UTA Arad

Căpitanul Rus a indicat bannerul ”Rămas bun, Ionuț Popa” la prima reușită din 2020: „Suflet și unitate în poate cel mai greu moment al sezonului”





Decisiv în multe dintre partidele toamnei cu cele 12 reușite ale sale și prestații în general solide, Ciprian Rus a avut un 2020 presărat cu destul ghinion. S-a îmbolnăvit de varicelă imediat după Revelion, a ratat o parte a pregătirii de iarnă și cele două partide oficiale disputate în luna februarie le-a început pe bancă.

A prins din nou echipa în debutul play-offului, însă prestațiile sale nu fost tocmai reușite și Ioniță a preluat ștafeta. Căpitanul „roș-albilor” a luat banderola de la Melinte în minutul 61, a avut un prim șut pe spațiul porții lui Croitoru după numai câteva secunde, după care s-a bătut mult cu fundașii celor de la Mioveni. Când „centralul” Coza a dat penalty la hențul comis de Beța la „torpila” lui Simo Rumpoulakou, i-a cerut din priviri voie lui Romario Moise să se prezinte el la punctul cu var.

Iar execuția a fost perfectă pentru golul ce a securizat punctele ce o duc pe UTA cu un picior și jumătate în Liga 1. „Este unul dintre cele mai importante goluri din cariera mea, venit după o perioadă atât de lungă și de grea pentru mine, dar și pentru întreaga echipă. În mod normal, Romario trebuia să execute acel penalty, însă, văzând cât de mult mi-am dorit să execut a avut și el încredere în mine. Am făcut și eu același gest pentru un coleg la meciul cu Miercurea Ciuc, când i-am cedat balonul lui Ursu, care în acel moment avea nevoie mai mult decât mine de un gol pentru a se decătușa. Inclusiv aceste lucruri arată unitatea de grup, faptul că suntem o familie în adevăratul sens al cuvântului și, până la urmă, chiar dacă trecem oarecum peste ceea ce vorbim înainte cred că Mister ne înțelege și apreciază și el astfel de momente”, a clarificat episodul penalty-ului Rus.

Atacantul arădean este printre puținii fotbaliști seniori care au făcut parte din lotul UTA-ei și în sezonul precedent, când pe bancă s-a aflat regretatul Ionuț Popa. După ce l-a învins pe Croitoru, Cipri Rus a indicat un banner negru de pe gardul arenei din Mioveniu mesajul ”Rămas bun, Ionuț Popa!” „Am văzut înainte de meci acel banner și m-am emoționat. Se știe foarte bine ceea ce a însemnat nea’ Popică pentru mine și cariera mea. Dar, el rămâne parte importantă pentru istoria acestui club, iar utiștii și-au apreciat mereu istoria de-a lungul timpului”, a punctat fotbalistul „Bătrânei Doamne”.

Rus a dat puțin și din…vestiar după Mioveni – UTA 0-2. „Nu e deloc o întâmplare această victorie. După meciurile nereușite de acasă am avut niște discuții interne și am ajuns la concluzia că trebuie să ne bucurăm mai mult de fotbal. În plus, era clar că dacă noi am fost cei care ne-am complicat situația cu un singur punct din 6 posibile, tot noi trebuia să o scoatem. Una peste alta, echipa a demonstrat încă odată că are suflet și e unită și a făcut-o în cel mai greu moment din acest sezon”, a completat căpitanul arădenilor.

Peste 6 zile, „Bătrâna Doamnă” are șansa să arunce Aradul în sărbătoare cu un rezultat pozitiv în compania celor de la Rapid. „Pe lângă valoarea celor trei puncte, se știe că victoriile aduc victorii. Suntem foarte încrezători în noi după acest rezultat în perspectiva partidei cu Rapid. Ei ne-au prins într-o situație grea în tur și nu ne-au iertat, avem de luat o revansă. Tot vestiarul așteaptă cu nerăbdare meciul cu Rapidul, care, se știe, cât de important este și pentru suporterii noștri. Sperăm să ne bucurăm cu toții la final”, a încheiat Cipri Rus.

1606„ minute a evoluat Cipri Rus pentru Campioana Provinciei în acest sezon pentru 13 goluri marcate.

3 comentarii

  1. Exista momente in care marchezi si parca nu te bucuri neaparat….fata de o fosta echipa a ta….Ai marcat Cipri si contra UTA-ei….asa si Hlistei…..si multi altii…Ce-i cu planstele lui Jorza,lacrimi de crocodil?Asta nu inteleg?Pe cand era pro-UTA,parca nu lacrima in asemenea hal….Mai mult noi pentru el….Mama,mama ce rapidist a devenit,brusc….Sunteti bine veniti mereu acasa….Jorza…si tu….dar la Arad pierdeti….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button