UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” luptă și împotriva statisticii cu Rapidul: „Echipele gazdă au probleme, s-a demonstrat cât a contat publicul pentru noi și vrem să ne ridicăm la nivelul lui”Opt meciuri s-au scurs din play-offul ligii secunde la fotbal, iar formațiile amfitrioane nu au cunoscut gustul succesului. UTA a fost tristă cu Turrisul și fericită la Mioveni, iar remiza cu Petrolul e una dintre cele 5 ce țin competiția blitz sub semnul echilibrului. A mai câștigat Argeșul pe terenul din Regie, al Rapidului, iar Laszlo Balint recunoaște: „Un rezultat de egalitate ar fi fost ideal pentru noi, deci nu pot spune că am sărit în sus de bucurie la golul de 2-1 marcat de cei de la Argeș. A câștigat în cele din urmă echipa care a fost mai insistentă. Acum este foarte important să câștigăm noi duminică seara”.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” știe că echipa sa nu va avea în față o formație giuleșteană rănită, ci va lupta și împotriva statisticii și mai ales cu atmsofera de amical despre care vorbea și Vali Buhăcianu înainte de disputa cu Petrolul. Pe de altă parte, tânărul tehnician a apreciat efortul și ideea celor câțiva fani de a-și susține galeria din curtea și gardul auto-serviceului lipit de arena „Motorul”. „Ținând cont de contextul global, avantajul terenului propriu s-a anulat. Exemple avem încă de când s-a reluat fotbalul după pandemie. La fel s-a întâmplat și în Germania, în Spania sau Italia, acolo unde echipele gazdă au arătat că au probleme. Aceste prime două meciuri din play-off, meciuri pe care nu le-am câștigat deși am jucat pe teren propriu, ne-au arătat sau chiar ne-au demonstrat cât de mult a contat publicul pentru noi. De multe ori, când ne era greu, publicul de la Arad ne împingea de la spate. La meciul cu Petrolul, am simțit și am apreciat grupul de suporteri ce a venit în curtea vecină stadionului și ne-a încurajat. A ajutat echipa să treacă de anumite momente mai dificile. Dar este altfel cu un stadion plin…Le mulțumesc acelor suporteri dar și proprietarului acelei curți pentru faptul că a înțeles să-i lase înăuntru. Sperăm din tot sufletul să ne ridicăm și noi la înălțimea lor pentru că știm că de-a lungul acestui sezon suportul lor a fost fantastic. Au fost alături de noi și la bine și în momentele mai puțin bune și tocmai de aceea principala noastră dorință se îndreaptă către câștigarea celor trei puncte. Mai ales pentru că știm că o performanță de genul, pe care noi suntem aproape să o obținem, ar fi ceva fantastic pentru suporterii noștri care au crezut în noi”, a transmis Laszlo Balint.

Așadar, UTA e una dintre cele trei formații care s-a întors cu toate punctele de pe teren străin, iar momentul a fost cât se poate de bine ales. „Suntem mai zâmbitori cu toții, pentru că am reușit să trecem peste un moment delicat, un moment ce ne-a clătinat puțin. Însă, am demonstrat că suntem puternici și că suntem capabili să ne adunăm și să reacționăm în fața dificultăților. Pe lângă cele trei puncte, am arătat că suntem pe un trend ascendent ca și joc, iar rezultatele spun și ele același lucru. Însă, e clar că trebuie să ne îmbunătățim și calitatea jocului, pentru că am avut inclusiv la Mioveni momente în care am suferit. Cel puțin pe partea de atac pozițional nu am reușit să ținem de minge așa cum ne am fi dorit. Oricum, am preferat să fim un pic mai eficienți, mai pragmatici, să rămânem închiși și să ne asigurăm rezultatul”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

Fără jocuri din luna martie încoace, nici măcar cu caracter amical, utiștii și-au reintrat treptat în ritm și au făcut punctele ce i-ar permite să rezolve defintiv ecuația promovării. „Este adevărat că primele două meciuri le-am început cu aceeași garnitură tocmai în ideea de a-i da continuitate echipei, am vrut ca un grup de jucători să își recapete tonusul de competiție. În plus, pe bancă avem unii jucători care nu au mai evoluat de foarte mult timp  și trebuie să vedem când și cât își pot aduce și ei contribuția la parcursul nostru, la îndeplinirea obiectivului. Dacă aveam posibilitatea să facem reglajele tactice obligatorii și să ne recuperăm și tonsului prin intermediul meciurilor amicale, ar fi fost, sunt sigur, altceva. Dar totul este istorie acum. Eu ca antrenor am învățat din toate astea, din toată această perioadă, când s-au făcut și greșeli, este clar. Eu cred că toată lumea implicată în fenomen și vorbesc de fotbalul de la cel mai înalt nivel și până mai jos a făcut greșeli în această perioadă inedită pentru fotbal, pentru sport. De acum, important este să o ținem pe această pantă ascendentă în ceea ce privește evoluția echipei, evoluția fiecărui jucător în parte și apoi – bineînțeles – să menținem acest spirit care, cred eu, a cântărit decisiv cel puțin la ultimul meci, cel de la Mioveni”, a mai explicat Balint.

După „șocul” primirii a patru goluri în debutul play-offului, cu Turris Turnu Măgurele, UTA a mai scos balonul din plasă o singură dată în 180 de minute. Mai mult, arădenii au câștigat cu 1-0 ultimele trei reprize disputate, a doua cu Petrolul și cele două cu argeșenii lui Claudiu Niculescu.2 comentarii

 1. UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI! Duminica poate scrie o noua pagina de istorie ,promovarea de pe primul loc! Multa bafta si VICTORIE!

  0
  0
 2. Eu nu sunt optimistul de servici,dar nici pesimist….Mergem la vizionare,in Piata Avram Iancu,sa fim impreuna din nou intr-o atmosfera deosebita….Voi duce cu mine o sticla de sampanie pe care o voi lasa la intrare,pentru ca regulile nu permit altfel,mi se pare normal….Dar dupa meciul contra Rapidului,nu cred ca voi avea interzis sa o deschid in speranta ca vom fi victoriosi….Doamne ajuta!Hai baieti….se poate!
  Forta,devotament si incredere!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button