UTA Arad

Deplasarea de la Mioveni a devenit aproape decisivă pentru UTA: „Să transformăm dezamăgirea trăită în energie pozitivă și dorință de revanșă!”





Utiștii au pronunțat foarte des numele echipei din Mioveni în acest sezon. Iar motivele au fost două mari și late. Unul, pentru că argeșenii după ce au condus clasamentul ligii secunde până în etapa a 14-a, aveau să fie mai  mereu a doua forță a campionatului înainte de întreruperea cauză de Covid și diferența de puncte a arădenilor se raporta mereu la ei. Al doilea, fiindcă până la „dușul rece” cu Turris Turnu Măgurele, din debutul „roș-albilor” în play-off, doar Mioveniul îi înscrisese UTA-ei pe teren propriu și-i furase singurele puncte în 12 apariții.

Acum, cele două formații se duelează pentru trei puncte imense ce le-ar putea pecetlui soarta în acest sezon inedit, întrerupt în martie și reluat cu multe probleme în jocul fiecărei combatante la începutul lui iulie. Gazdele întâlnirii de mâine au respectat nu au ieșit din „matca” remizelor înregistrate în primele două runde, excepția numindu-se tot acel meci UTA – Turris 3-4. Elevii lui Claudiu Niculescu au stopat Rapidul chiar dacă, cumva, plecau cu șansa a doua, iar apoi au și rămas în zece oameni după eliminarea lui Raul Costin, din minutul 57.

Fiindcă derby-ul județean cu Argeșul a fost amânat, Mioveniul va avea ajunge la 13 zile de pauză până va intra pe teren cu „Bătrâna Doamnă”, un lucru mai degrabă negativ având în vedere că ritmul și tonsul sunt principalele aspecte negative invocate de fiecare participantă la acest play-off. Pe de altă parte, Niculescu susține: „Echipa s-a pregătit foarte bine în toată această perioadă şi înainte de play-off şi după disputarea primului meci până acum. Nu am avut nicio problemă şi atmosfera este foarte bună în cadrul echipei. Şi noi, ca şi toţi susţinătorii acestei formaţii aşteptăm prima victorie din play-off. Nu avem probleme de lot, decât cele ştiute. Raul Costin care est suspendat şi Hreniuc care s-a accidentat înainte de începerea play-off-ului, în perioada de pregătire. Jucătorii sunt apţi, sunt motivaţi şi sunt dornici să obţină o victorie! Va fi foarte greu meciul cu UTA, dar avem un singur gând,cele trei punct. Cu acest gând trebuie să intrăm pe teren. Așa am pregătit acest meci, ca de altfel şi pe celelalte, pentru că eu joc mereu la victorie, nu pregătesc vreo partidă pentru a face remiză. Trebuie să facem totul pentru victorie, luni seara. Cu determinare, cu mult curaj sunt convins că putem câştiga cele trei puncte”, susține fostul atacant al naționalei „tricolore”.

Vorbind în detaliu despre adversarul de mâine, tehnicianul celor de la Mioveni a adăugat: „UTA vine după două rezultate negative şi va fi ca o fiată rănită. Plus că după aceste rezultate au pierdut şi puţin avantajul pe care l-au avut înainte de începerea play-off-ului. UTA are jucători foarte buni, care au evoluat în Liga 1 şi au foarte mare experienţă la nivelul primei divizii. Dar noi suntem foarte motivaţi şi dornici să obţinem prima victorie în acest play-off. Sigur, faptul că UTA este pe primul loc este un avantaj pentru ea, dar în acest play-off nu există o favorită clară. Sunt în luptă echipele cele mai bune din Liga 2 şi la niciun meci este o favorită clară. Dovadă şi rezultatele arădenilor de până acum, dar şi celelalte rezultate care s-au înregistrat, cu multe meciuri egale. Chiar dacă ei sunt pe locul 1, trebuie să facem tot ce depinde de noi, timp de 90 de minute şi să arătăm ca o echipă dornică să joace sezonul următor în Liga 1. Am încredere că vom realiza acest lucru luni seara”, a adăugat Claudiu Niculescu.

Este clar că utiștii nu se așteptau să se găsească în postura de a juca cu cuțitul între dinți prima lor deplasare din play-off. Aveau șansa să facă puncte importante acasă și să închidă, în mare parte, socotelile în ceea ce privește obiectivul promovării, însă lucrurile au luat o altă întorsătură și disputa de la Mioveni este foarte foarte importantă, aproape decisivă. Cu o remiză, „Bătrâna Doamnă” rămâne prima indiferent de rezultatele celorlalte meciuri ale rundei, însă riscă să simtă respirația contracandidatelor chiar înaintea „duelului” marilor orgolii cu Rapidul. Laszlo Balint a spus clar că nu pregătește meciul la egal, însă dacă jocul „roș-albilor” va scârțâi și mâine e o variantă de luat în calcul în cele din urmă. Până la urmă, Mioveniul ar păstra distanța de 5 puncte, ca să nu mai vorbim de faptul că și Rapid – FC Argeș și Turris – Petrolul se anunță foarte echilibrate.

