UTA Arad

Melinte: „O promovare cu UTA ar fi o bucurie foarte mare pentru mine, pentru că aici am debutat în Liga 1”UTA și-a consolidat prima poziție în clasament după victoria de la Mioveni, iar duminică își poate asigura promovarea așteptată de 12 ani. Căpitan al echipei prin rămânerea pe bancă a lui Cipri Rus, Cristi Melinte va evolua, cu siguranță, și cu giuleștenii. „Toți suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu cu Rapid, chiar dacă ei nu sunt într-o situație bună. Dar eu de abia aștept meciul de duminică, căci vreau să demonstrăm că la înfrângerea de la București nu am arătat adevărata noastră față. Eram într-o situație mai specială atunci. Eu îmi doresc foarte mult ca după acest meci să ne bucurăm de promovarea matematică.” a declarat experimentatul fundaș, titular și integralist în meciurile din play-offul ligii secunde.

Lipsa partidelor de pregătire și pauza de 4 luni între meciurile oficiale a fost principala cauză pentru care utiștii au luat doar un punct din primele două partide, dar momentul greu a fost, se pare, depășit. „S-a văzut lipsa meciurilor amicale, e greu după 4 luni să avem tonus. Acum se vede că am crescut de la meci la meci, iar duminică vom arăta mult mai bine decât la Mioveni. Au fost momente mai grele, în care ei au avut mingea, dar ne-am văzut interesul până la urmă, și anume cele 3 puncte”, a adăugat „Meli”, care a elucidat și cele două episoade în care a avut nevoie de îngrijiri medicale pe finalul primei reprize de la Mioveni: „Am din prima etapă o problemă la gleznă, care mă mai supără în timpul meciului. Am momente când trebuie să iau o mică pauză, dar nu se punea problema de schimbare”.

Melinte a debutat în prima divizie în tricoul UTA-ei, în 2007, iar acum are oportunitatea să readucă formația „roș-albă” în Liga I. „O promovare cu UTA ar fi o bucurie foarte mare, pentru că aici am debutat în Liga I. Mi-aș dori să readuc UTA în prima ligă, toată lumea vorbește și despre inaugurarea stadionului, sperăm cât de curând să revină și spectatorii pe stadioane. Dar nu vreau să vorbesc încă despre Liga I, momentan suntem concentrați pe meciul de duminică, iar după, dacă promovăm matematic, putem vorbi. Și înainte de play-off lumea ne vedea ca și promovați, dar după primele două meciuri am avut emoții, e bine că ne-am trezit la timp”, a mai afirmat fotbalistul care a ajuns să joace și în Serie A, la Palermo, după doi ani de la plecare de la Arad, via Dinamo.

În funcție de deciziile tactice ale lui Dan Alexa, adversarul direct al fundașului central ar putea fi arădeanul Hlistei, Valentin Alexandru sau Labeau, atacanți calități diferite: „Am întâlnit adversari de toate felurile în cariera mea, nu am preferințe. Important e să nu luăm gol, să avem o siguranță. Oricât s-ar fi jucat la Mioveni, știam că nu luăm gol, am fost mult mai siguri pe noi, am prins încredere și tonus.”

După golul de 2-0 de la Mioveni, Ciprian Rus a arătat înspre un banner afișat în tribună în memoria lui Ionuț Popa, fost antrenor atât al UTA-ei, cât și al argeșenilor, decedat acum o lună după o luptă de peste un an cu o boală necruțătoare. „Nu sunt eu în măsură să comentez (n.a. faptul că pe arena Motorul nu exisă sau a existat un banner de rămas bun pentru Popa), dar tot Aradul a plâns în acel moment. Chiar dacă unii suporteri erau supărați pe el, a făcut lucruri bune pentru UTA, iar ceea ce a făcut dânsul la Timișoara în acel an nu va mai face nimeni. Dănsul m-a sunat să vin la UTA când mi-am reziliat contractul cu ACS Poli, dacă nu era dânsul probabil nu reveneam la Arad și acum nu aveam șansa să fiu aproape de acest moment atât de special pentru toți suporterii echipei”, a recunoscut fundașul de 32 de ani al „Bătrânei Doamne”.

Cristian Melinte e singurul jucător din actualul lot al UTA-ei care are meciuri în Liga I cu formația arădeană, mai exact 7 partide, pe parcursul a două sezoane, între 2006 și 2008.

FOTO: Silviu Constantin / Sport PicturesUn comentariu

  1. Lui Melinte i-a fost dat să stranga experiență de peste tot , ca un capitan de vas ,de cursa lunga plecat. din portul de origine și întors tot acolo ,după ani . E îndreptățit să fie căpitan. Toate privirile celorlalți. coechipieri se îndreaptă spre el când e greu . Cu sinceritate,mărturisește și el că a trecut prin ceva. momente dificile. Important e că știe să transmită încrederea celorlalți ,când se uita întrebător. spre el ,deși și el ar avea nevoie ,câteodată ,sa se uite spre cineva . !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button