24/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Pancu îi încinge pe fotbaliștii Rapidul înainte de vizita pe „Motorul”: „Dacă mai au o fărâmă de orgoliu sunt datori să demonstreze în aceste două jocuri”

Rapid s-a îndepărtat serios de îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 1, după eșecul cu Campionii FC Argeș, scor 1-2. E la cinci puncte de locul 2, iar conducerea începe să găsească motivele pentru care jocul a avut de suferit, iar rezultatele pozitive au lipsit. Daniel Pancu, președintele giuleștenilor, a făcut o analiză asupra evoluției jucătorilor și a tras câteva concluzii. Consideră că nu s-au ridicat la nivelul lor obișnuit, din mai multe motive. Unul ar fi cel de ordin fizic, din cauza faptului că nu s-au pregătit timp de patru luni, dar e o situație în care se regăsesc toate formațiile din play-off.

Pancu se aștepta ca, dat fiind faptul că meciurile se dispută fără spectatori, acest aspect să aibă, oarecum, urmări pozitive în joc. Presiunea publicului rapidist nu a mai existat, dar consideră că nu a fost nici o dorință foarte mare din partea fotbaliștilor. „Mulţi jucători sunt sub nivelul lor din toate punctele de vedere, fizic, tehnic, şi nu mai spun mental. Eu, până acum, în câteva situaţii, am dat vina pe presiunea publicului, pentru că Rapid e o echipă grea, o echipă grea, un tricou greu, e o mare responsabilitate. Am crezut că aceşti jucători tineri au nevoie de timp pentru a se maturiza, pentru a se obişnui cu presiunea publicului, pentru a da randamentul maxim. Din păcate, în condiţiile în care publicul lipseşte, presiunea lipseşte, lipsesc reproşurile, mi-am dat seama că de fapt m-am înşelat şi aşteptările noastre să fi fost prea mari. Dacă ei mai au o fărâmă de orgoliu, pentru că aici cred că am pierdut foarte mult, o fărâmă de orgoliu şi o urmă de respect faţă de tricoul pe care îl poartă, sunt datori să demonstreze în aceste două jocuri, ultimele, să facă absolut tot ce le stă în putinţă să facă şase puncte, pentru a mai putea spera, printr-un miracol. Dacă Rapid obţine şase puncte din ultimele două jocuri, mai are o şansă cât de mică să prindă locurile de baraj”, a declarat Daniel Pancu la TelekomSport.

În ceea ce privește demiterea lui Dan Alexa, Pancu a punctat faptul că, din punctul lui de vedere, antrenorul nu trebuie schimbat. Îi oferă tot sprijinul și consideră că este omul potrivit care poate aduce promovarea în Giulești. „Din partea mea, are tot sprijinul. În condiţii normale, Dan Alexa poate fi un antrenor potrivit pentru Rapid pentru a promova”, a mai spus Daniel Pancu.

Rapid a jucat trei meciuri în play-off-ul Ligii 2 și a scos doar două puncte. Pe lângă eșecul cu Campionii FC Argeș, cu 1-2, bucureștenii au făcut 0-0 cu Petrolul și 0-0 cu CS Mioveni. Mai au de jucat două partide, cu UTA la Arad (duminică, la ora 18,15) și cu Turris Oltul pe teren propriu.

liga2.prosport.ro

5
1
%d blogeri au apreciat: