25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ursu, la a 7-a reușită stagională: „E important că am avut reacție, deși era normal să vină la cât am muncit. Sper ca duminică să deschidem șampania!”

Lui Laszlo Balint i-a plăcut reacția echipei sale din a doua repriză a partidei cu Petrolul și a confirmat și la Mioveni acel „11”. Oroian și Ioniță i-au lăsat pe bancă pe Miculescu și Cipri Rus, iar strategia antrenorului utist s-a dovedit câștigătoare. Cei patru fotbaliști aveau să-și impartă minutele în județul Argeș, având și destule realizări.

Ca și la penalty-ul obținut cu Petrolul de Buhăcianu, Alex Ioniță a pasat decisiv pentru o reușită a echipei sale. A făcut-o elegant, printr-o minge ridicată peste adversarul direct pentru voleul câștigător al lui Octavian Ursu. În partida cu Turris, mijlocașul de bandă ratase din aproape aceeași poziție golul de 2-0 al  arădenilor ce putea schimba din start cursul partidei cu trupa lui Erik Lincar.   „În general, în fotbal se întâmplă să mai și ratezi, dar eu am dat maxim la fiecare meci. Mi-am dorit și îmi doresc să îmi ajut echipa prin evoluția mea, iar uneori se întâmplă să nu îți iasă. Eu am rămas focusat pe ceea ce am de făcut și după acel meci și după cel cu Petrolul, pentru că sunt optimist și când dai tot fotbalului nu are cum să nu te răsplătească. Și oricum, execuția de azi a fost mult mai grea ca și cu Turris, îmi pare foarte bine că mi-a ieșit și UTA a câștigat. Oricum, nu cred că am făcut un meci rău cu Turris, doar că evoluția mea a fost cântărită prin prisma acelei ratări mari”, ne-a mărturisit fotbalistul sosit în vara anului trecut de la U. Cluj, după ce în primăvara lui 2019 fusese împrumutat la ASU Poli.

După ce l-a bătut pe Croitoru cu un lat chirurgical, Ursu a alergat spre Laszlo Balint unde a primit o îmbățișare caldă. „Vreau să-i mulțumesc lui Mister pentru încredere și pentru că m-a făcut sa înțeleg că fotbalul nu se rezumă doar la talent, ci că trebuie să și muncești ca să vină rezultatele”, a adăugat fotbalistul de 25 de ani.

Arădenii au găsit forța să treacă peste cele două meciuri mai puțin reușite și sunt din nou mari favoriți la promovarea în Liga 1. „Este o victorie foarte mare. Am demonstrat unitate, avem un grup minunat și mă bucur că am trecut peste momentele grele. Este foarte important că am avut reacție, deși era normal să vină la cât de mult am muncit”, mai susține Ursu.

Utiștii nu uită că următorul adversar e din play-off a învins-o în sezonul regulat. „Într-adevăr, șansele de promovare au crescut după acest meci, însă nimic nu e decis 100%. Noi oricum am abordat fiecare meci la victorie, cu atât mai mult acum când avem de luat o revanșă în fața Rapidului. Sper ca duminică după meci să deschidem șampania!”, a concluzionat Octavian Ursu.

Mijlocașul medieșan al „Bătrânei Doamne” a ajuns la cota 7 goluri stagionale, precedentul venind la începutul acestui an, cu ocazia succesului cu 3-0, Ripensia, de pe „Motorul”.

FOTO: Silviu Constantin / Sport Pictures / Liga2.ro

13
1