„Roș-albii” au fost de acord cu toții să-și dea restartul, să lase în urmă cele două meciuri nereușite de acasă și să facă tot posibilul să reia obiceiul victoriilor. Masa luată împreună joi seara a servit pentru reîntărirea grupului, iar mâine se intră pe teren pentru o nouă bătălie. „Nu ne-au picat deloc bine cele două rezultate, dar ce a fost a fost, privim doar înainte. Nu mai are rost să găsim scuze, ci să transformăm dezamăgirea trăită în primele două etape în energie pozitivă și dorință de revanșă. Una peste alta, contează că am rămas doar la mâna noastră și putem începe de aici o serie pozitivă care ne aducă acolo unde ne dorim cu toții”, a punctat Laszlo Balint.

După UTA (ce marcase 49 de goluri în 23 de meciuri), chiar echipele ce urmau pe podium, Mioveni și Turris aveau cele mai bune atacuri, fiecare cu câte 36 de reușite. „Din punctul meu de vedere, Mioveniul face din organizarea sa defensivă un atuu important, dezvoltând apoi contraatacuri periculoase, mai ales prin jucătorii de bandă Rădescu și Coșereanu și atacantul Balint. Și italianul Massaro poate fi inclus în categoria jucătorilor rapizi și chiar mi s-a părut într-o formă foarte bună. Sigur, absența unui fotbalist important, un lider al vestiarului, Raul Costin, poate conta în jocul lor, însă Anghelina, cel mai probabil jucătorul care-l va înlocui pe acesta, are și el experiență mare la acest nivel. Însă, au aș merge pe grupul nostru puternic și pe jucătorii noștri la fel de valoroși în acest meci. Cel mai important este să fim bine din punct de vedere mental, iar atunci avem șanse mari să ne deblocăm în acest play-off”, a adăugat antrenorul arădenilor, care conduce chiar la ora meciului de mâine (17,30) ultimul antrenament al echipei sale pe un teren din Pitești.

Vă reamintim că liderul ligii secunde se află de aseară în Trivale, la Hotelul Yaky, pe care nu l-a părăsit deloc până la antrenamentul din această după-amiază și asta pentru a nu se expune în niciun fel unor contacte cu posibile persoane infectate cu coronavirus.

Formații probabile:

Mioveni:  Croitoru – Ghiță, Beța, Burnea, Ed. Stoica – Anghelina, M. Șerban – Rădescu, Măzărache, Coșereanu – Massaro.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Rumpoulakou – Pușcaș, Moise – Oroian, Miculescu, Bustea – Buhăcianu.

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Florin Păunescu și Marius Badea (ambii din Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Sorin Costroaie (Buftea – Ilfov)

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov)

11 comentarii

  1. De data asta cred ca baietii trebuie sa sparga ghiata si sa se impuna impotriva Mioveniului !!! Miculescule daca joci in prim 11, inseamna ca Balint are incredere in continuare in tine, te rog sa nu il dezamagesti si sa fi mai atent la pasele date colegilor si mai mult devotament, vana in tine si totul va fi OK !!! HAI BAIETII, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. Dragi jucatori, 90 minute in care sa fiti adevarati gladiatori, atat este suficient! Laurii vor veni, dupa.

    0
    0
  3. Sunt sigur că nu asta va fi formația de inceput, cred că Ioniță va fi titular, iar Oroian va sta pe banca si va juca acelasi Isac

    0
    0
  4. Haideti sa venim cu cele 3 puncte, la Arad !
    Sa jucam simplu, mai ales in aparare, cu un pressing sufocant, la omul cu mingea.
    Sunt doar 90 de minute, dati maximul pentru VICTORIE !
    Haide UTA!!!

    0
    0
    1. *MAXIMUM
      „MAXIM am zis”…cum spunea „Maximus” intr-o reclama TV 🙂
      Fiti o echipa omogena, compacta, vorbiti intre voi in timpul meciului si faceti TOTUL pentru a mai cumula 3 puncte la „zestrea ” noastra pentru locul 1, care vor readuce acea stare de SPIRIT de INVINGATOR !
      HAIDE UTA !!!

      0
      0
  5. Asa cum bine spune manager, meciul imi pare decisiv, pentru UTA. Si asa e complicat, dar faptul ca – se pare- ca vor reintra 2 jucatori care nu au nici un meci jucat ( Tomozei si Puscas) este in plus, o enigma, cum vor evolua, nu ca nu ar avea valoare, ci pentru ca nu au jocuri „in picioare”. Mioveni este o echipa care „duce mingea cu pase”, asta nu place utistilor, dar apararea lor imi pare penetrabila. Cheia meciului sta in apararea aradeana, sper ca Ilie si ceilalti sa-si terminat „portia” de greseli. Formula, doar cu Bugacianu in fata nu imi pare buna, daca tot vrei sa creezi pericol la poarta gazdelor. Una peste alta, trebuie sa ne inarmam cu rabdare, cu optimism si sper ca fluierasii ( toti din zona Mioveniului sa aiba demnitate. Problema imi pare simpla…UTA nu are voie sa piarda acest meci, nici sa se umple de cartonase. Cred ca poate face acest b lucru.

    0
    0
  6. Va fi un meci tare pt, ambele echipe. Sper ca, UTA. sa iasa invengatoare. Sper ca, arbitrajul sa fie OK !!! In rest, HAI BAIETII !!!!

    0
    0
  7. Pentru noi cei ce iubim aceasta echipa nu cred ca este bucurie mai mare astazi decat sa jucam bine si bineinteles sa castigam.
    Ne dorim tare mult sa ajungem in liga 1 si eu sper ca si jucatorii sa isi doreasca la macar le fel de mult ca noi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button