Gorjul și-a desemnat campioana, Turceniul e al doilea adversar al Zăbraniului la barajul de promovare în Liga 3-a: „Nu ne e frică de nimeni, avem șansa noastră”

În lumina noii situații epidemiologice din România, cu cazuri de infectare cu coronavirus din ce în ce mai multe, Comitetul Executiv al AJF Gorj a decis ca Știința Turceni să reprezinte județul Gorj la barajul de promovare pentru Liga a treia. În plus, decizia a fost luată și ca urmare a faptului că următoarele două formații din clasament, CS Vulturii Fărcășești și CS Petrolul Bustuchin, au anunțat în scris AJF Gorj că nu pot îndeplini condițiile prevăzute în „Protocolul de reluare a competițiilor de fotbal amator” ce sunt destul de stricte.

Așadar, gorjenii și-au decis reprezentanta în duelurile pentru un loc în Liga 3-a cu Victoria Zăbrani (pe 5 august) și campioana județului Caraș-Severin, oricare va fi ea: ”Având în vedere că acest club și-a asumat îndeplinirea condițiilor prevăzute în mai sus amintitul protocol, urăm mult succes echipei din Turceni la meciurile de baraj pentru promovare în Liga a 3-a. În ceea ce privește Cupa României, discuții au fost purtate deja cu majoritatea echipelor calificate în 16-imi, o hotărâre finală urmând a fi luată în scurt timp, după comunicarea în scris a deciziilor luate de cluburile/asociațiile sportive respective”, a anunțat AJF Gorj.

Modrea: „Dacă promovăm, doamna primar ne-a promis sprijin”

Ultima prezență a Științei Turceni pe scena eșalonului trei a fost consemnată în stagiunea 2014-2015 într-o serie din care a promovat UTA. De atunci gorjenii au evoluat în județ, cu rezultate destul de bune, dar insuficiente pentru a mai ajunge la un baraj de promovare. „Ținând cont de situația medicală, s-a luat o decizie corectă la nivel de AJF Gorj, suntem merituoșii câștigători ai campionatului Ligii a 4-a. Am început antrenamentele de două săptămâni, cu respectarea cerințelor medicale, săptămâna viitoare facem testele și sperăm și credem că nu  vom avea probleme din acest punct de vedere. Ne dorim să câștigăm barajul, vrem în Liga 3-a. Am mai fost aproape de baraj și în ultimii ani și acum a venit rândul nostru. Cred că avem un lot bun, solid și vom fi greu de învins. Am avut dicuții cu doamna primar (n.a Cristina Cilibiu) și, dacă reușim să câștigăm barajul, ni s-a promis sprijin pentru a putea juca în Liga 3-a. Vom întâlni echipe din județe cu potență financiară și fotbalistică, dar totul e posibil, chiar dacă noi venim, să zicem, din urna a doua valorică. Nu ne e frică de nimeni, avem șansa noastră. Este un singur meci împotriva acestor echipe și încă nu se știe unde se va juca. Șanse sunt, nu sunt echipe de speriat. După această perioadă de inactivitate, depinde cine va sta mai bine fizic”, susține Valentin Modrea, directorul sportiv al Științei. Liga a treia.

Cojocaru: „Suntem optimiști, chiar dacă este greu. De fapt, pentru toate competitoarele va fi la fel”

Lotul trupei gorjene e creat în jurul unor fotbaliști cu experiență, care au evoluat la nivelul eșaloanelor doi și, mai ales trei, la echipe din zonă, precum Filiași sau Pandurii. „Nicolae Popescu a bifat multe prezențe și la Lupeni, în Liga 2-a, în rest i-aș mai pomeni pe Tudorache, Mâinerici, Olteanu, Mohora sau Dăianu. Eu zic că am construit o echipă bună,  pe care o pregătesc din nou de două săptămâni, cu respectarea cerințelor impuse de autorități. Avem un lot de 21 de jucători și majoritatea lor lucrează. Ne întâlnim de două ori pe săptămână, în condițiile știute. Adică ne pregătim în grupuri de maxim 10 jucători, cu dezinfectări și folosirea vestiarelor fără a face duș. După testele de săptămâna viitoare am putea să și jucăm un amical înainte de baraj, dar ne este foarte greu să găsim în zonă o echipă care să-și facă și ea testele. Prețul de 300 de lei pentru un test este foarte mare pentru o echipă de județ și chiar pentru cele de Liga a treia”, ne-a declarat și Viorel Cojocaru, antrenorul Turceniului.

Acesta nu a dorit să vorbească prea mult despre adversari, cu atât mai mult cu cât numele campioanei din Caraș-Severin nici nu se cunoaște încă. „Speranța moare ultima. Noi suntem optimiști, chiar dacă este greu. Pentru toate competitoarele este la fel, dar ne dorim promovarea. Care echipă va fi mai pregatită în acele două jocuri, va reuși să câștige. Orice meci îl tratăm la victorie, suntem o echipă foarte bună de județ, dar sigur că pentru Liga 3-a ar trebui să mai ducem ceva jucători. Vedem când vom fi acolo ce vom face mai exact”, a încheiat Cojocaru.

Echipa din Turceni a suferit un singur eşec în cele 14 meciuri disputate din actualul sezon și s-a reunit spre finalul lunii iunie. În sezonul 2014-2015, împotriva echipelor arădene din seria a IV-a a Ligii a 3-a, Știința a câștigat doar 4 puncte din 18. A pierdut în dublă manșă cu UTA, 1-4 și 1-2, dar și la Ineu și Sebiș, cu același scor (0-2). Doar acasă le-a smuls o remiză ineuanilor, după un 1-1 și i-au bătut pe sebișeni cu 2-1.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.