secunde, cea de la Pitești: FC Argeș – UTA. Vă reamintim că Dennis Hrezdac iese din calcule, el fiind în proces de recuperare după operația suferită la genunchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button